Assalamualaikum...

Wah sedar2 dah masuk hujung September. Sungguh pantas masa berlalu...
Hujung minggu kami penuh gak aktiviti..
Pagi Ahad pepagi dah jejak Taman Tasik Cyber...
breakfast piknik tepi tasik sambil beriadah keluarkan peluh.


Bawak bola & raket badminton...
puaslah budak2 ni main bola dan lagi best main playground..
Berapa kali pun jejak memang tak jemu2 budak2 ni kann...
sentiasa rasa teruja hihihihi


Puas berfootball, bercombat, berplayground and so on terus gerak balik. Dapat COD confirmation so 
kena siap2 balik utk kejar schedule.

Balik sempat masak, lunch di rumah and keluar COD di Kerinci. Since dah tak de schedule lain,
lepas COD terus gerak ke Shah Alam.. first time nak jejak ke Perpustakaan Tun Uda 
yang baru terletak di Seksyen 13 tu... tak pernah jejak lagi hihihi

Sejam lebih gak lepak sini.. sempat la Danish & Dania kata beberapa buah buku cerita and Danish 
update dalam buku Nilam sekolah.  Sebenarnya macam2 aktiviti ada kat sini... HP habis bateri pulak so tak dapat la nak snap banyak uhuhuhuh. Yang pasti mmg best library ni. Sangat selesa... ruang2 untuk kanak2,
remaja & dewasa.
Seronok tengok student2 yg buat study group siap bersofa bagaiii... feel like at home gitewww... untung 
betul budak2 sekarang kannn


Lepak punya lepak sedar2 perut dah berkeroncong. Ajak Papa singgah pekena
Mee Ketam kat Seksyen 7.
Pernah baca entry kat blog Lieya.. lama dahhh.. ntah betul ntah tidakk.. tapi bila google ni la page yg 
keluar atas sekali so terus terjah sini hihihi


Sampai2 kedai penuh!! Kitaorg order Mee Kari Ketam dan Mee Kari Udang Galah.
Udang galah RM90/kg aka RM9/100g...

Memang sedappp... kurang pedas so budak2 pun bleh makan kot.. 
kitaorang ? memang licin kuah pun tak tinggal! hihih

Alhamdulillah perut dah kenyangg.. terus la balik..
esok dah nak sekolahhhh... dan kerja macam biasa heheeh

5 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Mi ketam tu sedap. Kami pun penah p :)
Smlm pun p library sbb atoknenek zakwan nak survey tmpt ceramah :)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad : YG bset ratah udang galah tuu.. mee kari dia pun licin!

owh gi library mana tu.. tak terserempak pulak hihihi

Cho Zila said...

riadah bersama family sentiasa best ...
librarytu memang sangat best.. anak2 akak pun teruja..
mi ketamtu tentu sedap sebab akak suka ketam...

lieyalatif said...

aktiviti yg best beb....kemain enjoy anak2 ko izan....akusuke tgk posing combat dgn raket badminton tu...comel hokey hahaahahahah....

hoiii2..ape ni...tunjuk foods sedap...uihh terbayang2 dok mengokak kepala udang tu wey....sedapnye menyedutttt....aku penah sampai sane, mmg sedap mee ketam die...mee udang galah jek tak rase sbb mase tu abis ......nanti leh le try lagi...tak berubah lagi kedai die pakai kerusi kayu tu kan...comel jek kecik coet...

eelobor said...

heheeh....dalam banyak2 gambar, bab mee ketam gak yang berselera sangat2