Assalamualaikum...

Ahaaa.. last Sunday ada Bowling tourament dengan budak2
MIS-Nitto. Next entry baru citer detail ahh.. ehehehe.

Lepas tournament tu, dekat ngan Bowling One Utama aku perasan 
ada booth Japanese Crepes..!!!

HARAJUKU SHIMINO JAPANESE CREPES!


Uwaaaaaaaaaaa... lama tak makan Japanese Crepe !
Last aku makan masa gi Tokyo, sempai *senior* aku, K.As belanja! 
So demi ternampak je booth nih terus la ajak En Hubby singgah..! uhuhuhu


Original Recipe from Harajuku, Japan datte..!


Antara deretan menu... camera ku tak berapa terang aaaahhh..!
Kalah betul dia dengan silau lampu uhuhuhu!

credit : Google
Antara menu nya.. Harga range dari RM 5.90 ~ RM 9.90.
1 set dengan Ice lemon Tea.


Antara yang aku order.. Banana Ice Cream Choco Crepe RM7.90.
1 set termasuk ice lemon tea drink.


Bleh plak tertinggal stroller.. Dania lena kat pangku papanyer uhuhuhu


Tengah tunggu order lagi 1 set Crepes.


Chicken sosej corn Crepes RM 9.90 termasuk Ice Lemon Tea.


Auuuummmmm....!! tu dia...! uhuhuhuhu


Kat tepi tu ada map keretapi bandar/subway kat Tokyo.
Sibuk si Danish suh aku baca tulisan Jepun kat Map tuh.


Last2 papa suh Danish baca sendiri.. laaaa.. kan ada
translate tulisan rumi satu satu ekekekekeke.


Ok muka hampir kenyang. Last makan Crepes ni 5 tahun lepas.. ha ha!
Lepas ni kalau mengidam lagi leh jejak kat sini.

Location : Depan GSC, One Utama okeh!

9 sweet comments:

lieyalatif said...

wah best2...terliur aku tgk koooo......tu le skrang senang kan...makanan jepun leh dpt kat sini...takde le kempunan gitu kan izan....

alahai....penat sangat dania tu hah....telentok2 kat apaknye hah....sok dah ade bb kene turun tahkta laaa dania eekekekekek

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya:
Tu la pasal.. rupanya lama dah bertapak kat mesia ni.. aku je baru jumpa ha ha..!

sepantas kilat singgah!! ekekekek

Tu la Dania nih.. 4 tahun sudah kena pakai stroller lagi.. kalo tidoq letih la Papa nak dukung! huhu

yatie chomeyl said...

SN's feveret ni. kadang2 tak mo makan nasi, mommy di abuat crepe je kat umah...laju je dia bedal

*∽ IZAN ∽* said...

Re Yatie :
Yatie buat sendiri jek... ngaaaaaaaaaaa.....! kalau dok dekat sini bleh I request you jek buatkan ha ha

azura samsuddin said...

baca n3 izan berkaitan menu jepunni betul2 wat RASA nak try, nmpk sodap ajerk

*∽ IZAN ∽* said...

Re Azura:
Confirm la kena try....!!!
tengok rupa bentuk yg dia display tu memang buat terliur di buatnya he he

Hanis MY said...

walaupun duk sini tapi tak pernah mln lg crepe ni...akak osusume yg mana? nampak yummy sgt!

ieda said...

wah2 dikkk terliuq akak nie .. sungguh2 nampak best nie :))

ambrynaa said...

Aku pun baru jumpa Shimino ni kamis lepas Izan. Pun dengan pantas mengorder.. Rasa kat Jepun kejap.. Hahhaha.. Dah selalu tgk movie kat situ, tapi x pernah perasan lak sebelum ni. Ari tu tumpang toilet bowling tu yg boleh perasan Shimino ni. Jawapnya jd menu utama kalau tgk movie nih:)