Assalamualikum....

Ahaaa.. Hari Khamis sudaaaa... Isnin depan dah nak masuk Ramadhan.
Alhamdulilllahh.. puasa ganti dah pun berjaya di bereskan walaupun bila dah pregnant
agak payah nak meninggalkan perut dalam keadaan kosong.. uhuhuuhu.
Syukurrr...!

Anyway saje nak citer En Kompeni aku yang agak generous nih...
Parking kat ofis ni ada la lebih dari 1000 ++ parking.. luasnya saujana mata memandang uuhuhu.
Kalau lambat datang memang menapak la buat excersise.. mujurlah ada walkway  
berbumbung huhu.


Anyway untuk Pregnant lady macam aku ni di beri 'privilege' untuk parking kat
'DISABLE PARKING' ngeh ngeh ngeh..! Disable parking ni memang di sediakan 2 baris betul-betul dekat pintu lobi nak masuk ofis. Tapi first come first serve laaa... limited space pun.. ada la dalam 8 space macam tu kat setiap building  (ada 2 main building) yang mana satu darinya di khaskan untuk Employee Of The Month.. ala2 VIP parking gitu kannn. Kat sini even bos2 pun tak de la special parking.
Ada bos mat saleh naik beskal je gi kerjaa... diaorg duk Condo yg dekat ngan ofis..
Sempoooii jek aku tengok gi kerja ngan helmet beskal tu kann...!
Memang semua FIFO konsep uhuhu. Siapa cepat dapat parking dekat..
siapa lambat sila buat excercise eeheheh.

Disable parking ni of course di buat khas OKU.. kalau lah ada OKU yg nak singgah,
utk yang mungkin ada masalah kesihatan ke..  so boleh request utk privilege parking
kat Disable parking ni termasuk lah untuk Ibu Ibu mengandung.
Selalunya kalau sampai ofis dalam kul 9:15 am tu masih ada parking
kat sini.. kalau tak.. sila lah buat excercise jalan kaki he he..!

Sharing from youtube:

My 2nd home huhuhuhu!



Love to be here... flexible + work life balance.
Yang lebih best lagi dekat banget ngan my home sweet home..
tak sampai 10 km..! dan yang TERlebih best lagi..
management baru declare elaun transport  walopon rumahku 
sekangkang tungauu..!! Syukur alhamdulillahh..!!
LoveeeEeEeeEeeEEEeeee it so much...!!!! Ngeeeee..! he he he



p/s: Owh.. tak sabar nye masuk bulan posa.. tahun ni first time la balik nak berbuka 
tak jemm wehh.. kalau tak jenuh nak mengharung jem depan Proton masa 
kerja tempat lama nu..semua berpusu2 nak balik... leh tertido aku sambil 
drive tu dibuatnya...kadang sampai rumah ngam2 je nak buka.. 
tahun ni memang horay horay laaaaaaaaaa... tak de jem, tak de toll..
sempat la tenet kat bazaar ramadhan ngan Abang nanti.. yahoooooOOooOoOooO..!!

14 sweet comments:

yatie chomeyl said...

tu la kelebihan time preggy kan. kdg2 masa susah dpt parking terus teringin nak preggy cepat2 lagi supaya senang nak parking dan xperlu menapak jauh hahahaha

~izan~ said...

seronok la macam ni..dan kelebihan pd ibu2 mengandung... ye la,mana nk bwk perot lg,nk jln kaki lg..tp kdg2 berjalan pun dpt mudahkan bersalin..tp jgn la jauh2 sgt,nnt penat sgt pulak hehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re : Agree.. baru semangat sket nak pregnant eheheheheh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Izan : Betul tu... berjalan banyak pun bagus jugakkk.. tapi kadang kalau panas2 tu malasssnyerrrr nak jalan jauh jauh ha ha. tapi kalo jalan kat shopping mall tak pe.. di tanggung beresss.. kekekekeke

eelobor said...

wahhh...dah ada 2nd home yer?

*∽ IZAN ∽* said...

re Eelobor :
ahahahaha.. mmg selalu bahse kan tempat keja tu 2nd home.. dah 1/3 masa dari 24 jam tu kat ofis.. uhuhuhu

Hanis MY said...

wee baguskan ada parking mcm tu...

sis dearie thank u for the lovely wish! yang kedua tu hanis kena check google translator sebab kanji sukoshi dake hehe...

ambrynaa said...

Bagusnya HP!! en. Kompeni aku x der langsung parking OKU ni... Mmg x mesra OKU. Parking bosses jer yg reserved. Patut buat macam HP ni, boss pun parking biasa .. Baru tau cam mana rasa parking jauh!!

lieyalatif said...

wah best opis ko izan....sgt menjaga kebajikanpekerja....senang camtu...ye laaa, kalo pregnant2 nak menapak jauh2 mengah gak woooo......ini mcm tiap2 tahun pregnant pun okey ni wakakaakakak

ezan said...

bestnye balik xmneghadap jem... kiteorg ni agaknye berbuka dalam kerete le tahun ni....masih mencari2 rumah sewa dekat2 cni.. klu IZAN ade nampak umah sewa dekat2 area umah IZAN tolong roger2 ye...

*∽ IZAN ∽* said...

Re : Hanis,

tak pe practise make perfect!!!
kanji penting tuh! he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zalie:
Ahahahaa.. bukan Perodua je camtu.. comp lama aku pun camtu gakk..
Bos punya parking siap ada bumbunggg.. tapi mungkin sbb peransang supaya staff kerja loyal sampai jadi bos kot.. golongan marhain mmg komplen ler.. uhuhuhuhu

tu laa.. bos besar pun pergi kerja naik beskal je wehh.. tak de la driver driver nih.. eheheheh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :
Ahahahaha. ok ok laa.. tapi first
come first serve gakk..

pregnant tiap2 tahun..??
nko jangann..
lerai segala skru2 & urat2 dawai aku ni karanggg.. ekekekekeke

*∽ IZAN ∽* said...

Ezan:
Ok InsyaAllah...!
tu la area2 rumah Izan tu slalu
org komplen.. sbb ada gak member2 yg
cari.. nak sewa tak de.. ramai yg nak jual terus.. wallahualam.

tak pe kalau ada info nanti Izan tanyakan yekkk