Assalamualaikum...
Yahaaa bertemu kembali ke PART yang seterusnya.
Ok hari Ke-2 ialah hari Shopping *lagi* dan sessi memanjakan diri di SPA 
untuk cewek2.. dan aktiviti bersuka ria untuk Danish & Dania.
Macam biasa seawal 8:00 ~ 8:30 pagi Supir sudah sampai di perkarangan Hotel.



Ahaa... tengok Dhiya kemain ceriaaa..! ada plak kerusi kayu ala bali ni bleh adjust jadi
Baby Cot kan.. senang la Dhiya tidur malam dalam tu jek ehehehehe.


Kat Hotel Grand Kopo tak ada Cafe tau.. so sarapan pagi akan di hantar terus ke bilik. Kira room service untuk 2 orang lahhh.. so the next morning tu pagi2 akan dapat call dia tanya nak menu apa.. 
ada Nasi Goreng or macam Nasi Lemak kat bawah tu dengan Teh O. 


Jemput makan!! Tu dia model tak berbayarr ehehehehhe


Danish pun sibuk menempel breakfast kat bilik kitaorang. So budak2 kena top up lagi la menu gitew.
1 menu dalam Rp10,000 ( RM3.60) tak silappp


Aha.. pagi ni kitaorang akan bergerak menaiki Avanza. MPV Toyota memang bersepah2 kat Indonesia.


Sempat singgah Convenient Store, IndoMaret namanya beli air & makanan ringan sket.


So hari ni kitaorg split kepada 2 group. 
GROUP 1:
Aku & Dhiya,  Emak & Mak Long gi shopping & SPA

GROUP 2:
Abang, Danish & Dania pergi ke Trans Studio.
Takut budak2 ni meroyan kang kalau di bawak ke Pasar Baru ehehehehhee


So lepas drop kan diaorang kat Trans Studio, group aku terus ke Pasar Baru.
Aha.. Pasar Baru ni ada 5 tingkat. MACAM-MACAM ada kat sini.. kedai2 Telekung,
kain pelekat, Kain Batik, Kain Ela.. especially kain ela Sulam yg boleh buat korang sampai terbuntang mataaa nak pilih, baju kanak2 dan jugak baju2 casual pun ada...


Salah satu port kitaorg parking....


Sambil pilih lagi kain walopon semalam kat Taman Kopo dan memborong jugakkkk


Pilih jangan tak pilihh... ehh yang tu pun cantik.. yang ni pun cantikk.. OMG...!! Rambang mata sudaaaa 


Seb baik la ada baby sitter tolong jaga Dhiya kann.. Dhiya tidur pun di gendong nyerrr...
senang ati la makcik2 nak shopping Dhiya ada orang jaga hihihi


Dhiya pun nak pilih kain... pilih kain nak gigit2  test kualiti kain ok ke takk kikiki


Ni kat kedai kain2 Ela plakk.. Emak ada la beli2 kain kat sini. Kain2 untuk baju pengantin pun jauh lagi 
murah dari rega kat Mesiaa tawww


Habis Shopping terus gerak cari Lunch. Kat luar cuaca sejuk.. hujan... Dhiya sempat lena di
ulit intan di pangkuan Mak Long...  penat shopping la katekann ZZzzZzzzZZzZzzzz


Bajet lepas ni nak gi Bali Heaven sebab kat situ ada cafe & SPA sekali.


Bila keta beretni kat traffic light sempat lagi orang jual2 strawberry. Tapi strawberry kat Bandung memang manis... sedappp!!


Aha.. dah sampai Kat Restoran Makan. Dhiya dah kembali ceriaa!! 


Kemain ceria macam kapal terbang nak terbang tapi berat tak lepas kikikiki


Port makan hari ni. Suka suasana kedai ni kann... konsep makan dalam tamannn.. kerusi pun macam boleh baring2 tidur jek kekekekeke


Sempat lagi posing sebelum makan hehehehe


Satu pagi posinggggg. Steady Mak steadyyy... yah yah yahhhh


Ahaa.. ni antara menu yang di pilih. Kat Indon biasalaa.. style makan derang kering2.. pedas2... ulam2 gitew kann. Tapi memang pedas mencengkam betullll sambal dia wehhhhh


Perut dah kenyang next kita ke Ubud Massage & Family Spa Plak. 
Dalam taman tu jugakkkkk. Cantik sunggu dekorasi bali dalam taman ni kann.
I loikee...! sungguh la mendamaikannnn


Okeh.. dah register.. bersedia untuk treatment. Dengan Emak sekali kena paksa rela berSPA ahahahahhaa.
Ok gambar sepanjagn berSPA tak dapat di tayang. Yang pasti ada 3 katil yg di pisahkan dengan langsir , aku, Emak & Mak Long sorang satuu.. sepanjang berSPA tu Emak la asyik tergelak je menahan geli ke urut kott... sabor je la kan akakakkakaa. Aku plak memula Dhiya OK ngan baby sitter... separuh jalan meraung cari Mamanya. Last2 import masuk berSPA sekali dan lena di sebelah Mamanya.. sabor je la anak dara sorang ni kann kikikiki


Okeh.. tamat sessi kira-kira 2 jam gitu kitaorang di hidangkan dengan teh herba.... nyamannnn


Ni antara package yang di tawarkan oleh Ubud Family  SPA ni.


Selesai sessi tengok2 kat luar dah gelapp.. sungguh pantas masa berlalu kan.
Tapi kat Bandung ni pukul 6 petang pun dah gelappp


So terus pick up Abang, Danish & Dania kat Trans Studio dan proceed ke 
sebuah Restoran KARAMBA makanan Sunda untuk Dinner.
Tapi kitaorang pun kekenyangan lagi sebab lunch pun dah lambat hari ni.


Antara menu yang di tawarkan.


Aha.. Teh Botol Sosro ni memang WAJIB order hehe


Menu pun lebih kurang macam kat Mesia kann.. Ala2 Nasi Goreng gitew


Ayam goreng dia sedap sebab ada serbuk2 garing tu di taburrr.. kalo Danish mmg licin la dia makan serbuk2 tu semua uhuhuhu


Tak lupa Dinner time untuk Dhiya jugakkkkk... lapar sangat dah tuuu.. kemain tekun makannyaa huhu


Okeh... tamat aktivity hari ke-2... balik rehat tidurrr... dan bersedia untuk aktiviti keesokan harinya pulakk!!!
Kemana plak tu...?? Tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

8 sweet comments:

eelobor said...

wah...dah lama tak menjengah blog kekawan. sekali singgah sinih, macam2 cerita dah tertinggal. seronok bila tgk gambar2 sbb mood malas nak membaca masih menebal. nasib baik entri bergambar.... huhuhu

:: Cik Viva :: said...

seronoknya berjalan2 ke bandung..yang penting ade nasik..hhehe. saya suke kaler hotel tu comel laa..

Gieyana said...

Bestnyer beb tgkkain pasang sulam2semua tue..adess! Mau rambang mata!

Seyesss..tpt best utk kempiskan poket n worth berbelanja nih...:-)

*∽ IZAN ∽* said...

re Eelobor : Hehe.. tak di nafikan, tuan umah pun mood berblogging ada pasang surut huhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Cik VIva : Betul tu.. gi Bandung InsyaAllah senang nak cari makan.. lebih kurang menu kita jek tapi nama pelik2 huhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Gie : Memang rambang mata bebb!!
Aku pun berapa pasang lagi lum tempah. Maklum la dah berisi lagii.. tunggu surut balik la baru gi tempah plak kain2 tu

Puan Mimi said...

Walaupun mimi selalu ke bandung tp tetap x pernah sama tempat yg izan pi. Mcm hotel. Tempat spa.. Kalau tempat shopping haruslah sama kanm.

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.