Assalamualaikum....

Ahaa... hari ni update pasal makan2 sempena bufday aku hari tu.
Lama mengidam nak makan kat Sushi Zanmai.
akhirnya jejak jugak hari Sabtu lepas kebetulan jatuh pada hari jadi aku uhuhuhu


Sushi Zanmai macam biasa, walopon sampai dah pukul 2:30 ptg tetappppp kena beratur panjang jugak.
Kitaorg pergi kat Branch The Garden, Mid Valley.
Jarang-jarang aku sampai sini tak yah beraturr.. hisk hiskk hiskkk!


Sementara menunggu queue, Danish & Dania main kat area 'Moow Yogurst Ice cream' depan Sushi Zanmai tu. Ada pulak replika lembu emas siap keluar bunyi lembu lagik kikikiki


Akhirnya turn pun sampaii.. masing2 dah kelaparannn.. Kalau Danish ni masuk Jap Rest yang ada sushi atas conveyour tu memang tak yah offer laa.. dia lagi laju pilih benda nak di makan nye. Order air tak sampai lagi
dia dah berapa pinggan dah abis . Bagus anak Mama ni semua pandai makan makanan Jepun.. senang Mama nak cari gengg gi makan nanti *LOL*


Ni antara yg menjadi habuan dan sempat di snappp.. of course la Cik Salmonn.. my always peberettt!


Chawan Mushi.. ahaa.. ni untuk baby Dhiya. Teringat Danish masa umur 8 bulan suap chawan Mushi balik
terus kena macam alergy... Dhiya ni dah nak masuk 10 bulan.. so far ok, makan la apapunn.. memang
tadah mulut je dia.. tak de pulak ke na alergy lagi dia.


Tamago nigiri sushi... ahaa.. ni peberettt si Daniaaa


NI tak tau apa ke namanyaaa.. pakai ngap jekkk


Ni salmon + mayonis + apa ntah

Ni satu lagi peveret aku.. Ika sushi (Sushi sotong putih).. 
tapi nampaknya Ika sushi kat Sushi King lagi sedapp laah uhuhuh


Ahaa.. ni menu Abang...


Dan ini menu aku... Salmon don.. dengan nasi dia panas2 makan ngan salmon ala sashimi dan telur ikan tu... memang sungguh marbelessssssssssssssssssss ohohohoho!!!


Air cam biasa.. aku kalo gi Jap rest mesti orfer Green tea kannn... budak2 je tak reti nak minum green tea lagi.. mesti nak order jus.. apa kelassssss


Dania riang ria melantakkk


Baby Dhiya tunggu orang suap Chawan Mushi.. suap la apa punn.. memang tadah mulut je
minah sorang ni kikikiki


Setelah kekenyangannnn


Papa sibuk suh amek gambar style gini.. nak wat profile pic uhuhuhuh


Lepas perut dah kenyang terus bertolak ke rumah Mimi . Ada sambutan bufday putera & puterinya hari ni.
Kebetulan kannn sama plak bufday date ngan aku kekekekekee


Ahaaa.. ni gambar bufday girl (Emily) & Bufday boy (Farhan) yg di raikan hari ni.. sweet je derangg niii


Ahaa.. Mak pengantinnnn tengah potong kek. Sedap sangat kek dia ni..  Dania dah ralit main mmg aku
sorang tukang perabis kek Dania & Kek sendiri.. tumpang makan kek bufday kat umah orang boleh? ekkekekek

Dania wakil ambikkan kek... mashmallow cheese cakee.. nyum nyumm sehingga menjilat jarii!


Yang special siap ada maskot A&W datang umah nkoooo.. Danish & Dania excited la nak bergambar ngan maskott.. tengok si Dhiyaa.. nangess takottt! akakakakak



Acara bersama maskot A&W.. siap ada chicky dance.
Dania paling seronok main siap dapat hadiah lagikk

Mak eh pakat berposing dengan member2 blogger, Lieya & Mimi.






Last but not least bergambar bersama Mimi & Lieya & the ganggg.. tapi tak cukup corum sorang.. tengah busy kejar anak kikikiki


Anyway terima kasih Mimi kerana sudi mengajak kami sekeluarga ke Majlis Bufday Emily & Farhan ;)

4 sweet comments:

Nad @ MamaZN said...

Patut la mcm kenallll je..
Rupenye member blog lieya...
:)

Zura@Iwan said...

dhiya mkn ok ye..mybe masa pregnant mama dia alergy...skrg dhiya mkn apa pon ok le..hehe..

sedap la kek tu...

lieyalatif said...

alfatutttt le ko tak mkn langsung mase kat umah kak mimi tuh...dah full ngan sushi rupenyeeeee.....hailaaa telan air liur aku tgk ko mkn ni hah...bile laa dpt mkn kat sushi zanmai nie....ikutkan nak gi sunway piramid sabtu lepas, tup2 dayyan lak admitted, bertangguh lagi misi aku nak cube kat sushi zanmai...

wahhh ko preggy2 pun berani mkn bende raw kan.....

Mohamad Effazuan said...

Selera kita sama yek Kak Izan.. Blh la nnt kita buat Nitto reunion kat Zanmai.. Hehe