weekend datang lagii. hari yang sentiasa dinanti-nanti oleh semuaa.. yeahoooo!!Dan aktiviti bersantai & melepak dirumah pada hari hujung minggu juga antara aktiviti yang paling aku tungu-tungu especially hujung2 bulan ni..h ahahahhaha

So entry kali ni aku just story aktivity Danish & Dania hujung minggu kat rumah je lahh... huhuh
Pagi-pagi 2-2 bangun awal hari ni walopon malam semalam dah keletihan pi Bon Odori *aku citer next entry*. Bangun pagi je Abang dah offer nak beli breakfast Nasi lemak sambil bawak diorang ronda2 naik motor pepagi nih..
Since cuaca pun nyaman2 sejuk je pagi ni boleh lah breakfast kat luar sambil ambik anginnn. Cam biasa sambil breakfast sambil main si Danish & Dania

*Bila aeroplane lalu...*
Lepas breakfast Abang pulak dengan penuh bersemangat nyer tengok la pokok2 kat keliling rumah yg tak berapa nak banyak punn...hua hua hua. Danish & Dania pun excited la nak 'tolong' *dibaca sebagai menyibukk hehehhehe*Lepas tu aku layan je la 2 beradik ni main kat keliling rumahhhh... sambil tolong Abang cabut2 rumput. Dah penat main & berpeluh-peluh.. Danish plak request nak mandi pooll.... Berendam dalam air plakkk...Lepas berendam dlm pool, mandi salin baju. Danish plak sambung buat Homework & di pantau oleh Abang sementara aku dah start meyinsing tangan kat dapur dengan beberapa menu dalam kepala.. Hmmm... *tengok apa ada dalam freezer*

Dalam masa beberapa minit je Danish dah siap buat homework!! Brilliant!! Wahhh kira antara yg tercepat dalam sejarah gak la berbanding kalau aku yg monitor.. mesti dah nak masuk unit 'jam' baru nak siap!!! Moralnya lain kali bleh la mintak tolong Papanya yg tengok2kan Danish buat homework... lagi makan saman ngan Papanya nampakkk.. hehehe


For lunch siap lah 3 hidangan.. lama tak masak lemak cili padi.. nyumm nyummm!

Lepas makan melepak.. tengok TV & ZZZZZzzzzzz..

Petang ronda2 naik motor kat taman & sempat lagi pi bufday party jiran belakang rumah. Ad-hoc schedule last minit... huhuhu

Sekian berakhirnya hujung minggu...

2 sweet comments:

As said...

weekend yg seronok tuk 2 badek tuh... comei jer... byk lak menan d/org.. xyah kuar nak p main... lepak umah jer....

IZAN said...

sekali sekala duk umah memanggg bestttttttt.....huhuh. Hmm.. sungguh pun begitu diorang ni pun tetap request nak gi 'taman' gakk.. maklumle kalau yg dah depan mata kekadang sampai tak nampak! huhuhu