Assalmualaikum...
Selamat berhujung minggu semuaaa.
Wah wah ... dengar cerita highway jammed sana sini
dek orang2 yg balik bercuti sempena cuti Krismas.
Anyway selamat memandu dengan cermat yaa

Ni acara masa balik Raya Haji yg lepas.
Lepak2 sambil piknik kat Tanjung Balau ngan ATuk + Nenek.
Sambil budak2 bersuka ria mandi kolam aku pun 
tembak menembak gambar Dhiya

Saat entry ni di buat Dhiya dah pun 11 months ++.
Mulut dah makin riuh...
dari 10 bulan ++ hari tu dah mula berbunyi 
bila sebut Atok... Bibik... Nakk.... Tak Nakk...
Mama... Papa....
Bibik yg rajin buat report perkembangan Dhiya setiap kali balik kerja
Rambut Dhiya masih sepoi-sepoi bahasa.... halusssss rambutnya
tak panjang2..! hehe
Dah pandai lambai orang, kalau makan dah habis kita sebut
'Finish' pandai dia kelek2 tangan tanda habiss..! 
Pandai Hi-5 bila kita hulur tapak tangan! 
Kalau dia buat apa2 kita tegah No! No! No!
dia paham sambil sengeh geleng geleng kepala.. hik hik hik!
Masih malas nak berdiri lepas-lepas tangann! 
Di suruh tatih jauh sekalii..! cepat je nak bengkok lutut baliik.. hiskkk!
Untuk rekod, Danish & Dania dulu umur setahun mmg dah start jalan..
Kira Dhiya ada seminggu lagi sebelum due!

Layan candid Dhiya bluess tepi pantaiiii....














Dhiya ngan Atuk dan Nenek 


Piknik sambil ambik angin tepi pantai petang-petangg



Dhiya ngan Mak Long


Kat Resort Tg Balau ni ada pool.
Danish & Dania apalagi bersuka ria ngan sepupu2nya terjun kolammm


Di sebabkan dekat ngan umah, kitaorg tak la menginap kat resort ni.. so masuk pool bayar asing.
RM5 untuk kanak-kanak & RM10 untuk orang dewasa.. bleh tahan gak mahalnya ohok!


Meriah main bola dalam pool Pakcik2 dan anak2 sedara nih haaa









Makin petang makin redup makin ramai orang dalam pool ni. Yang dah datang awal dah kepenatann..
puas berendamm balikk..!! uhuhuhuhu

1 sweet comments:

Nad @ MamaZN said...

Dhiya rambut halus muluss, lambat jalan..tp banyak perkataan die dah pandai cakap.terbalik dgn nayli...
Perkembangan anak2 kan...lain2 sumenye...janji sehat, cergas n cerdas =)