Assalamualaikummm

Rasa macam baru pejam mata 2 kali dah Isnin balik.. huwaaaaaaa.
Akhirnyaa.. setelah bertahun ber~streamyx akhirnya
kami bertukar jugak ke UniFi

Mesti ramai blogger yg dah upgrade kitaorg je baru terhegeh2 nak upgrade.
Sebelum ni Abang dah propose tapi ingatkan nak reno rumah 
and nak kena pindah keluar... tapi plan A dah tertukar ke Plan B... 
so boleh la proceed upgrade internet ke Fiber.

Mula2 jenuh jugak survey antara 
tanya kawan2 ngan FB... survey kat Forum Lowyat
tak lupa rakan2 yg pernah menggunakan 
both service ni...
dah akhirnya kami memilih
untuk mengekalkan Astro + Unify uhuhuhu.

Lama gak nak tunggu installation ni ..
naseb baik tak urgent sebab ada Streamyx..
cuma excited nak pakai fibre cable nak tengok speed dia ni.
Mula2 installer datang nak install kebetulan 2 rumah serentak,
rumah kitaorg ngan rumah jiran sebelah...
cek2 line kat tiang terdekat ngan rumah tu belum activate
so terpaksa la tunggu another week dan akhirnya last week lah baru siap pasanng.


Package Unifi ni dah termasuk HyppTV moralnya
makin bertambah2 la channel TV.. yg sedia ada Astro Super Pack pun tak tertengok kannn...
yg bestnya selain dari Rancangan2 menarik kat TV
boleh juga tengok youtube di TV dengan menggunakan fungsi 'applikasi internet'
menggunakan Unifi ni...
 

You Tube pun boleh browse dari TV tanpa perlu guna Smart TV heheeh.
Tapi slow la sket movement nak play around dgn remote nyer tu kann..
maklumla bukan ada keyboard.. kena tekan arrow kiri kanan atas bawah nak 'taip'.
Tapi selamat laa jugak duit.. Kebetulan Dania mintak DVD citer barbie kat Jusco bebaru ni,
balik rumah Papa search ke kat 'TV' haaa ada pun! haha


Tengok Upin dan Upon dari You Tube jugak.
Siap letak kerusi meja makan depan TV.. ingat pawagam ke hehe


Al-kisahhhh

NOTA KAKI: Sejak kejadian MH370, nampaknya citer2 anak bujang dah bertukar.
Baru2 ni masa dinner Danish mengatakan citer2 no.1 dia dah bertukar daripada 
nak menjadi PILOT ke cita2 untuk menjadi ASKAR.
Bila tanya kenapa... sebabnya MH370 uhuhuh.

Apapun doakan yang terbaik semoga MH370 akan ditemui dan semua 
penumpang akan selamat kembali pada keluarga masing2.. aminnn

11 sweet comments:

Cho Zila said...

akak memang bengang bila sebut unifi.. sebabnyer kat area rumah akak tak der ... jenuh dah menunggu geramjer rasanyer...
memang lajujerlerkan...

Nad MamaZN said...

umah kami kt klang ni pun xde unifi!!!!
masa sblm ni pakai unifi, bila pindah sini downgrade pakai broadband semula
huhu sedeyyyy..! almaklum area kg, unifi x sampai lg huhu

Zura@Iwan said...

tak penah pakai unifi..
sbb mls nk pasang...
pakai je mobile tenet..hehe..

Norma NML said...

seronok la budak2 ek...mama budak2 lagi le seronok kan...hehe ;-)

Norma NML said...

seronok la budak2 ek...mama budak2 lagi le seronok kan...hehe ;-)

Mohd. Redhwan Mohd. Noh said...

Mcmne nak bukak youtube dgn unifi ni...dh seting btk kali tp gagal...ader xpanduan...tq

Mohd. Redhwan Mohd. Noh said...

Mcmne nak bukak youtube dgn unifi ni...dh seting btk kali tp gagal...ader xpanduan...tq

Mohd. Redhwan Mohd. Noh said...

Mcmne nak bukak youtube dgn unifi ni...dh seting btk kali tp gagal...ader xpanduan...tq

Mohd. Redhwan Mohd. Noh said...

Mcmne nak bukak youtube dgn unifi ni...dh seting btk kali tp gagal...ader xpanduan...tq

Maftuhin Muhammad Wahib said...

Boleh bagi tunjuk ajar tak macam mana buka youtube terus dari tv?

Maftuhin Muhammad Wahib said...

Boleh bagi tunjuk ajar tak macam mana buka youtube terus dari tv?