Assalamualaikum...
AHaa... sekejap je dah hari Isnin. Walaupun terlambat nak ucap gak
Selamat Hari Ibu untuk semua ibu2 gojes di luar sanaaa.
Mesti sambutan Hari Ibu semalam meriah kannn walaupun UAI kata
kita sambut Hari Ibu hari harii... bukan 12 Mei saja hihi.

Anyway kebetulan semalam kami sekeluarga pergi bercuti ke 
Gold Coast Morib Resort.


Kononnya beli masa 9th Anniversarry sebelum bersalin hari tu. Konon cari la
tempat yg dekat2 ngan umah takut emergency maklumla dah tunggu arikan.
  Tapi Abang advise suh postpone sebab takut pergi tempat2 licin tu karang 
membahayakan ibu dan baby dalam perut plak uhuhuhu.
Maka akhirnya Sabtu 11 Mei lah baru pergi.

Rasanya ramai blogger yg tau Groupon rajin buat promo 
ke Gold Coast Morib ni. Mama plak pantang tengok resort
yang ada waterpark ni sebab maklum la budak2 ni memang suka berendam kan.
Walopon ramai yg tau nak gak review sket sebab ada member request review
 duk sini hihi. So tumpang iklan jap yekk.

Ok so dalam promo yg Mama beli ni
RM168 2D1N untuk WEEKDAYS
RM290 2D1N untuk WEEKEND.
Both package cuma termasuk bilik, breakfast & waterpark fee for 2 Guest.

So dalam kes kitaorang ni since pergi hujung minggu
Mama purchase under RM290 for Weekend.
Then kena TOP UP Breakfast for kids RM18 / head.
Danish & Dania, yg jaga tu request top up voucher makan untuk 1 orang je.
Then untuk waterpark KIDS RM20/head x 2 orang.
So total 2 dewasa 2 kanak2 berbayar :
RM290 + RM 18 + RM 40 = RM348 
gak la... so tak de la murah sangat jadinyakan uhuhuhu.


OK kitaorang sampai tu dalam pukul 2:00 petang sebab check in  bermula kul 3:00 petang.
Sebelum tu sempat singgah lunch kat KFC Banting atas permintaan anak-anak.


Mama order Hot Box Cheese Zinger burger.
Memang mengidam dari pantang ni ... iklan asyik kuar TV jek akakkaaka.


Lepas lunch baru gerak ke Gold Coast. Sampai2 terus check in dan terus dapat bilik.
Masa tu ada 2 group yang buat Family Day.
Alhamdulillah dapat plak bilik Pool View kat tingkat 4.
Tapi dapat kad kunci bilik ada problem plak tak leh bukak pintu.
Sistem lock pintu memang canggih, pakai swipe kad je isk isk isk.
Terpaksa tungguh stafff hotel plak datang check. So tunggu la kejap kat luar sementara staff settlekan
kad kunci tu sementelah waktu check in pun patutnya kul 3 petangkan.


Budak2 yg dah tak sabar bila nampak waterpark.


Dhiya sempat melepak kat kerusi depan penthouse huhu


Bila dapat masuk bilik je terus terserlah keceriaan Danish & Dania



Kedudukan TV


Ahaa... ni dia view pool dari bilik. Gambar ni ambil keesokan pagi sebenarnya. 
Pool masih belum di buka.


Complimentary drinks


Toilet


Toileteries. Semua ada... sabun, lotion, Bath soap & Shampoo, sewing kit, tooth brush, Shower cap,
Shaver, Cotton Bud bagaiii


Yang paling mengujakan ialah Bath Tub Jacuzzi dialah!
Kan best kalau ada kat rumah satu kannn!


 Disebabkan baru pukul 3 petang, kat luar masih panas terikk... so budak2 berendam kat dalam 
jacuzzi dulu petang tu. Tunggu redup sket kang baru terjun waterpark. 


Tengok Dhiya dah melalak kat tepi tu bila tengok Abang & Kakak dah 
ready masuk dalam Jacuzzi. Nak join sekaki jugakkk!!


Papa tolong isikan air dalam Jacuzzi.


Jacuzzi ni bleh see thru terus dari katil So Mak Pak bleh la pantau anak2 mandi dari atas katil.


Di pendekkan citer sejam lebih gak budak2 ni berendam dalam Jacuzzi.
Akhirnya dalam kul 5 petang dah redup baru la semua pakat turun ke Waterpark.
Petang tu semua pakat nak berendam. So camera, HP semua tinggal dalam bilik je hihi.


Sampai kul 6:30 petang ajak budak2 ni naik bilik.
Sempat tapau Maggi Cup & Bubur Cup. 
Tau la sure kelaparan semua naik dari kolam ni.
Seb baik air kolam suam suam gak so tak de la kesejukan sangatt.


So naik atas tu hadap Maggi Cup dulu alas perut sementara nak tunggu Dinner.
Kat sini ada macam kedai runcit jual makanan ringan siappp.
So tak yah la risauu ... anytime leh gi beli kalo lapar.


Lepas maghrib dalam kul 8 baru siap2 nak gi Dinner plak.
Since Dinner tak termasuk dalam package so kitaorang gi Dinner kat luar lah.
Tempat yg dituju of course la Pantai Morib, 5KM je dari Hotel.
4 Minit dah sampai... memang dekat sangat okehhh.

Ok nak citer pasal 'bau'  seperti yg pernah Mama baca dari blog lain.. 
so far sepanjang kat pool mmg tak ada pun terbau apa2 yg pelik.
Tapi masa maghrib dah naik bilik tu bila buka pintu ada gak la terbau2 gitu tapi tak la
 kuat sangat pun. Mama just ambik towel alas kaki tutup je bawah pintu 
sebab suspek bau tu datang dari arah parking since kat balkoni  yg hadap 
pool aka laut bila buka sliding tak de la terbau apa2 pun.
Since malam pun kitaorg dinner kat luar so tak terganggu pun dengan 'bau' tu.
Malam bila balik bilik pun dah tak ada.


Ok, continue...sebenarnya 2 minggu lepas ada datang sini ngan adik2 ipar.
Makan ikan bakar & seafood. Adik Ipar belanja hihihi.
Kat sini banyak kedai2 open air tepi laut gitu.


Di sebabkan hari tu dah rasa ikan bakar & seafood bagai,  malam ni
kitaorang makan2 ringan2 je. Antara yg di order :
Sate *sedap okehh!*, Tahu bakar (Sotong bakar pun ada), Otak-otak,
Milo Ais, Coconut Shake! *sedappppp!!!!!* dan Abang order Cendol Santan Sawitttt.
Budak dah tak pandang dah menu ni... aku ngan Abang je lah layan. Derang dah sibuk main 
pistol buih kat tepi2 tempat orang main tu huhuhuhu.


Lepas makan ambik angin kat Pantai Morib tu.  Dah di'tebing'kan so tak jejak la pasir pantai..
cuma rasa angin laut Selat Melaka dan bunyi ombak.


Ada playground jugakkk.. lepak sini jappp 


Dah puas makan... puas mainn kitaorang pun gerak balik.
Berehattt sambil tunggu aktiviti Day 2 plakk hihihih


OK sambung cerita lagi nantiiiii.... daaaaaaaaa

4 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Bestnye!
Mesti anak anak hepi punya la! :)
GCMR ni makin lama makin kureng plak servisnya
Huhu

Cho Zila said...

alamak tu sudah bestkan.. dapat cuti2 sekeluarga... berehat2....
GCMR ni akak dah sampai.... seronok gak...

lieyalatif said...

Cuti2 lepas pantang laa kirenye ni yeak izan...aku pun mcm ko kalo plan nak bercuti wajib cari yg ade waterpark atau paling koman ade pool....nak bg anak2 hepi kan....

Selalu gak promo ni kuar kt groupin n streetdeal kan....yelaa dpt harga promo harus laa rembat...watpe nak byr mahal2 kan kalo ade pilihan yg lain....

Fuhhh tang jakuzi tu best babe...dpt santai2 berendam....tp dah2 jakuzi pun anak yg kongker kan hahahahah....ko same mcm aku...kalo dok otel wajib bekal megi cup hahahahah heaven wooo hirup megibtime sejuk2.....

Aleyn said...

Aku dr sehai ke sehari nak reg groupon...dah tgk entry ni..confim jap g aku reg...hehe

Apa citer psl bau tu....?