Assalamualaikum....

Salam Ramadhan semua....
Tuan tanah masih tak berapa sihatt.. masih batuk2.. sakit tekak.
En Husband pulak baru discharge ward... so malam Ramadhan pertama En Suami 
di hospital, tuan tanah terpaksa balik rumah tak dapat temankan En Suami 
sebab nak manage budak2 yg first time nak berpuasa tahun ni uhuhuhu.
So malam tu pun balik dari melawat Papanya dah nak kul 11 lebih.. 
Tuan tanah pun keletihan yang amatt dengan badan yg tak berapa nak sihat tapi disihat2kan jugakkk....
so sahur pun sempoi sangat laukk telur mata kicap & Sayur je 
memang ikut selera budak2 uhuhuhuhuh

Alhamdulillahh.. En Suami pun dah discharge semalam, *nanti wat entry lain uhuhuhu*
so semalam first Ramadhan dapat la berbuka bersama-samaa.
Sementelah En Suami  tak dapat  berpuasa sebab kena makan ubat kat spital,
so semalam nak berbuka En Suami yg masak, aku bawak budak2 gi bazaar
pilih juadah berbuka ikut tekak anak2 uhuhuhu.


Inilah juadah berbuka hari pertama. Dania request kepak ayam & kuih muih + donat, aku terliur tengok tepung pelita, RM2 4 ketui jekkk.. tapi serious sedappp.. cair di mulutt gitu tak cukupp! Hari ni harus beli lagi walopon agak mahal hihihih. Murtabak WAJIB! dan tak lupa Bubur Lambukk.. nyummm!!
Kurma dan kekacang arab dari ofismate En Suami yang baru balik Umrah.. Alhamdulillah.

Aku sempat masak hati/pedal tumis lada, En Suami pulak masakkan sambal telur 
maklumla boleh rasa kan hihihihi *favourite Danish*, 
Sotong Black Pepper & Sambal tumis ikan bilis untuk sahurr..
Baru la terasa meriah En Suami ada kat rumah kannnn, ALhamdulillah.


So pagi tadi lauk sahur meriah la sikit lauk tu pun pakat perangat je hihihi.
Sayur je lah kena masak freshhh! Yang penting kena ada sambal tumis ikan bilis tuh.
Tak lupa telur scrambler utk Dania.


Alhamdulillah tak susah nak kejut budak2 ni cuma bangun pun sempat lagi layan mata
kat sofa bawah selagi tak di panggil ke meja makan uhuhuh.
Si Dhiya pun sibuk nak sahur jugakkk


Sahur hari ni lebih meriah berbanding semalam.. Alhamdulillah..


Si Dhiya yg sibuk jugak nak menempelll ikut orang nak bersahurr hihihihi

Ok.. selamat meneruskan Ibadah Puasa kepada semua...!
Semoga Ramadhan tahun ini lebih bermakna dan barakah buat kita semuaa InsyAllah...!
* err.. sorry yer entry makan2 plak time orang ngan berposa ni hihihi*

6 sweet comments:

JaSSNaNi said...

wow.. memang meriah.. banyak makanan tu.. sedap2 belaka.. biasa nya kalau banyak2 pun tak abis.. kena perangat wat sahur lak.. kan.. sib baik saya nye kat umah pagi ni sahur semua clear.. so petang ni masak yg baru..

mama tisya said...

meriah sungguh penuh meja

Gieyana said...

Mmg meriah weh...:)

Semua menu2 tu awesome..:)

Nad MamaZN said...

Meriah!
Kak, hubby akak masuk ward sbb sakit aritu ke?
Moga hubby akak cepat sembuh

Lapo plak nengok murtabak tu :)

lieyalatif said...

eh izan awak laki ko masuk wad plak....kes dulu ke...tapi yg dulu tu dah okey kan....hope hubby ko cepat sihat key ....

amboi2 meriah hah atas meja....mcm2 ado...betul tu izan, bile anak2 puase kite lebih nak puaskan selera anak kan...ye laa dgn sekolah pagi petang mmgkesian laa so kite mmg gigih cari ape yg dieorg tingin nak makan....

aku jeling2 kepak ayam tu...terlior beb...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

ermmm banyak menunyer tu...kepak ayam tu...menggoda tu...