Assalamualaikumm....

Tanggal 1 September semalam genaplah usia Dania Aliesya ke-6 tahun ini.. Alhamdulillah.

Untuk rekod bufday Dania ni selalu jatuh bulan puasa...
tahun lepas pulak time raya tapi Abang masa tu warded so celebrate simple je dgn kawan dia jiran sebelah.
Tahun ni sekali lagi jatuh bulan Syawal dan kebetulan weekend. Actually Dania request nak potong kek dengan kawan2 kat sekolah... InsyaAllah nanti mama jadikan kenyataan yek since ni last dia sekolah taska.


So semalam pun  wat jugak majlis kecil-kecilan just ajak sepupu2 Dania memeriahkan Majlis.
Sementelah Mama pun sepat gak beraya 2-3 rumah tengahari tu so berkejar2 jugak la untuk sampai rumah
sebelum sepupu2 Dania sampai rumah.


 Menu pun simple je... Lodeh Jawa  (Nasi impit, kuah lemak + sambal sotong) + Spagetthi Bolognese.
Alhamdulillah sempat jugak siap. Mujur bibik ada tolong siapkan bahan


Tahun ni kek order dengan M&M Cupcakes. Geram sangat tengok lukisan kek dia comel comell!! 


Pak Lang sampai dulu. Mak Lang on duty hari ni


Next Mak Long sampaii.. 


Jemput jemputt


Delisha kalau tengok orang makann.. di tenunggggg je macam nak telah jugakk uhuhu


Bila di agahh dah rajin gelakk!! kalo tak di tenung2 sorang2 yg tengah makannnn..
cian anak Mama uhuuu


Bufday girl dengan cupcake mewakili ahli keluarga besar kami...
Papa (versi pakai contact lens hihi) + Mama + Abg Danish + Dhiya + Delisha + Bibik
Sengih je  bibik tengok cup cake dia pun ada. Saje ambik ati bibik sket hihihi


Hadiah yg sempat di belikan untuk Dania.. ni kena main sama2 ngan Abang sbb masa bufday Abang
2-2 dah dapat hadiah hihihihi.
Buku cerita tu pun Dania yg pilihhh. Keluaran Ana Muslim


Okay 1 short sebelum mula acara


Dengan 'watak' cupcake masing2 hihihi. Danish komplen 
nape gambar dia rambut macam botakk.. ? mama cakap tu rambut ala punk laa
kan Danish selalu buat hihihi


OK hidupkan api lilin dulu


one pose lagi


Terus berkumandang ~  Lagu happy bufday diikuti 
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Dania Aliesya,
Allah selamatkan kamuu... aminnnnnn


Birthday girl tiup lilinnn


dan potong kek sendiri hihihi


Seterusnya acara potong kek. Yg lain dah tak sabar nak makan kekkkk


Dhiya & Zara


Mama + Papa & Dania 


Mak Teh baru balik dari Temerloh. Sempat tapau kan Tempoyak Patin & Sambal kacang special ..
memang terBAEKKK!!!


Makan2 skettt sambil sembang2 


Tinggal mak2 and bapak2 bersembangg.. anak2 semua dah berterabur mainnn

Terima kasih semua yang telah sudi datang majlis yg tak seberapa..
terima kasih juga hadia untuk Daniaa...
sampai jumpa lagiii daaaaaaa

"Selamat hari ulangtahun ke-6 buat puteri kami, Dania Aliesya. Semoga terus dilimpahi dengan rahmat dan kasih sayang Nya selalu. Mama & Papa doakan semoga kecemerlangan sentiasa mengiringi hidup mu sayang... we love you so much! "

9 sweet comments:

mama ila said...

happy 6th birthday Dania!! comel birthday girl =)

Nad MamaZN said...

Hepi bday dania!
Patut mcm kenal jek kek tu
Rupanya order ngan m&m
Saya pun selalu order ngan dia gak
Geram tgk kek cantek2 :)
Lodeh jawa tu cam lontong ek kak?

Selamat hari raya! Hehe

*∽ IZAN ∽* said...

re Thanks Auntie Ila!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad : Betul sangat22... memang geram tengok koleksi hasil tangan dia... yg best boleh buat deliveryyy

*∽ IZAN ∽* said...

re Nad : Opss.. ya betul, lodeh jawa tu sama dengan lontong hihihi

ambrynaa said...

Happy Besday Dania,
Eh! bukan Open House Ujen ke 1 hb?
salute lah!

*∽ IZAN ∽* said...

Re AMbrynaa... tepat sekali.. tu yg keluar menu segera je uhuhuhu

lieyalatif said...

hepi besdei dania.....moga jadi anak yg sihat, bijak dan solehah....

cantik gile kek tu ko...berkenan aku ....ape blog die...leh le aku usya2 gak......

meriah hah menu...semua nampak sedap...yg penting besdei girl enjoy, yg datang pun same2 enjoy....

Cho Zila said...

happy birthday untuk Aliesya... memang cantik sesangatler kektu... suka kek yang warna warni sesuai untuk anak2 gitu...
tang ada bibik tu setuju .. diapun dah sebahagian keluarga gakkan...