Assalamualaikum semuaaaa..
Selamat berhujung minggu dan bergolek2 bersama keluarga terchentaa.
Pejam celik pejam celik tak sedar hari ni dah 13hb Oktober 2012 ?
Bermakna bertambah lagi setahun usia ku..
Alhamdulillah.. bersyukur pada yang Esa diatas segala kurniaan
dan nikmat yang di berikanya sehingga ke hari ini.

Malam tadi, biasalah malam hujung minggu semua bermalas-malasan
depan TV. Tidur pun tidur lambatt.. tapi sbb Dhiya dah ngantuk, 
kul 11 lebih tu aku dah naik bilik tidurkan Dhiya.

Sedar-sedar Danish masuk bilik sambil bawak Tab
yang tengah menyanyikan video Happy Bufday dari Youtube!
Aku tengok jam.. 'Eh. dah pukul 12 rupanya!"
Aku terkejut tengok Danish masuk bilik sambil menatang Tab tu macam 
orang bawak dulang makan.. atasnya ada 'video' Cake Bufday!


Nak tau ayat pertama yang terkeluar dari mulut aku sebaik je nampak TAB tuh ?h
"Astagfirullahalazim!" Ahahahahaha..! Berderau darah aku sebab terkejut beb!
Memang terkejut sangatt! ekekekekkeke.
Sebelum ni Danish yg dok request nak iPad la PSP la kalau dapat
result cemerlang time examm..
Aku & Abang pakat letak syarat.. kalau nak kena make sure
semua paper dapat Band 6 !
 *Bukan murah Yangg.. so nak dapat pun kompem la tak senanggg uhuhuh*

Kebetulan semalam balik sekolah Danish bagitau dia dapat satu lagi Paper Band 6 ~ Paper Bahasa Arab!
Aku mmg terkejut dengar Bahasa Arab dia dapat Band 6 sbb pada malam revision, Papanya yg
jadi person in charge. Di sebabkan aku & Abang pun mmg tak berapa mahir Bahasa Arab
penyudahnya Danish kena wat revision sendiri uhuhuhu.
Dah la pada malam kejadian tu aku duk tidurkan Dhiyaa.. tunggu2 
dah pukul 11 tak naik2 lagi Abang & Danish wat revision.. sungguh la 'RAJIN'nyaa kannn..
selalunya maximum 10:30 mlm dah habis buat revision dan naik atas tidur dah.
bila aku turun bawah tengok laaaaaaaaa.... 2-2 dah ZZZzzzzzZZzzZzZzzZzzZz! Ahahahaa
Nak tergelak pun ada tengok 2 beranak tu.. sorang tertidur ngan buku atas badan kekekeeke.
Memang Paper tu la paling aku risau ni.. Bahasa Arabb.
Tapi bila semalam Danish bagi tau dapat jugak Band 6 dengan aku pun terkejut..
dengan Abang pun terkejutt.. memang separuh menjerit bila dengar . EHehhehee

So malam tadi bila Danish tetiba bawak Tab masuk bila.. aku pulak yang TERKEJUT..!
Ehhh.. Danish ni baru dapat result 2 paperrr.. tak kan dah belikan TAB kott..?
Memang blurrr sekejappp! Rupanya TAB tu hadiah bufday Abang belikan untuk Mamanya uhuhuhu!
Memang sangat sangat sangattt TERKEJUT okehh!!! ahahahahahhaa

Bila aku tanya Danish.. siapa punya TAB tu..?
Danish kata 'Mama punya..'
Owh ok .. .. tapi dalam hati apa pasal Danish yang 
macam tak nak lepassss je dari tangan ??  ekekekek

Anyway.. Terima kasih sangat-sangat pada Abang atas suprise present 
yang sangat-sangat tidak di sangka ni..
Mama sangat sangat sangatt TERHARU okehhh!!!
Sayanggggg Abangggg sangat sangattt..!!!muahhhhhh!!!
*Kalau tak dapat Tab ni pun memang sayang sokmo tauuu *wink*
Syukur Ya Allah atas segala kurniaanmu!

P/S: Peyut ni teringin sangat nak makan Sushi Zanmai! 

4 sweet comments:

Nad @ MamaZN said...

hepi bday kakak ku sayang ;)
bestnye dpt hadiah tab
hepi berganda2 la jawabnye, hehe :)

Gieyana said...

Happy birthday babeh..moga senantiasa dlm rahmatNya..confirm la ko terkejutt besar kan...ni dpt tidur dak? Jgn jd cm aq psl mkn x lalu haa..kah kah..:P

Aku guna tab ni juga..kalau blog walking or outstation mmg best psl flexible nk angkut..ekekeke...

Tp kalau nk buat entry kt blog mmg tunggang langgang haa psl mak pon x pandai nk guna..kah kah..:-)

lieyalatif said...

so suwetttttttttttttt....mesti sengih2 sampai ke arini kan....

hepi besdey beb...semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...insyaallah....

danish pun bakal dpt ipad tu...die pun cemerlang dlm pelajaran tuh....

Sharinginfoz said...

happy belated birthday