Assalamualaikum...

Nak berkongsi DILEMA yang melanda daku sekarang ni uhuk uhuk!

Bulan lepas masa promo Air Asia ada beli tiket ke
  Vietnam utk travel awal June 2013. Pergi dengan BFF ku. 
Dah lama mengidam nak ke Vietnam
dan akhirnya dapat jugak tiket & tarikh.
Bajet gi sensorang je dulu survey tempat & shopping huhu

Then kompeni En Suami plak ada plan
  Family day ke Pulau Redang awal bulan Mei 2013
Ngam2 aku pun dah habis pantang so memang cantek laa plan.. 
sementelah aku pun masih dalam cuti maternity so bleh la join sekaki kan dah nama
pun family day.. mestilah nak bawak family ye dakkkkk

TIBA TIBA...... di satu hari yang hening, 
SPR telah mengumumkan tarikh mengundi jatuh pada
5hb Mei 2013 iaitu jatuh pada hari 
percutian Family day ke Redang...!!!!

So tarikh Family Day terpaksalah diadjustkan semula
supaya semua warga kerja kompeni En Suami boleh menunaikan 
tanggungjawab kepada negara untuk pergi mengundikan...

Yang BESTnya.... tarikh adjustment yang derang dapat dari travel Agent
ngam ngam SAMA dengan tarikh PERGI DAN BALIK aku ke VIETNAM..!!!
UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

Sebak habis niiii.... adoiiiiiiiiiiiiiii mana satu aku nak pilih niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Tiket Vietnam pun pergi balik termasuk luggage RM370 dah bayorr...
angan2 pun terbayang2 dah kat kepala...
Pada masa yang sama REDANG pun tak pernah pergiiii.... 
kalo gi sendiri tak tau la sampai ke tak ngan anak2 keciknya kannnn.
Maklum la pulau... kalau ramai2 ni meriahnya lainnn kannnnn,
Sungguh la sedihhhhhhhhh OK sebab terpaksa kansel salah satuu..
uhukk! uhukk!! uhukkkkkkkkk!!!

Jom layan gambar hiasannnn aka angan2 ke 
VIETNAM vs REDANG

VIETNAM TOUR








REDANG TOUR




  



Kalau korang jadi aku agak agak mana korang pilihhhhhh .............??????????

Ce bagi komen dan pendapat skettttt..... uhuhuhu

14 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Kak, sori awal2 dulu ek
Takut tersalah kata

Kalu saya
Saya pilih redang
Sbb pegi ngan famili
Pastu pulau plak tu
Mcm akak ckp la klu ada anak2 kecik ni payah sket nak p pulau
Bile ramai2 syok sket
Tp apedehal, p bandung pun ada anak kecik gak kan? :)
Kalu p vietnam walau dh byr
Ksian pulak pd anak2 tak dpt p jln2
Ke, akak p vietnam hubby n kids p pulau?
Mesti tak kan?
Sekadar pendapat...
Tp kalu burn rm370 tu byk gak tu kan?
Tp dpt tgk anak anak hepi lg priceless kott huhu

Sori lg skali
Apa apa pun pilihan pd akak
saya doakan akak selamat pegi dan balik
Walau ke mana jua lokasinya :)

azura samsuddin said...

mmg sgt serba salah kalo jd gitu kan izan... zura fhm tu...

tp d sbb kan izan dah byr tiket g balik vietnam etc etc bagai tu rasanye better g vietnam kot... sbbnye yg family day asben tu kite x kuar duit pe2 kan melainkan mmg cumpolsary to asben izan utk join juga...

in shaa Allah, yg redang tu pasti izan akan sampai juga.. pepun take care ye izan n masih ada masa ni utk fikir n berbincang ...

sesungguhnya PRU 13 ni mmg byk kaco agenda org yg dah rancang mcm2 hihihi

MRS. K said...

saya punye trip pegi redang last week pun cancel.. kiciwa. percutian idaman tu.. huhuhu... better pegi redang kot. klu pegi sendiri cost tinggi sbb pajek ikut per head

JaSSNaNi said...

uihkkkss.. lawa2 belaka..
memang rambang mata nak pilih,
saya suggestkan redang.. sbb redang mmg tempat yg menarik.. :D

lieyalatif said...

Fuhhhh mauu mabuk nak pilih mane wey! Pi oberse kah atau local...pi oliday dgn family tercinta kah atau dgn bff....selamat fenin2 paler memikir ye izan sbb kalo aku sendiri pun mau nangis guling2 pikior nak pilih yg mane huhuhu

kristi mn said...

pi redang..
sebab g ramai ramai..
tunjuk sikit komitmen pada kompeni..kekekke
vietnam tak per..
tunggu ajerk next air asia sale...
kekekkke

ieda immi said...

uwaaaaaaaaaaaaa
kalau saya pilih vietnam
sbb x akan dpt pergi bila2 dah sbb kena tempah tiket

kalau redang boleh plan lain hari sbb dlm mesia shja huhuh

eelobor said...

tarikh mengundi jatuh 5 mei... wife lak due 6 mei. waaaaaa..... tak boleh balik kampung. 3 undi melayang gara2 mak pun datang sini pada hujung bulan nie nanti

*∽ IZAN ∽* said...

RE Nad, Zura, Mrs K, Jasnani, Lieya, Kristi, K.Ieda & Eelobor :
Terima kasih banyak2 atas komen dan pandangan semua.. sangat-sangat di hargaiiiii...!!

Memang pening, nanges guling2 nak buat pilihannn... 2-2 pun best & memang nak sangat2 pergi uhukk!. InsyaAllah akan buat keputusan dalam masa terdekatttt.

Terima kasih sekali lagi semua.. muahhhhhhhh!!

ambrynaa said...

Aku terima apa saja keputusan mu Izan.
Nak tambah 'perasa' sikit. Pakcik tak bagi aku pegi kalau ko tak pegi.. Sob!sob!sob!

Cho Zila said...

ku pilih mengundi!!! alahai sedihnyer dua2pn nampak menarikkan... mungkin akak pilih vietnam.. ha!! sebab anak kecik gi family day tak syiok lagi kot... Tp mungkin gak akak pilih redang dapat lah anak2 yang besar sikit gembira.. redangtu nampak dekat tapi payah kita nak pergi kalau tak kena caranya..
pilihan ditangan anda... nanti akak tunggu entrynyer keluar...

DanishAiman said...

Mama....Danish nak naik bot, nak naik bas. Papa cakap kalau mama tak pegi, danish dania dhiya tak boleh ikut papa

*∽ IZAN ∽* said...

re Cho Zila : Masih feninnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn uhuhuhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

re Aunty Ambrynaa & Danish AIman : UuuUuuWaaaaaaAAAAAAAAAAaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaAaaaaaaaaAAAAAAAaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAA................!!!!!!!!!!!

*nanges guling gulingg*