Assalamualaikum....

Selamat berhujung mingguuu... 
Waa minggu ni antara hujung minggu yg mengujakan sebab baru rasmi gajet baruuu!!
Baru dilancarkan Rabu lepas... En Suami tag kat FB... tengok2 promo baek punya kalau 
sign up package baru. Sementelah contract 2 tahun lepas ngan Maxis masa sign up 
Samsung Galaxy II pun dah nak habis apa lagiii tak lepas peluang laa grab 
Samsung Galaxy Notes 3 terbaru!!!


2 kali jengah Maxis center Alamanda Putrajaya.
1st visit katanya system slow/down tak boleh nak register...
tak lama *bila sampai rumah* dapat call dari Maxis center kata sistem dah ok
pergi plak lagi sekali uhuhuhu.


Mujur kali ni process berjalan lancar. Call Maxis center gak stok Notes 3 kaler putih kat
Maxis center mana yg masih available... Sunway & Garden habis dah katanya tinggal 
yang kaler hitam je. By right kalau tengok kat 
gsmarena Samsung Galaxy Notes 3 ni ada 3 variant colour 
Hitam, Putih & Pink


Tapi malangnya kat Malaysia buat masa ni cuma ada Hitam & Putih sahaja...
so sebab nak kaler putih jugak pergilah ke
ke Alamanda sekali lagiii... Terima kasih Papa kerana sanggup melayani
isterimu ini... muahhhhhh


Dapat HP on the spot. Sebenarnya kalau ikut promo, 800 MOC ( Maxis One Club)
yang subscribe plan baru talk More RM78 + Data plan 3GB RM68 akan dapat 
FREE Galaxy Gear ! Tapi lepas launching Galaxy Gear October nanti baru 
tau sapa yg terpilih sbb Maxis yg akan call sape2 yg memenuhi criteria.
Aku plak masuk hari ke-4 baru gi kann...
 rasanya hari pertama lagi  dah licin dah 800 MOC tu uhuhuh

Anyway, lepas COD barang di Shah Alam singgah ke Alam Central beli casing.
Jumpa kaler purplerr... panas2 baru sangat sampai hari ni..
kaler purple ni sgt gojes dimata I...! hihihi


Sebenarnya masa sampai2 bila bukak kotakkk.....alamakkkkkk...!!!
suspen tgk kepala cable microUSB 3.0 yg totally different dgn existing microUSB 2.0 yg berlambak2 kat umah ni dari koleksi zaman tok kaduk NorKiah dan nenek moyang SamSeng. 
Rupa port pun lebih panjang....Baca2 balik rupanya '..with backwards compatibility microUSB 2.0'
 Bila acu cable lama rupanya boleh connect kat port tu sebelah bahagian.... fuhh nasibbb baik. 
Kalo tidak senang hati la Papa konker cable charging sensorang..... mana aci hehehehe



Lagi satu yg jatuh chenta sangat ngan Galaxy Notes 3 ni sebab boleh 
view dual windows serentakk..! Rupa2nya dari Notes 2 lagi dah bolehh...
memang besttttt sangatt part ni. Bleh layan FB & baca blogg serentak gitew hew hew heww...!!
Suker sangatt okehhh!!!


Pagi ni terus 'basuh' Wristlet & wallet purple sedia ada...
terus 'baru' balikk.. maklum nak terima sedara baru kan hihihi


Complete la my purple collection...
biasa gi kerja mmg bawak wrislet ni jekkk...tak bawak hand bag bagaii..
maklum la nak bawak beg komputer pastu bag of honour 'the medela tote bag'
*beg memproses dan menyimpan titisan emas susu ibu* lagi kann..
jenuh la kalo nak tambah ngan hangbag lagii.. so bawak wristlet je.. comeyy je gitew hihih.

Apapun semangat baruu nak gi kerja esokk! yoshhh!!! 

3 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Beshhhnye henpon baru! :)

Cik Puan Mimi said...

waduh waduh ibukk... bikin hati ini goncang sama la dengan notes III, insyallah aku pun nak sambar gak.. tp agak2 leh tak tunggu kaler pink keluar.. rasanya mmg ada, tp lambat la.. ala2 limited edition la selalunya kan. hahahaha

apapun sangat sesuai wrislet dengan notes barumu itew..

Gieyana said...

Aq bkenan beg ko jer haa..:p