Assalamualaikum....

Wah pantas masa berlalu. Sekejap je cuti sekolah dah sampai ke penghujungnya uhu. Welll... kalau dah nama dibagi 'cuti', sebulan pun rasa
Sekelip mata ye dak? Ekekekeke

Ok,  cuti sekolah kali  ni kami menuju ke Johor. Actually julung2 kali buat family day dgn family terchenta di Johor. Tapi entry tu next post la up yek hihi.

Selain dari family day, tak lupa juga activity JJCM versi Johor okey. Menu2 yg sukar dijumpai di Selangor gitew. Sempat juga bawak kawan lama yg mengidam  nak makan  belangkas. Seb baik 1st trial bleh masuk tekak phewww. Maklumla tak semua org leh masuk tekak makanan2 exotic ni cuma I je yg memang jenis tolak batu kayu  yang lain InsyaAllah ditanggung licin! Hehe

So 2 tempat le jejak... 2nd day tu pekena laksa johor, rojak, cendol kampung *mmg spesel*, pepes etc dekat dgn Kg Sungai Mj.j3rd day pulak bawak kawan mak buyung JJCM ke teluk sengat pekena menu2 exotic - belangkas, siput gongong dan kupang. Memang terbaekk lahhh

Sekian al kisahhhhz

4 sweet comments:

Lynn Hamzah said...

wow...meriah...best x gie johor?

ambrynaa said...

Terliur siyut...denngg!!

Cho Zila said...

alamak bestnyer ... rasa cam nak ikutjer kalau balik kampung lagi.. makanan johor memang terbaikler...

nisya hashim said...

kt mana akk mkn belangkas 2?