Assalamualaikum...

Akhirnya baru berkesempatan nak update cuti cuti family day ke Pulau Redang hihihi
Pulau Redang ni kalau tak de organizer arrange memang tempat yang agak sukar di jejak 
lebih2 lagi bila ada anak kecikk.

Seawal jam 9:30 malam kami dah bertolak dari ofis Abang menaiki 
Bas 2 tingkat... sekali tengok memang rasa ngeri nak naik bas tinggi2 ni kan.. mujur
la tingkat bawah dikhaskan utk family yg ada anak2 kecikk so aman la duduk 
tingkat bawah ngan budak2.


Jam 5:00 pagi gitu dah sampai kat Kuala Terengganu. 
Sementara tunggu jadual Feri jam 8 pagi sempat la Subuh & breakfast kat jeti.


Muka baru bangun tidur hihihi


Geng2 seangkatan Danish & Dania.. kat belakang tu bas yg dinaiki beramai2. Dalam pada tunggu Feri sempat lagi pump EBM utk supply pada Dhiya KLIK SINI. Freshh & baekk punya hihihihi


 Nak siap2 nak naik Feri. 

Abang sempat pose kat dec Feri

Perjalanan dari Jeti Kuala Terengganu ke Pulau Redang mengambil masa kira2 1 jam setengahh.
Bleh tahan gak jauh nya.

 

Riang ria dalam feri dengan masing2 muka tak mandi lagi hihihih. Gambar sebelah kanan sebaik 
menjejakkan kaki ke Pulau Redang... yeayy!!!


Tu dia tu dia... siapa nampak kedai kat sebelah kiri tuh...
Ochado ~ Pearl Milk Tea branch!!! Wallaa... sangat2 suker okehhh!!
Dah la memang tengah kemaruk minum benda alah tu. Bleh plak kat
Pulau Redang ni sesattt gerainya satu uhuhuh


Dhiya main pasir sementara tunggu check in time. 


Bilik kamii... ada 2 katil singgle ( atas bawah ) dan queen size bed dalam nya. Tak la luas sangatt tapi cukup la  tempat nak tidur berlima 


Petang tu pukul 2 terus acara Snorkerling 1st trip! Di sebabkan 1st Trip so tak de la bawak gadget sebab nak snorkerling puas2..  dalam sejam gak sessi snorkeling tu. Petang dah balik pantai baru amek HP /camera gambar2 skett. Ni acara snorkeling tepi pantaii sementara tunggu bot ke Pulauu utk snorkeling.

Danish la paling excited.. nyaris tak mo naik ke daratt asyik nak 'menyelam je hihihih.


Ni acara petang lepas balik snorkeling.. kemain lena tidur kat buai tepi pantaiiiiiii dengan angin sepoi2 bahasa dan ditemani deruan ombakkk

Budak2 pulak layan main pasirrr



 Ralit dengan dunia masing2.. ala2 istana takeshi gitew hihihi


Malam diikuti dengan acara sukan suka suka... patutnya petang tapi semua dah lepakk last2 postpone ke malam. Seb baik ada port baekk punyaa..


Acara rebut kerusi kanak2... 

  
Danish  ke peringkat final dan terus JOHAN!! Caya laaaa.. bab berebut memang no. 1 muahahahhaha!

\Next acara untuk kaum lelaki dewasa... Papa TOP 3.. ok la tuuu 


 Dhiya macam biasa.. main pasirr.. jenuh kejar dia ke sana ke mariii


Ni acara game teka perkataan dari bahasa isyarattt


Di sebabkan ramai yang seriii.. beberapa kali buat semula.. memula Danish kalahh.. 
jenuh pujuk orang yg susah nak terima kekalahan ni isk isk iskk.. last2 dapat No. 3 setelah beberapa kali saringan seri hehehehe

berakhirlah aktiviti hari pertama....

okeh.. to be continuee..








4 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Hebat la danish ni... Hehe

Aleyn said...

Bestnyer sbb penuh agenda...

lieyalatif said...

hahahaahah...pic last tu buat aku gelak izan....bagus danish..semangat tak suke kalah ni bagus...tapi tak bagusnye jenuh lee mak kome nak memujuk ekekeekekke....

impian aku nak pi pulau redang ngan pulau perhentian tau izan...bile la dpt pi cuti2 pulau nie ...mesti anak2 aku sonok....sun burn pun sun burn laa...janji hepi...

pestime tgk sukaneka waktu malam...seb baik sumber cahaya mencukupi heheheeheh....

eelobor said...

nampak cam best jer redang nih... dalam perancangan gak ngan wife nak ke situ sbb masa pegi perhentian tahun lepas, mmg mcm tak puas jer duk 4 ari sana