Assalamualaikum....

Salam hari Khamis semuaaa.. ada sehari lagi seblum cuti hujung minggu.. 
masa untuk bergolek2 kekekekeke

Minggu ni Danish exam..  Danish Darjah 1 dan tertakluk pada kurikulum baru KSSR.
Aku pun masih confius2 lagi sistem baru KSSR ni... tak tau bila examnyaa.. bila ujiannyaa..
semuanya akan di lakukan secara bersahaja oleh cikgu.. naturally gitew..
Mid year lepas bila pergi tengok pencapaian setengah tahun pun memang tak ada sistem nombor dalam kelas.. semuanya akan berdasarkan band.. dan Cikgu akan sentiasa pantau dari masa ke semasa..
jadi parent sendiri tak tau nak pantau macamanaa.. Danish ok ke dalam kelas.. tertinggal kee.. kat depan kee.. boleh catch up keee..? uhuhuhu

Anyway untuk akhir tahun ni ada jugak exam yang di panggil 'Pentaksiran Sumatif 2012'.
So Cikgu bagi Jadual tu pun bukan exam sepanjang hari ... berselang2.. 1st class exam then continue
belajar macam biasa... nanti lepas rehat exam lagi satu subjek & continue lagi belajar macam biasa.
Jadi kat rumah just support mana yang boleh untuk Danish buat revision sedikit sebanyak...


Ahaaa... Dhiya macam biasa... dia ni PANTANG NAMPAK BUKU ATAU KERTAS!! 
memang laju je dia manjat nak mencapaiii!!!  Mana Abang & Kakak dia bukak buku
memang dia pun laju tuju kan situuu! Mainan2 terus campak tepii.. susah sungguh nak di control nyerr!


Tengok gelagat Dhiya kaco Abang & Kakak belajarr...


Kalau tak sampai cepat je nak angkat kaki manjat meja! hahaha


Kakak Dania suka la tu mengacahhh lagi si Dhiya nak berebut! 2x5 jekkkk


Ni di waktu yang tenang sikitt.. tapi tengok laaa.. Abang capai buku je cepat je bukan kenit tu 
menempelll kat tepiiii hehehe


Tengok2 Mamanya tu nak kaco Abangg...  dok pikir takut kena marah kew...?


Siap bertentang mata dengan Abang..!! HEP!! Jangan kaco Abang!!!!


Tapi tak kira...! nak jugakkkk!!!!!! akkakakakak


Last but not leasttt.. satu lagi scene STUNT Dhiyaa.. budak pantang nampak buku kannn..
 adoiiii seb baik Mama sempat 'rescue'!!
 *dan sempat plak amek gambar! akakaakak*
Kalau tak kompem nko terjun ke lantai lagi la Dik oiiii!!

Dhiya Dhiyaa.. asyik budak jantung Mama dup dap dup dapp je tauu.. 
tu yg malas nak buh Dhiya dalam Walkerrr tuu.. 
seingatnya dulu Danish & Dania tak de la sampai buat aksi stunt terjun walker kikikiki.
Tapi agaknya sbb design walker tu kot..? lain ke ekkk..
Maklum la.. walker mmg tak di turunkan.. tiap2 orang naik walker baruu...
sebab tak tahan lama.. habis pakai bibik buh kat tepi rumah.. buruk macam tu sajee.
last2 kena la beli baru tiap kali dapat baby uhuhuhu


Anyway kepada Danish.. Mama & Papa doakan yang terbaik semoga dapat buat dengan cemerlang
exam kali ini okeh..! Good Luck sayangg!!

7 sweet comments:

Nad @ MamaZN said...

Gud luck jgk utk danish!!
Susah la ek skrg ni dh tak pakai sistem no cm dulu2..
Tapi kite still bleh tau markah dorg utk setiap subjek kan?

Dhiya!!! Awak mmg stunt girl la! Seriau tgk die panjat walker tu!

Lynn Hamzah said...

good luck danish...moga dapat jawab exam yer...

Zura@Iwan said...

gud luck danish....

amboi Dhiya suka kacau yer....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

goodluck danish.. oo tu la setahu mimi mmg dah tak exam2 ni.. dan kat sekolah farhan langsung tak de exam2 ni .. tak paham sungguh

Gieyana said...

Gd luck utk Danish yer....comey jer gelagat Dhiya

Hanis MY said...

Good luck! Seronok tgk kemeriahandan tahniah Dhiya nk dot adik hanismmg tabik spring la. ur my idol sis!

madoct10 said...

Salam kak Izan. Ni CT yg helpdesk Lilly JP. Wah...anak kak Izan dah besar dah pun.