Last week dapat FREE Movie Screening tiket movie - Transformer : Revenge of the fallen - dari vendor Cisco & iDeal (Hmm.. tak pre-screen pun ohok!). Dapat 1 invitation utk 2 seats so of course la aku ajak room-mate- Abang gi tengok he he. Location GSC One Utama, 3rd July (Jumaat) kul 9:00mlm. Danish & Dania tinggal la ngan bibik kat umah heheheh.


Dari mula memang plan nak ajak Danish gi tgk movie ni tapi since ter-dapat tiket free moralnya Abang cakap - Danish tengok CD je lahh.. huhuhh. Sebelum movie start sempat la gi makan kat yoshinoya. Ambik yoshinoya beef bowl set and Abang ambik salmon set.. Last aku makan kat Yoshinoya ni kat Mid-valley 4 tahun lepas kot tak silapp. OK. Harga berpatutan.. cuma chawa mushi dia aku bagi 2.5 star out of 5! Kurenggg skett tapi beef bowl dia sedapp gak .. daging pun lembut jeee. Abis makan sempat la meronda jap sebelum masuk ke GSC. Kul 9:00mlm movie startt..... teringat lak kat Danish huhuh


Lepas tengok, conclusion memang best la movie ni kan. Aku rasa lebih banyak action scene compare previous. Cuma bila robot2 tu transformed ada gak la yg berserabut and rasa aikk.. tadi masa jadi keta/lorry kecik je apsal bila dah transformed jadi besar gilerrr..? iskk iskk iskk.. cam biasa ada unsur2 komedi gak.. yg lawaknyer ada plak la transformer tua yg siap berjanggut dan bertongkattt.. waahahah!. Anyway aku bagi rate 4.5 star out of 5. Nak tau kesudahan? Pi la tengok sendiri.. dijamin berbaloiiiiiiiiii..
Movie tamat nak dekat kul 11:30malam.. Sebelum keluar dari OU pi la toilet japp.. tetiba aku terjumpa sesuatuuuuuuuuuuuuuu.. jeng jeng jeng!
NOKIA- N82 cantik je bersandar atas lantai
So apa yg berlegar diminda aku?
- Aikkk... ada handphone...? Biar betulll! Nokia N series plak tuu...
- Hmmm................................ dah la tak ada orang.. ni kira rezeki aku ke ni..? (ha ha tu dia! setan hasut dulu!)
- Iskkkk.... mana bleh. Ni hak oranggg...
- Hmmm....... biar je lahh.. mana la tau tuannya datang balik ambikk
- tapi dah larut malam nih.. mana ada orang dah...???
- Kalau aku tinggal... mesti orang lain yang 'sapu'......
- Nak bagi kat guard pun ntah sape2 guard bangla gak nyer yg tinggal malam2 buta ni.. bukan boleh caya pun.. isk iskk iskk
So cam ni lahh..
Baik aku je lah yang ambikkk..... he he he!
Oppssssss nanti dulu!!!!
Bukan ambik nak buat reta.. ambik tolong simpankan.. so pepandai la tuannya nanti jumpa aku kalau nak hp dia balik dari aku tinggal silap2 langsung jadi macam tricycle Dania! Ha ha ha ha!
So keluar toilet terus la aku bagitau Abang.. Abang pun angguk setuju ngan tindakan aku
Godeh2 hp tu cari call list dia and call satu nombor terakhir dlm rekod kul 10:45 mlm thru HP tu
Aku : Elo.. ni ***** ker..?
F** : haa.. eh bla bla bla bla (aku pun tak berapa dengar dia cakap sbb dia pun cakap laju semacam sbb ingat aku ni member dia - owner hp kot )
Aku : Err.. saya bukan pemilik HP ni.. tapi saya jumpa HP ni kat toilet OU. Awak kenal ke
sesiapa orang yg terdekat dgn dia yg awak rasa ada dgn dia sekarang ni?
F** : Ohhh.. ye kerr.. ada ada! dia dengan husband dia sekarang.
Aku : Boleh bagi nombor dia ke sbb saya cuba gak cari tapi tak tau la.. *sbb aku cari nama kata nama khas yg manja2 tak jumpa plak huhu*
F** : Oh.. nama dia M*** ni nombornyer. Tak pe nanti saya call husband dia suh call you balik yerr.. Err siapa yg bercakap nih
Aku : Izan.. * he he*
F** : Oh ok. Terima kasih ye Izan.. nanti I suruh dia mintak call you balik ok.
Tunggu seminit 2 tak de call pun aku pun terus la call je nomo yg dia bagi. Dah lewat ni malas plak nak tunggu lelamer
Aku : Err.. *** ke ni? Saya ada kat 5th floor OU ni
S** : Ha ahh.. errr. I kat sungai Buluh ni dah on the way balik ke sana. You boleh tunggu kejap ker?
Aku : Okayy.. boleh
S** : Hmm.. tak pun senang I ambik kat rumah you je lah. You duduk mana yer?
Aku : I duduk Puchong. Taman *****
S ** : Oh okayyy.. I pergi rumah you terus
Aku : Tak pun you tunggu kat Jusco IOI je lah.. I pun on the way pergi sane *since Abang parking kereta kat situ*
S** : Okayyy
So moralnya dalam pukul 12:20mlm, 15 minit lepas aku sampai kat Stesen Minyak Esso sebelah Jusco IOI pemilikHP tu pun sampaii.... satu family dng hubby dia & 2 kidss
So dengan senang hatinya aku pun serahkan lah HP tu kat tuan punya badannn..
kebetulan tuan punya badan plak owner spa/saloon boutique kat sungai buloh *jauhnyerr*.
Owner pun ucapla terima kasih sambil pelawa lah datang ke boutique dia utk treatment sambil sempat lagi hulur note RM50! huhuh..
Anway aku ikhlas je dan aku tolak dengan baikk...
So moral of the story 2
Sebenarnya dek terkenangkan rasa terkilan aku kat tricycle pink Dania yg kena rembat orang yg hilang tertinggal kat taman mainan dkt ngan umah bulan lepass... so tak payahla orang lain rasa apa yang aku rasa.. huhuuh!
*NOTE : Teringat 3 tahun lepas buka puasa dgn office mate & vendor kat Blue Wave hotel. Nak balik tu jumpa orang tinggal purse yg tebal giler kat meja sebelah.. cam biasa nak pulang kat guard memang tak caya so kitorg cari name card dlm purse.. call org2 yg dirasakan kenal owner dan alhamdulillah.. dapat pulangkan purse tu ke tangan owner sendiri... huhhu

7 sweet comments:

rudy bluehikari said...

Alhamdulillah, integriti yg sgt hebat sekali. Berbuat baik itu timbalnya juga baik. Tidak di sini di SANA nanti. Moga rezeki dipermudahkan lagi izan.

farah : m0mma HD said...

wa..mulia nye ati ko izan
ye la...lg pon..kalau kita ambik pon
x berbaloi ngan dosa yg di tanggung kan
ntah-ntah kena balas cash..lagi ler...

hehehe..tul, kalau farah pon
memang x caya kat pak guard..
bek kia serah sdiri...tau gak kesudahan nye..

kita buat baik kat org
dgn niat di hati
supaya sok-sok kalau kita yg kehilangan brg...org akan pulangkan pd kita...kan?
aku percaya kan hukum karma

buat jahat..di balas jahat
buat baik....erkkkk...........?

hehehe...kami pon dah tgk
ber-2 jugak
anak-anak g antar ke bbsitter!
sama gak
aku pn naik pening masa robot tuh bertukar...pening kejap tgk


wei...customer ko cisco lagi?

IZAN said...

Re Rudy..
Doumo..huhuh tu lahh citer pasal integriti ni teringat plak satu kes kat nihon dulu.. kalau sempat bleh update utk entry akan datang.
Jepun ni walaupun kafir tapi amanahhh...

Re Farahh...
Iskkk iskkk.. segan lak farah cakap camtu hhehehe. Dah tulih kat sini lebur dah pahle nyer pun. hahahah.. anywayy memang best kan transformer tu tapi ada part2 yg pening2 lalat skett.. nampak nyer both HD pun tengok CD gak lee.. samer la kiter hahahaah

Btw, Kitaorg yg customer Cisco.. heheh

*** said...

Seb baiklah ko yang jumpa hp tu kan...kalau orang lain tak tau lah...mau jadik reta sendiri...heheh

Elok lah tu...kita pun kalau jumpa benda yang kita tahu bleh sampai ke tuannyer eloklah kita usahakan....kalau simpan buat reta pun cam tak seronoklah...mesti sikit sebanyak ader guilt feeling tu....

ambrynaa said...

Kenapa la bukan ko yg jumpa ketai aku masa aku tertinggal lam toilet kat OU dulu..ekekke

ambrynaa said...

ketai aku pernah gak tertinggal dlam toilet OU..kenapa org tuh x pulangkan balik? uhuk!

IZAN said...

rupanya memang ramai yang suka tinggal keitai kat OU ekkk..? wakakakak ke toilet tu dah kena jampi suh orang tinggal barangg huhuhu. Kalo la aku jumpa keitai ko zalie.. aku ambekkan gakkk tapi siapla aku pauuuu muauahahahahahha...! tapi memang kuyashi sbb contact no by dlm tu kannn.. iskk iskk iskkk