Assalamualaikum......
Finally finally siappppp jugak passport si kenit Delisha ni. 2 hari berulang baru siapp...
seb baik la sempat siapp haishhh
Kelmarin pergi JPN Puchong Utama, malas nak ke Putrajaya katanya lagi sesak and ramai orang hiskk! So pergi je lah kat Puchong utama. Sampai kul 8:40 pagi nombor dah habisss ??? Haiyahhh frusttt mak. Tanya staff kaunter pukul berapa no habis tu.. katanya "hari ni lambat sikit, pukul 8:30 pagi!" Aiyohhhhhhh awal gilerrr.
Since dah amek cuti terus la kereta meluncur ke Bangii.. ambek plak no lain... ayoyoyo
nak beli barang pun kena amek no kew.. dah la hari kerja ni pun queue panjang ehh


So semalam pag1 lagi sekali pergi la ke JPN. Masa dah suntuk nihhh kang bertangguh langsung tak sempat plak. So smlm 7:45 pagi aku dah sampai... tengok tu dia beratur panjang sampai melangkaui 4 deret kedai nko! Hambekkk.


So kul 8 pagi bila pintu dah bukak dapat la ambik no... no 65 & 66 tu pun katanya nombor sessi petang.... pulakkkk macam Fareeda gak ada no sessi pagi n no sessi petang yek.

So since staff kata suh datang balik kul 2 mama pun balik la rumah semula. Delisha hantar taska aku sambung WFH nak nunggukan pukul 2 tu.


Tengahari ambik Delisha and gerak semula ke JPN. Abang pulak amek cuti separuh hari pagi je so pak ucu adik ipar aku yg bongsu la temankan aku and Delisha plak. 
Sampai2 kul 2 ti terus naik tingkat 1 utk ambik gambar. Sekarang ni imigrese  dah provide ambik gambar passport terus dikaunter so tak perlu dah nak sediakan gambar.

Turn aku ok lagi..masa sampai turn Delisha haru biru nak bergambar sbb kamera dah paku kat board tepi tu and adjustable remotely by staff so kalau gambar baby mmg payah la nak ambik. Ada la 3 kali gak sessi cubaan dan semuabya FAILED! Ada je yg tak kena... muka senget, telinga tak nampak.. ada tu yg katanya cantek tapi ada lak hidung berair pun tak approved! Haiyah..... sian lak kat org lain yg queue. Penyudahnya staff kata Puan boleh la tangkap gambar baby kat kedai gambar *selama ni mmg selalu ambik gambar kat kedai tu pun* so terus la gi situ.
Sampai sana 2-3 snap je dah settle! Wahahaha memang pakarr... tapi bayar la beb!
Settle gambar terus hantar balik kat kaunter and buat pembayaran. Masa tu dah pukul 2:40 gitu.
Pukul 4 karang dia suh datang balik ambik no utk collect passport.

So sempat la go BIG Aeon hands on barang pada customer. Ngam2 je bajet masa kennnn. Kul 4 datang balik ambik no dan terus redeem. Passport pun dah siappp hoyeh! So lepas ni tinggal nak packing baju je. Tak yah packing bebanyak pun sbb gi dekat and kejap je pun hihihi. 
Alkisah....

1 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Mesti nk ke seberang tambak ni
Hihi...
Bestnya delisha!