Assalamualaikum...

Ahaa... al kisah Cuti Maulidur Rasul yang lepas... pagi cuti tu bukak siaran langsung sambutan Maulidur Rasul dari Masjid Putrajaya kat rumah. Tetiba plak Abang kasi idea ala bernas ajak gi tengok perarakan 
Maulidur Rasul kat Putrajaya. Aku yg sememangnya tak de program apa ON je la kann..
sempat pulak masak sarapan dulu kat umah dan tunggu budak2 mandi.. tung tang tung tangg kul 9 ++ baru siap! ahahahaha . 
Maka bertolakla ke Putrajaya...

Sampai2 sana.. eh lengangg je kan . Perarakan sambutan Maulidur rasul pun ntah ada ntah tidak
pakai terjah jek uhuhuhuhu.


Jalan punya jalan.. lepas dari bangunan MOF tetiba nampak orang dah berpusu jalan macam nak balik! Haha..! sah upacara sambutan dah habissss!! uhuhuhuh
So... nak kemana nihhhh....??


Apa lagi.. yg paling dekat Alamanda... sambil ronda2 sat kat Putrajaya 
 terus la kereta mengarah ke Alamanda...
dan agenda terus bertukar jadi acara JJCM hohoho!!


Port pertama.. Danish pukul 11:00 pagi dah merengek2 nak makan Mc Donald. Padahal kat umah tadi Mamanya dah masak sarapann.. mee goreng basah lagiii... 
sah la nak makan 'mainan' je lebih tuh.. hiskkkkk


Port ke-2... si Dania pulakk.. nak makan Donutt.... 
Seb baik Mamanya pun teringin gak nak makan Donut terus la menuju ke 
Big Apple and Coffee kat tingkat atas... wahhh dah ada Donut Mini kat 
Big Apple..!! suker sukerr sukerr!!! lagi banyak perisa bleh rasaa and budak2
pun makan tak comotttt sebab saiz mini tu kan elok je masuk mulut! nyum! nyumm!!


Kenyang isi perut kasi budak2 ni beriadah dulu kat Funland tepi Parkson tu.
Cam biasa Papanya jadi bodyguard and Mamanya gi shopping kat Parkson HE HE HE! 


Habis shopping, dapat la beli baju budak2...  perut Mak Buyung dah berbunyiii... ehek!!
Tetiba terasa nak makan Sushi la plakkkk ngeh ngeh ngehhhh.... 
So port ke-3, pergi Sushi King kat luar tu uhuhuhuhuhu.

Ahaa.. sampai2 je Danish rembat yang ini.. 
tak silap ikan fry kottt.. sedap gakkk


Menu feverett.. lately rasa Salmon kat Sushi King fresh plakk.. sedap je masuk tekak.. nyum!! nyum!!!


Salmon + Mayo la plakk


Ni Menu Abang ~ Oyako don


Ika + sesame.. feveret menu aku Raw Ika ( Raw sotong putih ) tak de.. sob sob sob!!


Ini special menu of the month... telur ikan + unagi + crab stick + timun


Unagi lagi... sedappp! 


Ini menu feveret Dania.. kecik2.. senang dia nak makan. 

  
Danish yg khusyukk makannn


Apartment untuk hari ni setelah masuk 3 kedai makan hohoho!


Ahaa.. dah kenyangg.. mata pun ngantuk suda... nak ronda2 sangat pun 
dah hapal dah kedai apa ada kat ALamanda ni... so terus je la balik rumah.
Dhiya pun tinggal ngan Bibik je.. sian Dhiya


Dah petang & redup sket baru ajak Dhiya jalan-jalan di playground dekat ngan umahhh.
Kemain ligat Dhiya kalau orang ajak 'berjalan'


Dhiya yg excited terkedek2 dapat kaki.
Seb baik Abang Danish ada jadi bodyguarddd

video


Main buai la La La .. lansung tak takut di buai dek Abang..!

video

Al-kisahh.....


6 sweet comments:

Cho Zila said...

makan jangan tak makan izan.. tapi serius akak tak pandai makan sushi.. suka tapi selalu kalau gi makan sushi kena bawak orang lain.. kalau akak main hantamjer..

Nad MamaZN said...

Saya tk reti makan sushi tu kak...
Makan pun tak penah, hukhuk
Ksiannn hehe

lieyalatif said...

arghh stress tgk salmon ngan nishoku tuuuu...esok kan jumaat rehat lame mmg dah plan ni pi sushi king pun ngan geng2 aku....sedap2...untung ko sebab satu family mkn sushi....

wey, ko pergi tu dah lambat benoooo...len kali 7.30 dah terpacak depan dataran tauuuuu hahahhahaah

*∽ IZAN ∽* said...

RE Cho Zila : kannnnn... time2 gini nampak apa pun semua sedappp!! hiskkkkk

*∽ IZAN ∽* said...

RE Nad : Aahahhaa... usaha tangga kejayaan. tapi kalo mmg tak de napsu & keinginan nak makan mmg tak rugi puuun ;)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya : OK la Lieya.. janji time teringin ada geng nak makan weh

tu laa.. dah agak dahhh tak sempatt. time plan nak gi tu siap masak sarapan bagaiii mmg tengok awan berarak je la wehhh akakakkaka