Assalamualaikum...

Sekelip mata je dah hari Jumaat... sekelip mata jugak aku dah nak naik kerja...???
huwaaaaaaaaaaa.................!!!!! Patutnya Jumaat depan dah naik kerja tapi aku amek cuti sehari 
so kira Isnin 20hb May ni lah naik kerja ...sob sob!!

Hari Sabtu 4 Mei tu aku & Abang gi Home Dec 2013  kat KLCC
Saje la cuci2 mate. Gi pun naik ERL jek.. budak2 memang tinggal la takut bawak kang 
kecicirann di tengah lautan manusia yg ramai. Dah la 6 hall bukak... aku pun tak sempat nak
round semuaa... penat wehhh huhu



Balik tu cam biasa lahh.. bawak balik se-bag brocure2 produk hehehehe.
Antara yg menarik perhatian ialah Brocure furniture dari Tomato Kidz.
Sampai2 rumah bila Dania jumpa brocure ni... sampai sudah siang malam pagi petang dia beleknya
sambil pilih bed set yg dia berkenann.. kejap yang itu.. kejap yang ini..
rasanya 2-3 hari mula2 tu memang topik yang keluar dari mulut dia
ialah pilihan bed set tu la.
sian plak Mama tengok penuh ngan angan2 dia memilih tuuu uhuhuhu.

Memang cantek2 la.. kalo Mama masih kecik jumpa brocure
macam ni pun sure berangan tak sudah sampai termimpi2 hehe.


Tapi bila tengok harga.. omakaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
range dari RM1299 ~ RM3999..!! Bleh tahan reganyaaa. 
Mama cakap ngan Dania harganya mahalll kena simpan duitttt kalau nak beli.
Tunggu Baby Delisha dah pandai jalan esok baru dapat beli agaknyaaa.
Lagipun tak de tempat nak letak.. bilik Dania & Abg Danish pun dah penuhhh.


update : Mama lak berkenan tang ni

http://tomatokidz.com/store/types/wall-bed-for-small-room


Al-kisah... sebenarnya kitaorang pun dalam process beli rumah sebelah.
Tinggal tunggu urusan bank selesai. Rumah sedia ada dah sempit sangat rasanya..
dah tak tau nak buh barang kat mana dah huhu. Ahli keluarga pun dah makin bertambah.
Alhamdulillah dimurahkan rezeki untuk memiliki rumah sebelah yang telah kami
idam2kan sejak hari pertama berpindah ke Puchong ni. Alhamdulillah Alhamdulillah...
Jadi Dania pun dengan excited la ajak Mama terus pindah rumah sebelah 
supaya boleh letak bed set dia  Ohokk...!!! 
Dania sayangg.. lama lagi nak boleh pindah ye nakkkk. Kalau singit dua dah boleh 
nak reno minggu ni jugak Mama pindah uhuhuhu. Harap anak2 Mama semua bersabarr yerrrr.



Kelmarin masa Mama ambil Dania & Danish balik sekolah tiba2 terkeluar perbualan :

Dania : Mama.. nantikan kalau kita ada barang nanti orang ramai datang
bagi duit , bagi duit nanti lama2 kita simpan duit tu nanti boleh la Dania beli katil princess Dania

Mama : Owhh.... tu namanya 'menjual'. Tapi kita kena ada barang yang nak di jual.
Cuba Dania tengok orang kat gerai tepi tu.. ramai kan. Orang tu dia masak2.. 
lepas tu dia jual makanan dia, orang ramai datang bagi duit beli makanan dia barulah 
boleh dia dapat duit banyak2.

Dania : Mama pandai masak ke..?

Mama : Mama pandai la masakk.. untuk Dania, Abg Danish, Papa makan. Untuk 
keluarga kita makan.. tapi kalau untuk jual Mama tak pandaiiiii

alahaiiiii... sian Mama tengok Dania mengidammm sampai datang plak idea nak suruh 
Mama meniaga tu suh kumpul duit beli bed set idaman dia huhuhu.
Doa-doa la kalo ada rezeki moga boleh tunaikan permintaan tuan puteri ni yekkk


Anyway malam hujung minggu lepas..  bawak budak2 beriadah kat Dataran Putrajaya..
Sebabnya Sabtu Mama Papa nak berdating, Ahad Papa nak balik Pahang gi ngundi
so bawak la budak2 ni gi malam minggu huhu.


Recently kemain la meriahhh dengan jualan yg pelbagaiiii... kali ni yg terbaru Giant Bubble plak yg 
boleh di sewa dengan harga serendah RM2 yg mana dapat air sabun. Memang besar2 la belon tu jadinya.
Setiap kali gi sini walopon dah bawak beskal & raket badminton tetap jugak duit keluar ... huhu.
Danish tu naik beskal yg baring tu pun sewa RM10 15 minit. Tu pun puas pujuk tak mo dah beli mainan
lip lap lip lappppp yg  bersepah orang jual kat situ kannn.
Kalo tak pantang nampak semuaaaa berkenann.. semua nakkkkkkk huhuhu



Al-kisahh


3 sweet comments:

Nad MamaZN said...

In shaa Allah satu hari nnt pasti tertunai impian dania :)
Bleh share ngan adik2 skali ;)

Aleyn said...

budak2...Aina ari tu pun sibuk nak bed set princess....aku deco kaler pink jer sumer barang...bed sheet jer gambar princess..ekeke..

ambrynaa said...

Canteknya Izannnnnn!!!
Alaa...setakat 2-3K tuh apa la sangat..celah gigi ko jer tuuuuu...hehhehhe