Assalamualaikum..

Ahaa... akhirnyaaa yang diidam2kan dapat jugak kat tangan.
Medela Freestyle double electric breastpump.
Walopon dah masuk 4 baru terhegeh2 dan beli, tapi takpe,
InsyaAllah pelaburan yang berbaloi. Bak kata orang, 
better late than never hihi.
Moga2 usaha untuk full BF baby ni akan sentiasa dipermudahkan olehNya... aminnnn


Stok EBM sehingga semalam, 5th week dengan bantuan Manual Breast Pump Avent.
Medela FS masih tengah charging which require 24 hours without intteruption.
Sehingga semalam lebih kurang 700 Oz stok EBM sudah memenuhi Chest Freezer 100L 
tu alhamdulillah.


Moga semangat utk full BF baby terus mekar... InsyaAllah!

6 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Moga dipermudahkan kak...
Meriah tgk ebm akak tu :)

lieyalatif said...

Wahhh tahniaj iza...dpt gajet yg menjadi idaman semua wanita menyusu anak...weyy ni kalo dah ade gajet best ni sah2 nanti delisha kene ade adik lagi ni...baru berbaloi hahahahahah....

Kagum dgn semangat ko beb...moga perjlnnn ko dlm bf bb dipermudahkan dan sentiasa murah dgn rezeki ok...

Cho Zila said...

tahniahlerkan... moga Allah permudahkan segalanya... seronok tengok ibu sekarang yang lebih memilih untuk BF.. tak sia2lah kempen yang dijalankan...

JaSSNaNi said...

wow.. banyak nyeeeee....
tahniah sbb boleh menghasilkan sampai mcm tu skali... saya pun still BF baby.. tapi malam atau hari cuti je.. sbb doktor pulak nak anak saya tambah darah.. jadi kena bagi minum susu formula juga utk hasilkan zat besi.. so akur dengan arahan... sbb zat besi sangat kurang utk mom thalasemia cam saya.. ape pun nak yg terbaik buat anak..

mycahayacinta@gmail.com said...

salam..
sy harap sy akan cam sis juga.jimt dan puas hati kata org.tahniah utk langkah yg gemilang ini

MrS. F!zA said...

700oz dah? dsytnya kak! FS ni best sgt! dah berjaya rembat bulan lepas..anak dah 9bulan time tu..hahaha