Weekend datang lagi.. yeaaayyy!!! So apa beza weekend ni ngan weekend last week..? Yaaa... Hujung bulan vs Awal bulan he he hee..

So sempena awal bulan - tengah tahun plak.. ialah masa mengePAU sapa yg dapat kenaikan lebih tinggii.. almaklum aku dan Abang berkongsi tarikh hari pertama masuk kerja 12hb June .. hehehe
Kali ni Alhamdulillah rezeki Abang lebih skettt (dari aku) .. sebelum hilang entah kemana baik kami ramai2 (Danish & Dania) pau Abang heheheh.. Terima kasih banyak-banyak yek Abanggg sudi belanja Mama & anak2...muaahhh muaahhhhh!!.

Lama tak gi makan Japanese food. Kali ni nak test kat Sushi Zanmai. Lokasinya :

First Floor, Japanese Street,Oasis Boulevard
2, Sunway Pyramid,46150 Bandar Sunway,Petaling Jaya, Selangor.
Tel 03 - 7492 3080 Fax 03 - 7492 3090
*masuk ikut parkson pun boleh*


Ni kira first time makan kat Sushi Zanmaii.. menunya agak berbeza dengan Sushi King.. of course konsep & harga yang sedikit berbezalah. Utk menerangkan menunya seperti dlm gambar2 kat bawah nilahh..

Itadakimasuuu!!

Salmon don *SUPER Best best bestttt gillerrrrrrrrr!!*


Ten don
Kaki Age don
Chawan Mushi (Egg custard)

So yummyy...!
Danish punya la excited bila masuk je Sushi Zanmaii.. Riuh mulutnya minta nak makan.. Bagi sushi sepinggan kejap je ngap pas tu mintak lagii.. Aku rasa ada gak 4-5 pinggan Danish makan huhuhhuuh. Dania pun nyelit2 jugak le sket makan.. Danish nyer peberet tamago maki sushi.. 3 pinggan di bantai nyerrr!
Salmon Sushi

Tuna Inari Sushi


Lepas makan ronda-ronda kat Sunway Pyramid. Ada kids corner siap dengan playground. Seronok habis la Danish & Dania main sampai tak nak balik....


Sempat lagi sewa Push Trolley car.. dah ada 2 beradik terpaksalah sewa 2 keter plakk.. Location nyer dekat dgn escalator kat McD sebelah Ice scatting area tuh. Deposit RM15 dan sewa RM3 per hour! Memula aku ingatkan RM3 per usage.. kebetulan adalah sorang visitor dari timur tengah tanya mana kitaorg duk sewa trolley car nih.. sedap je aku bagitau RM3 per usage sekali nak bayar baru tau rupanya RM3 per hour! hahahaha.. Sorry la wrong info. Almaklum kitaorg pun first time gak sewa huhuhuh



P/S : Tanya Abang

Aku : 2 beradik 2 troli, kalau 3 beradik camne nih..?

Abang : Bibik tolak la troli lagi satu

He he he he

****************************************************************************************

NOTE : Sweetomoide mencecah angka HIT 5555 isnin lepas. Terima kasih kepada semua pembaca kerana sudi berkunjung ke teratak ini.. Sudi-sudikan juga meninggalkan komentar anda, InsyaAllah anda akan saya jejaki.. Salam ukhwah!

8 sweet comments:

As said...

hhahaha.. dah lama x mkn japanese food.. dulu suka la.. masa lum kawin... cam best jer kat sini.. harus try....
izan... kami kalo ke sunway.. sure adriana nak main kat gongsor tuh... ditambah lak.. dia skang ni wajib tau sewa keta tuh.. ni aqeel kecik lagi... sewa 1 jer la... sok kalo dah beso sure kena sewa 2 cam izan.. hahaha... ni pun kecik² dia dengki tgk akak dia naik menda alah tuh.. hahahah..
psst : bebudak tuh xnak lak naik patung binatang beso yg bergerak tuh?

Mjkhir said...

aku rasa memang nak cuba makan makan jepun ni, macam best je kan, tapi bila try makan sushi je rasa nak terkeluar nalik. hu hu hu memang tekak aku boleh terima tempoyak, cencaluk, belacan, budu je.. hi hi hi

tahniah 5555. rajin2la update blog. aku salah sorang pembaca setia blog ni

IZAN said...

Re As :
Try jgn tak tryyy..
Ye kerr..? Izan baru test keta tu.. dulu masa nak sewa kat Mid valley tgk2 dah tak de service tuhh.. pas tu previous gi sunway ada plak org tinggal keta tu depan lif.. terus la kena terkam dgn Danish ha ha.
Haii.. anak terunaa, confirm la dengki bab2 kereta nihh.. sebab la melangkah keluar dari rumah je = RM $$$$ hahahahahaha.

Re Mjkhir :
Apa lagi... masa makan sushiii tu bayangkanla tengah makan tempoyakk. Sure bleh telannn...
p/s : ma kasehh ma kasehh.. rerajin la singgahh heheheheh

fazlynn said...

suke tgk reaksi danish mkn..cam tgh amik feel je..dania muke manje je..
im a big fan of ur blog akak.congrats=)

~~ciklinn~~ said...

linn kan mcm tingin nak try makan jopun ni..tapi itulah selalu duk pikir2 leh ke aku telan semua2 ni..tapi bila baca citer2 ni mcm bbest jerk mkn kat sana... linn ingat nak try jugalah nanti... nak tulis menu2 yg awok kasi ni..hahhahahh sampai sana terus jer bg paper tu kan..senang...

Aleyn said...

Hai...rindu lah plak nak makan japanese food...Zan..biler nak belanja aku....jom gi outing ...kita makan japanese food puas2...aku nak gi ngan abang...abang tak gemor..satgi aku makan dia tengookkk jer...sian plak...

IZAN said...

Re Fazlynn..
Timer kasih bebanyakk Lynn.. heheheh. K.Izan carik gak Lynn nye URL.. lom buat lagi ekk.. kot2 nanti dapat seru kasi tau yekkk!!

Re CikLinn;
Try jangan tak tryy.. cuma satu je nak cari japanese restaurant yg ada sign 'HALAL' memang susah sbb biasa japanese restaurant serve 'sake'- minuman beralkohol jepun.. so kalau nak carik at least yg ada sign 'No pork'.. wallahualammm

IZAN said...

Re Aleyn;
Bernas gak cadangan ko ni aleynnn.. setuju setuju setuju!!!
Tapi ko la belanjaa.. tak rasa lagi duit gaji 'kerja baru' nko hehehehehe.. Bila nak gi? set date laaaa...