Assalamualaikumm....

Apaa.... dah masuk bulan 6 ??? dah separuh tahun 2014... sungguh pantas masa berlalu.
Nak update blog pun sedar2 dah masuk 4 haribulan 6...?? Whattt? ahahahahh

Okeyyy.. saje nak update wordless wednesday yg dah terlajak
dan tak wordless jugak 
rupanya hehehe

Actually esok sebenarnya ada 'projek'.... kek dah tempah, dah sampai hari ni.
suker sangat koleksi kek dari M&M Cupcakes ni... sebelum ni order kek bufday Dania pun dari sini gakk memang comey2 hasil tangan dia ni.. geramm iollsssss!

Unfortunately 'projek' esok nampaknya kena postpone gara2 Delisha yg tak sihat.
Ambik2 dari taska semalam dia dah start muntah2...
cirit birit.. alahaii kesiannnn sangatt
uhuk uhukk!!


Bangun pagi hari ni sampai nak pukul 10 pagi 3 kali muntah 3 kali salin baju..
belum malam pun dia asyik merengekk.. dengan cadar2 kena salin
sebab dia duk muntahhh jek huk huk. 
Penyudahnya langsung tak pakaikan baju...
kalau tidur terlentang pun dia loya nak muntahh...
last2 suh tidur tiarap baru lenaaaaa....
siannn sangat anak mama sob sob sobbb!


Jumpa Doktor dibaginya ubat macam biasa dan perskepsi 
'GRIPE WATER' untuk melegakan kembung katanyaa..
mula2 dengar Doc sebut mmg blurr....
aku siap tanya balik grape waterrr ? rupa2 Gripe waterr
terus google and cari kat mini market seb baik ada..


Al kisah aku dan abang tak de memori guna gripe water ni dari kecil...
selama ada 4 orang askar ni pun mmg tak pernah amalkan.. 
dan ini pertama kali! bila post kat FB mmg rata2
tau dan amalkan... nak wat camne... Emak pun tak amalkan 
masa I kecik2... tu yg tak menurun ke anak2 jugak uhuuuuuu
actually selain utk kembung, elok juga untuk mengurang resa sakit gigi katanya.

Apapun moga Delisha cepat sembuhh yaaaa

3 sweet comments:

Norma NML said...

Alahai sian Delisha..hope cpt sembuh..akak mmg amalkan Gripe Water masa Rifqi baby..mmg bagus utk atasi perut kembung..

Nad MamaZN said...

delisha demam nak beralih tahun kot...
gws delisha!
kek m&m mmg cantek2
kami pun slalu beli dr dia.. tp bila dok klang delivery jd rm20, adoi!
aritu owner m&m kawen kami pi, hehe..dia jemput :)

eelobor said...

alololo....kesiannya Delisha demam. semoga cepat sembuh yer....