Assalamualaikum...
aha.. sambungann i-City WaterWorld dalam entry lepas...
okeh.. setelah kehitam legaman bermandi manda dan berjemur kat i-City WaterPark
tanpa secalit sun block pu, bajet redup la sangat kann padahal tempat baru bukak pokok
pun alahaiii.. sama tinggi je ngan kita uhuhuh.


Petang tu dah siap2 tukar baju sbb budak2 pun dah sibuk nak main 'SNOW'.
Matahari tengah terikk.. tak dan nak posinggg tengok camera.. candid je.

Masuk je kita akan dapat Jacket baju tebal.
Boot rental RM10.
Lain2 kena BELI, Mafla/sarung tangan/sarung kepala semua harga pukul rata RM15.
So kalau belum ada nak nak pergi, cari la kat Daiso siap2 yeee. Jimat sket uhuhuh


Aku konon2 malas la nak berboot2 ni.. maklum la dah 4 tahun harung musim sejuk kat Jepun zaman2
belajar dulu kann.. dah biasa la kononn..kebal la sangattt. 
sekali masuk mak oiiii sejuk tahap gaban rupanya wehh!! akakakak
dah la pakai sandal bodo jee.. lain kali korang kalo tak nak pakai boot pun pakai la kasut bertutup yek hehe


Si Dania ni masuk2 je asyik nak main 'snow' tu.. ntah apa yg seronok sangattt.
Ada ati nak buat ABC kotttttt...!

  
 Danish dah mula kesejukan ggggggggrrrrrrrrr  gggrrrrr!!! 

 
 

posing mosing dalam kesejukann uhuhuhuhu

 

Danish queue untuk naik Ice Car ... Masa ni Dania dah tak tahan kesejukann.. sampai nanges2 hoho!
padahal dah pakai baju sejuk, boot & sarung tangan bagaiii.. tapi memang sejuk habis wehhh!
So terpaksalah Abang bawak Dania keluar dulu.. moralnya aku la temankan Danish queue nak naik
ice car.. tapi kompem la aku pun tak leh naik kannn huhu


Danish dah makin kesejukann.. aku tanya dia..
Danish kan  pernah nak ajak mama pergi oversea main snow..
haaa kat oversea time musim sejuk yg ada snow macam ni la sejuk nyaa..
aku tanya Danishh.. BEST TAKK..?
Danish geleng kepalaa... TAK BESTT! SEJUKKK SANGATT!!! 
kikikiki!!. tak tahan sejuk jugak rupanya huuuuuu


Akhirnya dapat jugak Danish naik.. tak dapat aku snap time ni.
Seb baik ada sorang adult yg di partnerkan ngan Danish masa naik ice car nih uhuhu


Keluar dari Snow Walk tu jalan2 kat luar plakk.. hari pun mendunggg macam nak hujann uhuhuhu.
Kat luar pun macam2 attraction. Boleh la nak posing2 hehe








Dinner lepak kat Pizza Hut plakk.. lama gak tak jejak sini.
Malam ni  order menu yg jarang2 try. 
Menu Chicken Chop, New Pizza *nama tak ingat*, Air pun besttt!
Siap dapat menu kids eat for FREE, Pasta Carbonara nyummm!!










Makan bersungguh2 sampai kenyannggg.. Alhamdulillahh...
Riang ria lah 2 beradik ni hari niii...
tertunai la jalan2 sempena cuti sekolah kali ni.. sekiannnn

4 sweet comments:

MrS. F!zA said...

ict ni ken apgi malam kn kalo nk bgmbr cntik kt bhgn luar2 tu.. dlu pgi tkde lg snowwalk ni..

*∽ IZAN ∽* said...

Re Fiza, betul tu. Malam2 ni baru lampu2 tu menyala kann. Dulu pernah pergi masa mula2 i-city buka. mmg ada lampu2 tu je wat cuci2 mata.

Tu la.. kali sebab pergi water world dari pagi. Masing2 dah lepakk.... tak tunggu dah malam uhuuhu

tengku siti said...

akak.. snow walk ng waterpark to package ke ?? heee...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Tengku Siti :

Ya Dik. Kebetulan ada promo package kat Groupon hari tu. Water world + Snow World weekend RM42 ;)