Assalamualaikummmm...

Entry kali ni  khas untuk kekanda saya sempena Ulangtahunnya semalam, 5 Dec. 
Selamat Hari Ulang tahun untuk Papa.
Semoga sentiasa di limpahkan rahmat dan rezeki oleh yang Maha Esa,
di panjang kan umur dan sihat tubuh badah serta 
sentiasa beroleh kebahagiaan bersama mahligai dan keluarga tercintaa......Aminnnn

Makanya cuti 2 public Deepavali & Awal Muharam yg lepas
aku ambil peluang untuk keluar berdating dgn kekanda terChenta *love*.
Hari sebelumnya dah gi bawak Danish, Dania & Dhiya jenjalan..
so hari ni kasik laluan carpet merah kat Papa & Mama plak okehh *wink*.

Kali ni celebrate awal sebab asal2 3 Dec plan balik kampung bawak Abah
appointment dgn Doctor kat HSA & 5 Dec sepatutnya Emak 
di jadualkan utk buat operation mata sbb kencing manis.


Hari ni plan nak gi tengok Movie. Dah booking SkyFall 007 @ GSC untuk 2 orang siap-siap.
Sambil tunggu waktu tayangan, lunch kat Japanese Rest, NIPPON TEI, Alamanda.


kitaorang sampai ni masih lenggang.. datte lum kul 12 dah masuk kedai hehe.
Kedainya agak cozy.. so kitaorg pun lepak2 je la kat dalam ni.


Deco dari depan kedai


Appertizer dah sampaii.. agedashi toufu with Unagi.. nyumm!!
tapi unaginya kecik sangatt..! tak puas makan! 


Ok sambil tunggu main course sampai.. bermain2 dengan gajet baru hehehe.

ASUS Transformer Pad Infinity TF700T

Owh.. bukan Abang je teruja.. aku pun teruja ngan gajet baru ni.
Tab yg bleh transform jadi netbook.
OS menggunakan Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
Bleh guna sebagai tab or plug ke keyboard dia jadi mcm netbook.
Ada USB Port, bleh guna mouse, ada Micros SD card slot,
dan bleh guna utk charge tab kalau bateri tab dah habis
sebab bateri both tab & keyboard asing2.
Detail spec bleh tengok kat sini *ehh.. tak pasal2 je promote plak kikiki*:


Ahaaa.. pemiliknya yang bertuah ialahhhh.... chenta hati saya, Abangggg.
Ni sebenarnya hadiah bufday yang ku belikan khas Abang tahun ni * love*


 Okeh menu yg di order dah sampaii..


Tempura... macam biasa Abang kalau takde serbuk lada kat bawah ni 
memang tak lalu nak makan ... WAJIB! kikikiki


2-2 order set Bento. 


Ni Bento set Abang ~ Saba shio yaki + Tempura set + Salmon Sashimi


*buah hati pengarang jantung saya hik hik*


Okeh ni set aku... Salmon Roll set + Tempura + Salmon Sashimi  nyumm!


Hantu salmonn.. wallla..!


Okeh.. sessi menjamu selera.. sempat lagi posing hik hik hik!


Settle makan perut dah kenyanggg lepak lagi dalam tu sambil pekena green tea panas-panass.. uuuuu sedappp. Eh Abang usha tayar keta ke tuh ?


Penyudahnya layan game Dania! Ahahaahaha.
Biasalaa.. dah ada 2 tab yg konker kat rumah Danish & Dania sorang satu uhuhuhuu.
Selalu konfius siapa punya ni..? Mama Papa ke Danish & Dania..???
Lepas tu 2 beradik ni la yg berlumba donwnload/install game kat tab2 ni uhuhuhu


Pukul 2:45 ptg ready nak tengok movie


Lama gak movie ni.. kul 5 lebih baru habis. Tapi memang bestt la citernya
walopon Hero James bond dah bertukar uhuhuhu.


Balik sempat lagi singgah kedai Mamak kat street mall Cyber.
Pekena teh tarik & Nan Cheese plak.. tapi tak leh lawan Nan Cheese
RM5 yg kat KL tu kannnnnn.


Berbunga2 hati ari ni sebab dapat berdating sehari suntuk ngan Abang...
Mode terbang di awan biru! kikikiki
Happy bufday Abang!

2 sweet comments:

Nad @ MamaZN said...

Hepi bday jugak to papa 3D! :)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad : Thanks Nad!! On behalf! hehehehe