Assalamualaikumm...

Bersempena menyambut Hari Ulangtahun Kelahiran ke-2 Dhiya 
hari tu, Mama & Papa bawa Dhiya jalan2 sambil bermesra 
dengan alam di Farm In The City yang terletak di 
Seri Kembangan... dekatt je dengan rumah.

Sambil celebrate bufday Dhiya, of course la Abang Kakak Adik 
pun tumpang sekaki jenjalan sekali.
Okk.. entri ini entri bergambarr....
so biarlah gambar yang bercerita .
Seronok tengok anak2 semua enjoyed menghabiskan masa 
dalam farm ni especially Bufday Girl, DHIYA.

Ok ada Family Pakej tiket RM110 utk 2 dewasa dan 2 kanak. Dapat
minuman Marigold 2 kotak dan 2 tiket Pony Ride sekali..
apa lagi.. jom masukk!



Bufday Girl, Dhiya


 Masuk2 je dah nampak kura2 besar gilerr... yang seronok kat Farm In The City ni (FITC)
penggunjung boleh sentuh dan feeding haiwan2 peliharaan disitu live. Memang teruja sungguh budak2 ni.



katanya : The Dinasour Turtle giteww





boleh pegang2 geli2.. seriously seronok sangat tengok riak wajah Dhiya yg 
jelas terhibur kat sini. suka binatang walopon kekadang takut2 hihihi


Main anak ayamm.. macam la kat umah Nenek tak de kan hihihi.



Boleh pegang2 Burung...



Jinak2 kan semua.

Next Pet Village


Next bagi makan arnab.


cameran woman dapat gak nyelit dlam gambar hihihi






Next Longkang Fishing.



Longkang Fishing pun adoo.. teringat aktiviti longkang depan rumah gakkk..
Danish ngan Dania tukang heboh kocak air, omak eh tunggu sauk ekkekke.
Dapat weh 5-6 ekoq ikan dari longkang depan tu..
bagus la ada ikan kan leh makan jentik2 kurang la nyamuk aedes membiak heheheh.


Pony Ride plak
Ahaa.. entry Tiket family pakej tu dah termasuk Pony Ride utk 2 orang..
so Abang Danish & Kakak Dania la yg dapat naik




Next gi butterfly garden plakk...



Danish dengan aksi tunggu rama2 hinggap kat tangan last2 rama2
tu hinggap kat kepala Mama dia hihih.


Next tengok haiwan reptilia...
ada kawan Rapunzel

  

boleh pegangg tuu


ada bermacam2 jenis ular... eeiiiiiiiiiii


 Next Fish Feeding... ada swan sekali sebenarnya





Dapat bekas makanan ke Dhiya habis semua dia tonggeng nyer ke air kekekekekek


Dah ronda2 beberapa tempat lepak jap tengaharii.. masing2 penattt.. Delisha pun dah tidur.. 
ada tempat lepakk bawah pokokk..
Danish & Dania masih asyik melayankan bagi makan arnab. Dhiya gi tengok ayam kampung.. comel2 kenit2 macam Dhiya kikiki. Ada kerusi meja leh lepakk kalo penatt uhuh



ok... rehat dulu dari entry PART 1.
Bersambung di entry PART 2...tungguuu!!!

6 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Bestnya dhiya celebrate bday kt sini... Penat kan kak jalan dlm tu, mcm2 xtvt leh buat gak kan.. Best.. Tp pd yg penakut cam saya ngan zakwan ni xleh kot dtg sini lg hahahaa..! Asek terjerit2 je bila binatang dtg dekat kahkahkah! :P

Ok tggu next entry plak :)

:: Mrs.Eady :: said...

bestt tmpt ni!

Zura@Iwan said...

eh br je bc n3 Mrs Eady pegi tmpt ni..

best kan...haiwan jinak

:: Cik Viva :: said...

Tempat ni..macm penah tgk kat IG Nora Danishm, dia bawak Rayqal pg sini..cam best utk bebudak

Cho Zila said...

akak kalau gi Putrajayajer mesti kata dalam hati nak gi jugak suatu hari nanti ke sini... belum der kesempatan lagini.. Insyaallha sampailar kami ke sini...

lieyalatif said...

wahhh dah makin ramai org ke sini...aku pun ade plan nak pergi...tapi sudahnye tak pergi sbb weekend ade je hal...tgk cite ko ni lagi bertambah excited nak pergi...sonokkan sbb leh pegang ngan feed minatang tu....pengalaman yg best laa tuk budak2...kalo aku dok tepi jek kot sbb aku takut sikit minatang2 ni ...lagi2 yg laki ko dokong tu...uwaaaa..geli aku oii hahahaahahahaha