Assalamualaikum....

Ahaa selamat kembali bertugas kepada semua setelah bercuti sehari sempena
hari Pekerja 1 May semalam.
Sure ramai yg keluar ronda2 gi jalan kan..

Kebetulan semalam dah masuk hari ke-45 yang
bermaksud..... aku sudah MERDEKA!!!!!
Horeyyy horeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!

So sempena Hari Pekerja & 'Hari keMERDEKAan' semalam.
keluar gi dating ngan Abang.
Abang dah booking tiket Iron Man 3 kat TGV Sunway Pyramid
siap-siap. Tenkiu Abangg muahh muahh!!!


Lepas breakfast kat area Bukit Puchong terus bertolak ke Sunway Pyramid.
Budak2 tinggal kat rumah hari ni. InsyaAllah nanti Mama & Papa arrange 
untuk gi bercuti ngan anak2 plak hujung minggu depan okehhh.


Ahaa.. sempat posing ngan 'Iron Man 3' sementara tunggu waktu tayang.
Movie start kul 10:30 pagi  & habis kira-kira kul 12:30 tenghari.
Overall best sangat citer Iron Man 3 ni. 
Action + thrill + humor + romance... best!
aku kasi rating 4.5 star okeh.

Habis tu balik keta dulu pump EBM dulu.
Dah bertambah 'schedule' utk si kecikk hihi.

credit to foodmsia.com
Memula teringin makan Japanese food.. last2 masuk Tony Romas
Lama tak makan kat sini huhu. Teringat2 kat Onion Loaf dia wohhh


Ahaa... ni menu feveret aku. Sekejap je hadap licinn!!!
Abang siap tanya.. tak nak try ke buat sendiri kat umah... Erkkk..!!!


Main menu aku order Fillet Medallions &  Bountiful Beef Ribs


Abang pulak order Fire Grilled Harvest Valey Chicken.
Both portion sangat besar dan tercungap2 jugak nak habis kannnnn uhuhuhuh


Air Abang, Mint & Fruit Dream dan aku plak order Iced Cafe Latte.
Owh menu air Abang lagi sedappp rupanyaaa 


Lepas makan ronda2 japp.. cari barang sket untuk budak2 ni.
Kelengkapan terjun kolamm.. sampai 3 pasang swimming suit dirembatnya huhu.
Yang sedia ada kat umah saiz dah kecik2... kali ni ngan Maknya pun dapat
 Swimming Suite Muslimah sepasang.
Saiz besarr punya haha. Ma kaseh Abanggg muahhhhhh.
Adakah ini bermakna Redang adalah pilihan..??? jeng jeng jenggggg


Sambil2 tu sempat rembat air2 Calpis yang best ni kat Shojikiya sebelah Pasta Zanmai.
Ni air feveret masa zaman2 belajar dulu hihihi


Dan jumpa jugak Maccha *Green tea* ice cream. RM 3.
Sangat yummy jugakkk!!!!


Last but not least... sempat Mak Jemah ronda sampai 'London'! He he he.
Anak2 tak de.. terpaksa la Mak Jemah jadi Model Sambilan kui kui kui


Sekian cuti Hari Pekerja & Hari ke'Merdeka'an Mak Jemahhh.. till the next entry. Daaaaa...!!

5 sweet comments:

lieyalatif said...

Amboiiiiiii ni mmg betul2 merdeka niiii....sakan ko berjalan....betul2 dating timeeee nih heheheeh....yeke laki ko punye menu lagi sedap..aku plak terliur lebih tgk menu ko wey...omg! Ribs TR mmg terbaekkk....

Alaaaa ko pun dah slim tu wey...jgn diet lagi laaa...sian bb delisha ...menyusu lagi kan...aku ni pun dayyan 2 tahun baru betul2 diet...

Izan aku pun tgh cari swimming suit muslimah...tp semua cutting bentuk badan laa...aku nak cari yg looseeee gile2 x jumpe lagi....

Z@i Z@mR33 said...

swimming suit tu mcm jd je ke Redang...hehehe...

Nad MamaZN said...

Redang kot ni kan? Kan? Kan? Hihihi..
Kak, saya nak kirim fm! Haha!

Selamat merdeka! Ewahh! Haha! :)

MrS. F!zA said...

amboi kak dah minum berais ye.. sakan dia..pecah pantang org kata ni..hahahha

redang ke kak?jelesssssss...mmg tmpt tu dlm planning kitorg..insyaallah

Salmi Khairil said...

yeah..merdeka, bestnya makan n jenjalan