Assalamualaikum....

Abang outstation lagii... huwaaaaaaaaaaaaaa!!!
Seriously bukan anak2 je nak menanges...
mak budak pun nak nangess jugakkkkk sob sob sob!
Habis cuti sekolah terus kena gi oustation.
Destinasi kali ni ke Slovakia pulakkk...
baru je oustation ke Dubai baru2 ni kann... dah kena gi lagikk.. uhukkkk!

Hari bapa pun tak sempat celebrate... Abang dah dalam perjalanan ke
Slovakia transit di Bangkok dan terus ke Vienna.
14 jam perjalanan tuu.. jauhnyaaa huhu.
Apapun Alhamdulillah Abang dah selamat sampai...
moga dipermudahkan segala urusan, selamat pergi dan balik
serta dilindungiNya selalu aminnnnn


Kali ni pun hantar Abang kat Putrajaya Central je... kalau dulu sempat lagi 
turun ke masuk ke Putrajaya Centrall..
tapi gara2 drama korea Dhiya nanges tak hingat kali ni 
hantar pun sampai tangga nak naik Putrajaya Central je.
Seterusnya Abang naik ERL ke KLIA.
Tengok je lah aksi2 DHiya dalam kereta bila tengok Papanya
jalan tinggalkan dia


sedih sangat la anak Papa yg sorang ni huk huk


Asyik duk ulang2 cakap "Nak Papa! Nak Papa!".
Berjurai2 air mata tuu.. mula2 campak2 je duit RM5 Papa dia bagi 
pujuk beli jajan kononnya... tak mo duit.. nak papa.. nak papa..!
Lepas2 tu kalau org usik duit tu dia nangis jugak marah sebab duit
tu Papa dia kasii.. tak bagi org lain usikk uhuuuuuuuu

 Kat Slovakia ni negara yg di tengah2 benua.. jauh dari laut..
menu kebanyakannya berasaskan daging/ayam yg kompem la
Abang tak boleh makan kann..


sempat masakkan sambal tumis kacang kering
wat lepas2 rindu masakan Malaysia@air tangan isteri terchenta uhuhuhu


 Mujur kebetulan Mak Long naik KL so settle course Mak Long attend terus la 
melepak kat rumah kami sambil2 buat teman huhuh.

Semalam pulak dapat call dari Cikgu kata Danish demam panas...
tiap kali Abang gi oustation mesti ada anak2 yg tak sihat..
demam rindu ehhh.
Dapat2 call tu terus la bergegas ke sekolah ambik Danish 
dan bawak gi Klinik.


1st time ni ambik anak tak sihat kat sekolah uhuhu.
Hari ni Danish rehat je kat rumah ngan Mak Longnya.. moga cepat sihat je anak mama...

Jom layan drama Korea by Dhiya

video

P/S: Tak sabar tunggu Papa balik...
cepat lah masa berlalu uhukkk

2 sweet comments:

eelobor said...

olololo....sian nyer dia nangis... comei....comei gitu

Nad MamaZN said...

siannya dhiya nanges nak papa..:(
sedih plak nengoknya..
gws danish!