Assalamualaikum semua...!
Wahh.. sekejap je kan dah masuk bulan Oktober... lagi 3 bulan je
habis dah sessi 2012 ni ha. Bila aku tengok balik entry blog 2011/2012
ehhh suku je utk tahun 2012 ? akakakakaka
banyak sungguh entry tertunggak ekekekekkee

Anyway.. aahhaaaa.. baru hari ni berkesempatan nak share
berita gembira untuk kami sekeluarga...
Jeng jeng jengg!!!! Alaaa.. tengok gambar thumbnails pun sure dah taukan ekekekkee.
TAPI ini bukan pregnancy test result Dhiya tauu! 
Ini pregnancy test result untuk ADIK DHIYA..!! hehehe !!!


Alhamdulillahh syukur dengan rezeki yang Allah kurniakan kepada kami.
Memang target nak 4 oranggg.. 2 orang kompem tak cukupp..
3 orangg.. ok ok... tapi alahaii.. macam masih tak cukup 'meriah' kannn
Adik beradik aku 4 orang, adik beradik Abang 6 oranggg 
ahaaa.. so kalau ada 4 orang tu rasa ngam2 la 'huru hara'nya kan ekekekekek
Sementelah umur aku pun dah atas border 'selamat'.. nak masuk 35 dah tahun ni 
so kena mengejar due cecepat sket uhuhuhu.
Dengan +ve nya pregnancy test tu bermakna.. 
aku bakal menjadi ahli kelab 'Fantastic Four' lah ehehehehe


Ni result check up and scan terakhir baby. Masa ni dah pun masuk 12 minggu! Baby dah 6cm masa ni.
Means aku dah pun selamat mengakhiri Trimester pertama dan nak masuk Trimester ke-2 pun.

Alhamdulillah.. trimester pertama aku lalui dengan lancar.. tak de loya2 macam jugak sebelum2ni.. 
kerja macam biasa.. cuma sama macam masa pregnantkan Dhiya, CEPAT LAPAR 
dan terpaksa mengunyah selalu! Errkk SAMA SIMPTOM ? Jantina pun sama kah? Jeng jeng jenggg!!
Owh kita tunggu dan lihat yekkkk
Lepas tu kurang selera nak makan nasi.. kena cari mee or apa-apa yang berkuah...
Kalau tak di layankan bunyi perut ni memang cepat la sakit kepala.. so 2 jam sekali memang 
kena makan somethingg.. Doktor pun pesann, tu tindak balas hormon orang mengandung.
So kalau boleh banyakkan ambil buah-buahan untuk alas perut 
dan kurangkan  pengambilan karbohidrat sbb kena kerap makan  takut
over KG plak nanti .....gitewwwww

Pregnant kali ni nampaknya jarak agak dekat jugalah dengan Dhiya walaupun bila baby baru 
lahir nanti akan beza 2 tahun persekolahan.... 2011 vs 2013. 
Sebenarnya plan asal hujung2 tahun sikit.. tapi bila pasang niat
Allah SWT makbulkan on the spot! Alhamdulillahh! Syukurrr!!!!
Orang kata rezeki jangan di tolakk


Sebagai langkah persediaan kali ni aku ambil pregnancy set dari Shaklee
untuk support baby InsyaAllah.
Cuma satu je masalah.. tablet shaklee ni besar2.. mmg senang tersekat kat anak tekak..
jadi terpaksa la aku gilir2 dos yg nak di ambi. kalau tak memang kembung
perut minum air nak telan semua dos sekali harung!

Dhiya  pulak masih breast feeding walaupun dah campur. 
Doktor pun kata tak ada masalah, boleh teruskan.
Bibik pun masih dalam kontrak bila baby baru lahir nanti. Memang kena 'jaga' betul2 
Bibik ni.. Alhamdulillah so far Bibik sekarang ni sangat2 membantu. Pandai 
jaga rumah.. pandai jaga budakk.. nampak dia sayang sangat kat Dhiya..
Dhiya pulak jenis tak banyak ragam walaupun dah nak dapat 'adik'.
Happy sokmo orang kata  kih kih kih.
Cuma makin lasak sekaranggg.. semua nak di panjat! aku balik kerja dah pandai
berkejar ke pintu grill berdiri kat situ sambil sengih2 tunggu Mamanyaa..
eeiii comeyyy dgn keletahnya gerammm sangatt! hik hik

Apapun doakan lah semoga semuanya berjalan lancar kali ni yek.
Aku pun sentiasa berdoa semoga di permudahkan segala urusan
mengandung, melahirkan & membesarkan zuriat kami ini.. InsyaAllahhh
Aminnnnnnnnnnnnn!!!

9 sweet comments:

mama tisya said...

bestnye..tahniah

*∽ IZAN ∽* said...

RE Mama Tisya : Terima kasihh.. Alhamdulillah ;D

Nad @ MamaZN said...

Kak izaaaaannn..!!!!!!!! Biar betul akak ni! Alhmdulillah...tahniah!!! Dhiya nk jd kakak dh...
Rase cam tak percaya..!!!! Haaha!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad..!!

Ahaaaa... percayaaAaaAaAaAaaalahh!!!
Cepat2 lah kejar dakuuuu! ehehehehehe

Aisy Nasiha said...

Tahniah...smoga sihat sepanjang tempoh mengandung ni...semoga keluarga bertambah meriah nanti.

Zura@Iwan said...

wahhh...tahniah Izan.....

sp mmg x t'kejar la kan..br je dpt sorang tu..tu pon rezki lmbt sket,

lieyalatif said...

Lorrrrr beb!!!! Laju sungguh keteapi ko meninggalkan aku....tahniah...tahniah....betul2 kene keja cepat sebelum due umur heheheheh dah tua2 nak beranak letih koooo.....

Jaga diri okey......hope kali ni boy...selang bunge gituuuu.....

Ezanin mohd iqbal said...

Tahniah!!!! rase mcm baru jek Dhiya lahir... dah nak jadi kakak dah pun.... :)

MOHAMAD EFFAZUAN said...

Tahniah Kak Izan!!!!! :)