Assalamualaikum...!!!

Ahaaa.. hari ni umur saya dah 43 hari! esok Mama dah merdekaa! Yeeeeaaa!!!
Tapi hari ni Mama nak update sessi cukur mencukur Delisha Adliena.
Al kisah dalam 4 beradik ni rambut Delisha lah yang palinggggg lebatttttttt sekali!
Mama pun tumpang excited sebenarnye hehehehehe.
Hari ke-7 lagi Papa dah nak cukur rambut tapi dek tak pernah dapat baby rambut lebat
cam ni Mama yg suh Papa tangguh dulu sebab tak puas nak usap kepala baby rambut
lebatt.. boleh ? kikikiki

Akhirnyaa.. masuk minggu ke-4 baru lah Mama setuju untuk Papa cukur rambut Delisha huhu.
Kali ni jugak sebab berpantang sendiri, Papa pun first time jugak cukur rambut
baby sendiri. Sebelum ni bidan kat kampung yg tolong cukurkan.


Sebelum dicukur... ambik gambar dulu ngan rambut dari dalam perut wat kenang-kenangann
sob sob sob! *emo lelebey plak omaknya hihi*


Pandangan dari atasss 


 Papa pun snap jugakkkk... 


Dengan lafaz Bismillah, akhirnya bermulalah sessi cukur mencukur rambut Delishaaa...


1st round kena potong ngan gunting dulu kasi nipis sikit

Masa nak start cukur Delishaa pun tengah ngantukk.. elok sangat la tuhh


Then baru lah start cukurrrrr


   Dah separuh kepala licin kena cukur. Dari telentang sampai dan meniarappp



setelah lebih sejam jugakkk.. akhirnyaaa.. licin sudahhh rambut Delishaaaa


Last touch up.. Delisha dah terjaga. Terpaksa Mama BF kat pangku baru bleh settlekan process mencukurrr


Tara....!! Rupa Delisha setelah di cukurrrrrr

Terus nampak bulattt muka !!!
Comeeyy tak sayerrr? hihihihi
Actually Mama yang suspenn.. moga lepas ni rambut Delisha tumbuh 
semula selebat2nya macam masa keluar dulu okehh!!

12 sweet comments:

JaSSNaNi said...

comelllllllllllllll sangat... gambar last skali tu.. nani tengok gambar ni dari mula2 gambar tu dok senyum depan pc sorang2 tau... pandai ayah dia bercukur tu.. rambut bukan main lebat.. hitam berkilat lak tu.. siap sikat.. :D selamat merdeka esok ye.. :P merdeka merdeka juga tau.. still kena pantang lagi mana yg perlu... :)

♥ Elin ♥ said...

hahah comel ok time die kena cukur..kemain lentok lagi....sedap lah tuh kena belaiiiiii...geraaammm!!!


muaaaaahh..muaaaah!!!

lieyalatif said...

Motakkk pun comey!!! Hehehehe yg penting mane yg digalakkan dlm islam kite dah buat kan beb....in sha Allah tuuu hope panjang cepat rambut anak dare ko...aku suke tgk mate delisha ...mata die cantik sgt....

Looo dah nak merdeka ke? Rase mcm kejap aje...mcm baru2 aku dtg melawat ko....gitu la kan yg tgh pantang rase azab nak abiskan pantang, yg tukang tgk ni laa rase sekejap heheheheeh....

Kalo nak bagi cepat tumbuh ko rajin2 laa sapu lendir alovera sambil selawat beb....

*∽ IZAN ∽* said...

re Jassnani : Tu la nikmat anak rambut lebattt... yg Kakak Dhiya dah setahun lebih... nak sikat pun alahaiiiii hihihi. Halus2 rambutnya..seb baik gak dah nampak hitam rambutnya.

Tu la.. dah masuk no.4 ni dah tak berapa hingat apa yg kena pantang weyyyyyyyy. memey hancuss!!

Nad MamaZN said...

Comelll! Tu la asek cakap kat nayli rambut lebat je tgk2 aura dh sampai kat delisha rambut lebat jugak hihi

*∽ IZAN ∽* said...

Re Elin : Seb baik lentokk.. leh la wat kerja.. tu pun jenuh dak nak melentok2 kannyer hihihii

*∽ IZAN ∽* said...

RE Lieya : Tu laa... Alhamdulilah dah selesaiii. Selebihnya tu tawakal je laa.. tapi la ni tengok dah nampak hitam gak rambutnyaa.. excitedd mak dia nko! dah tak sabar nak ikat rambutnya ni akkaakkaak

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad: Alhamdulillah! masuk no.4 baru merasa Nad!!! Kalo tidakk.. alahaiii... mak eh yg tumbuh janggut dulu tunggu anak tumbuh rambut kikikiki

Gieyana said...

Subhanallah..br kesempatan tgk bb ko ni weh..mood malas nk bw or apatah lg update blog...comeyy giler..tang gambar last tue matanyaa..phewww! memukau kalbu..ececece

Z@i Z@mR33 said...

lebat gila rambut dia...nasib baby x meragam ek ms cukur tu

Puan Mimi said...

izan.. baby lg nampak comel la bila dah botak.. cute sangat.. dun worry la mama, nanti rambut delisha tumbuh dengan lebat dan jayanya.. masa tu mama jgn tak tocangkan sudahlah yer..

Cho Zila said...

memang lebat sesangatkan siap hitam pekat lak tu..
memang sayangkan.. tapi takkan tak cukur kot yerk...
botakpun tetap comel ok...