Assalamualaikum...

Ok sambungan destinasi terakhir hari ke-3. 
KAMPUNG DAUN!
Tempat makan-makan sambil lepak2 di tepian gunung dengar bunyi desir ari mengalir
dan suasana kehijauan yang sungguh mendamaikan giteww.....


Posing masa baru sampaii

Pintu gerbang masuk ke Kampung Daun


Ahaa.. ada gerai2 souveniour untuk cuci cuci mata


Owh ya.. pokok ni kan pokok apa ekk.. Mak aku berkenan sangat tengok pokok ni banyak kat tepi2 jalann.. tengah mengembang cantekk je semuaaa


Masuk2 dalam ada plak pokok ni.. suka la Mak aku hehehehhe



Haa.. bila Zoom ni rupanyaaa. Cantek kann.. kaler peachhh


Ada spesis kaler putih jugakkk




Posing lagi sebelum masuk  kedalam rimbunan pepohon menghijau tuhhh


Ni pak supir yg tolong ambik gambar.. kemain dekat ni zoomnyer huuhuu


Toilet yang cantek gakkk. Musolla pun ada kat tepi diaa. 


Ada makanan tradisional 


Dan lagii...


Ok nak masuk tadi dah booking 'Gubuk Makan' @ Pondok. Nanti derang akan bagi tau pondok 
makanan kita yg manaa


sangat menghijau kannn!! reedup & tenang je kat dalam ni.. memang besttt !


Ok... ni dia GUBUK kitaorangggg. Sangat cozy okehh.. siap ada bantal dan lantai beralass.. sebenarnya 
sempat baring2 tidur jappp sambil tunggu order sampaii.. macam kat umah plak hihihihih


Ni dia menu2 yg ada.. fenin tau nak pilih manu sebab tak tau tak de gambar dan tak tau nak imagine rupa bentuk nya. so pakai belasah je order hehehehehe


Sambil tunggu makanan sampaiii.. ronda2 tengok keindahan sekelilingg


 Ahaa.. ada pondok betul2 tepi air gunung mengalir.. tapi untuk kapasiti lebih kecill.. kalau kitaorng masuk memang tak muatttt  la sebab ramaiii


Kat atas tu kalau panjat lagi pun ada lagi tempat makan. Siap air terjun lagiii.. tapi kitaorang bawak Nenek..
sian lak nak suh Nenek panjat tangga.. so makan kat tengah2 tu jee


Bunyi air terjun yang sungguh mendamaikan...


Tempat cuci tangannnn


Papan arah lokasi 'gubuk makan'


Kasirr.. tempat bayarrrr ;)
  

Okeh sudah puas meronda.. balik ke Gubuk Makan yaa..
Order pun dah sampaii.. 
antara yang menarik... JUS ALPUKAT Nyum!!


Ahaa.. ni strawberi yang beli kat Tangkuban Parahu.. memang sedap okehh!


Okeh.. Gado gado & Rojak sudah sampe...


Ohoo.. ni tak ingat dah apa ke menunya.. tapi menu special Kampung Daun tu lahhh


Nasi bungkus dalam daun pisangg


Ala Ayam bakar penyettt


Semua kering2 je kan menu diaa


Ni aku punya menu.. nasi bungkus dalam daun pisang buh dalam buluh plakk.. sedapp!




Order gak Sup ekoqq.. tekak Melayu kena gak ada kuah gitewww


Okeh almost menu dah sampaiii


Baca doa makan duluuu.. dah laporr nihh

  
Bismillahhh....


Jemput makan yok!!


Sempat lagi posing hew hew hewww


Dan posing terakhirrr.. abg Supir failed la amek gambarr.. terpaksa letak kat meja set timer hihihihi


Ok dah siap makann.. Nenek posing sekali depan gubuk makan kitaorangg



Acara posing memosing sambil turunkan nasi dalam peruttt




Antara gubuk yg available
  


My cheeky Dhiya yg seronok kena timang. 
Masa ni Dhiya dah 7 bulan ++



Ala tomei tomeiii Mama..! Muahhhh!!!


Okeh puas cuci-cuci mata.. jom balikkkk




Permandangan sepanjang perjalanan.. kebun2 menhijauuu



geram je tengok Nenas tergantung2 tu kann.. tapi tak beli laa. .jenuh plak nak cari pisau nak belah karangg huhu


Balik tu sempat singgah FO gakk.. then tak lupa shopping brownies kat 
KARTIKASARI. WAJIB okehhh!!!


Borong brownies. Tunggu staff packing kan dalam kotak utk masuk dalam Flight teruss.


 Then sempat berlari jap ke Rumah Mode..
Shopping baju sket lagi hihihihih


 Sekian lahhh acara hari ke-3 di Bandung.
Hari ke-4 adalah acara check out dan depart balik Malaysia...
Al kisahhh..

Overall sangat berpuas hati BANDUNG TRIP kali ni..
sebelum ni datang giler shopping jee.. 
kali ni dapat la bersantai2 dan buat lawatan ke tempat2 menariikk..
Lagipun dah 'cerdik' sket kat sebab dah pernah datang sebelum ni uhuhuhu.
So kepada yang teringin jejakk. bleh la usha2 tiket flight dan 
rancang jadual perjalanan and okehh!!! *wink*

6 sweet comments:

:: Mrs.Eady :: said...

menarik nyer!!!!

YuS said...

Wahhh lamanye....terjaga betul...makanan dia pon lawa je dihidang...berselera nk mkn

Zura@Iwan said...

bestnya tgk tmpt mkn kt Kmpung Daun ni...

teringin nk pergi la..haha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mrs Eady : Memang menariksss Dik!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Yus : Tempat dia memang bestt... nyaman , sejuk & damai sebab dengar desir air mengalirr. Makan tu laa.. derang ni kering2 makannya kann.. tapi masuk tekak sedappp je hihihi

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura : Ada rezeki InsyaAllah.. sampai tu nantiii ;)