Assalamualaikum...

Kejap je dah Isnin uhuhu. lagi 2 kali Isnin dah naik kerja
uhuk! uhuk!!!

Semalam Danish sekolah, ganti sekolah masa cuti CNY walopon 
masa CNY tu satu family 'temankan' aku kat rumah je cuti 
4 hari tu kan.. sian diaorang eehehehehe.

So sebagai weekend pertama lepas aku habis pantang ni,
ajak gak Abang bawak budak2 keluar hari ni.
Slow slow warm up ngaahahahaha!
*warm up la sgt padahal dah jejak JPO bagai*
So ari ni plan nak gi 'ngeteh' sempena sambut 
'Hari Merdeka' Mummy & Baby hi hi hi!


Kegembiraan terselah kat muka 2 beradik ni kann.


Mula-mula sampai gi cari sandal Dania kat Carefour. 
Tak jumpa yg berkenan terus jejak Parkson. 
Selipar peberet dia dah putus uhuhuh.


Lepas tu cam biasa, kompem la derang melekat
kat playgrond tepi Parkson tu kan. Sempat jumpa
member dia kat Krista. Bleh main pulak derang adik beradik.
Sambil derang main kat situ, di temankan bibik,
Aku & Abang pun ronda2 lah kat Parkson cari baju uhuhuh.
Lama tak shopping baju ni uhuhuh.



Dapat sambar selai dua, ajak Abang gi makan.
tempat pilihan ~ Garden@Alamanda.
2nd time makan kat Garden ni. 1st time gi ngan BFF 
hujung tahun lepas. Suka deco2 dalam tu kann.. cantikkk!

Masuk-masuk2 Danish & Dania dah pilih seat yg ada buaian.
Terus order menu. Sambil tunggu menu sampai sempat posing 
memosing eheheheh

 

Aku & Abang, di snap oleh Danish


Baby Dhiya baru terjaga...


Aha.. menu yg dah sampaii...


Ice lemon tea, apple juice, watermelon juice & Hot choclate.
Comel kan jug mini dia nih ;)


Ni air minuman aku ~ HOT choc. Masih pantang
air sejuk *kononn* ngehehehehe 


Menu aku ~ Olio Spagethi 



Abang ~ Black Pepper Chicken Chop


Dania ~ Kids Menu@ Chicken sausage + corn & mash potato



Danish ~ Kids Menu@ Spagethi Bolognese


Bibik ~ Curry Laksa. Turut tak di lupakan.
Belanja Bibik ari ni sbb tolong jaga aku dlm pantang jugak *wink* 


Masa untuk makann....! Nyum nyummmm!!


Anak dara ni lagi byk main dari makan tauu..! 
Kena suap baru leh habis isk isk iskk


Mama & Bucukk bucuk cayanggg


Bibik pun sungguh2 makan.. Dania plak sibuk 'mengerjakan' air Bibik


Baby Dhiya di 'goyang-goyang' dek Bibik


Interior deco



Sempat posing kat buaii


Dah kenyang.. Alhamdulillah. Esok sekolahh..
Okeh.. jom balikk!


Otw balik sempat lagi Dania nak mengepau gula gula kat Famous Amos.. 
tapi Mama tak layann... 
Last-last pujuk gi beli Donut Strawberry (pink) kat Big Apple.
Sebab.... gula2 kalu Mama tak leh join sekaki..
kalo makan DONUT Big Apple.. memang peberet Mama ngahahahaha!

Al-kisah 

7 sweet comments:

nanakimie said...

xpernah makan kt garden tu,,shantek tempatnya:)

MrS. F!zA said...

slim dah ahkakkkk! i like!

bila nk dpt jmpa akk ni..geram tg baby dhiya..

Nad @ MamaZakwan said...

kak
slim banget la..!berseri2 plak tu
suke ar tgk akak, hehe

kak,
garden ni kat belah mana ek?
igt nak candle light dinner ngan hubby (kunun!! =P)

eelobor said...

huhuhu.... ini betul2 sambutan kemerdekaan nih kalau tengok pada menu makanan

lieyalatif said...

WAH WAH WAH...dah merdeka ko yeak pompuan....slim weyyyy....mmg b erjaye le pantang ko...kelas ko jah!!! he he he....

sonok le budak2 nie dah tamat perintah berkurung yeak....dpt outing jalan2 tuuuu......ish dah dekat noo ngan umah aunty lieya ni, len kali dtg s inggah umah yeak heheheeheh

ieda said...

tgk interior deco dia menarik lah izan .. ;)

bukan main layiee si bucuk2 tu berjalan yeee .. sejuk tak tuu duk dlm aircond ;)

azura samsuddin said...

tahniah izan, dah merdeka!! hehehe