Assalamualaikum...

Ahaa tahun ni julung2 kali nya ALEPS dengan usahasama Majlis Perbandaran Subang Jaya 
melancarkan Mini Malaysia Japan Festival 2014. 


Sabtu tu sempat la bawak anak2 pergi jengah.
Tu pun lepas lunch @ Zuhur baru gerak. 
Danish dah 2-3 hari request masak Tomyam...
so lunch tu masak dulu Tomyam baru la gerak..
tu pun nasib baik Jerebu agak pulih time ni.
dah 4 org ni biasa la.. gitu gini gitu gini akhirnya 2:30 baru 
keluar rumah wahhahahah.
Dalam kul 3 ptg baru sampai ke lokasi festival.
Nak ikutkan dah agak terlewat la jugak sebab acara bermula 9 pagi huhu
naseb baik sempat la jugak tengok acara pentass sebelum penutup event uhuhu


Ada macam2 aktiviti actually..


Selain berjumpa geng2 sama batch yg buka gerai..
ada jugak gerai2 jualan makan yg dimasak oleh
native japanese sendiri.


Ni member Mama, Ila.. lecturer kat Japan Malaysia Institute.
Antara tokey gerai hari ni.


Sempat la rasa Kitsune Soba.. sedap!


Takoyaki! Beli sampai 3 bungkus hihihi tu pun nyaris tak cukup!


Kakigori *ABC Japanese style*
cuaca panas2 ni mmg sedap la kat tekak


Sempat la budak2 ni try aktiviti "Kingyou Sukui".
acara menangkap ikan emas pakai penangkap yg 
diperbuat dari kertas.
Acara ni mmg acara tradisi setiap kali ada festival di Jepun.
Mmg jadi kenangan zaman kanak2 la orang kata.
Danish, Dania & Papa berjaya !!! tu diaa.
Naib Presiden ALEPS pun tumpang sekaki hihih


2 beradik yg masih gigih menangkap ikan emas


Habis jengah Festival sempat bergegas ke HKL untuk penghantaran 
MFS pada customer yang masih warded di HKL.
Sempat buat hands on training 1to 1 dengan customer.
Semoga Pn Khadijah segera pulih dan dapat full breastfeed baby sepenuhnya
dan juga dapat buat stock EBM banyak2 sepanjang tempoh berpantangg.. aminnnn


Balik dari HKL jejak Jusco... Dinner makan kat luar hari ni... Danish request nak makan Pizza... okey jom kita gi makan Pizza.. Mama pun dah lama tak makan Pizza hehe

 Delisha... 2 hari sebelum 1st Bufday.
Delisha ni susah nak makan tauu... benda lembik2 macam bubur dia tak mo makan!!
Puas suap sampai terpelanting sudu dibuatnya dia punya bersilat menepis..
kalau masuk mulut terus buat macam muka gelii... so terpaksa la bancuh dalam susu utk bagi dia makan..
TAPI!!!
Kalau benda keras2 sket dia sukaa.. cuma mama takut dia tercekikkk.. 
DAN bab pungut benda masuk mulut memang laju..huwaaaaaaaaaaa!!
Nak nangess Mama... benda yg suh makan susah nak makan.. yg tak suh makan 
pandai plak kutip sendiri masuk mulut uhuk!


Dhiya mama suker!!!
Memang independenttt... cerdikkk...
Dhiya ni kadang2 kita mintak 
tolong dengan orang lain tengok2 dia dulu berkejar buat
apa yg kita mintak tolong tuu... good job gegirll Mama.
mungkin ciri2 anak ke-3 macam mama!! haha!! *opss sorry papa*


Ok masih menunggu menu sampai. 
Penuh Pizza Hut.. siap kena queue lagi nak masuk tadik


Anak manja Papa ni... 



Antara menu.. sesame bread stick! Baru dan SEDAPPP okeh!
*Mama dan Danish hantu Sesame*


Chicken BBQ Pizza pun menu baru... SEDAPPP !!!

Menu Papa.. Platter apa ntah.. Saturday WOW promo 50% off.. terbaekkk!


Menu Danish... Sesame Spagethi... Udang dah kena rembat 1 tinggal 2 hehe.
See Danishh.. sesame jugak pilihannya hihi


Tempura Prawn Menu Daniaa...
asalkan bahagia hihihi


Air yg besttt...!



Seterusnya acara makan bersungguh2 hihihi.


 Alhamdulillahh... dah kenyang.. cari keperluan sikit then terus gerak balik rumahhh...
Al-kisahhh










4 sweet comments:

yatie chomeyl said...

alaaaaa nape x tau pon ada event ni..klu x mesti ABg SN happy. alaaaa..lenkali klu ada lagi akka buzz yatie eh kat emel dasar_chomeyl[@]yahoo.com..tenkiu

mama tisya said...

kakigori nama abc tu...hehe

lieyalatif said...

wahh ni tuk pencinta jepun mcm ko syok laa...mcm2 aktiviti ade hah..semua seronok ....adoi takoyaki tu jugak buat aku meleleh..ari tu aku gi sg ramal punye food court makan takoyaki situ ..tak sedap betul benyek...kat sushi king jugak kene ngan tekak aku ....

laa baru tau pizza hut ade menu baru...asek makan dominos jek aku ni tu pasal tak tau kakakakaakak

Zura@Iwan said...

kalau dkt event ni..
bleh la terjah gk
tk penah lg pegi festival japan ni

bleh gk try mknanan japan..hehe