Assalamualaikumm.....

Ahaa.. 2 minggu lepas kompeni ada buat event 'Take Our Children to Work"
yang mana pada hari tersebut seramai 70 orang staff di benarkan membawa seorang anak 
berusia dari 7-10 tahun ke tempat kerja untuk join event ni.

Event ni berlansung di MPH (Multipurpose Hall) selama sehari suntuk!
Seawal jam 8:30 pagi dah kena register gituh...



Kitaorang dapat table No. 11


Acara sedang hendak bermula di mulakan dengan excersice ringan..


Dah mula naik sheikh... kids di panggil ke baris hadapan dan ada beberapa talk
dan sessi soal jawab @ kuiz berjalan..


Dari aktiviti kat Meja dah berkumpul naik atas pentas pulakkk..


Sedar2 dah break untuk minum pagii...


Take a break japp.. isi perut dulu


Next event, making things from recycle material ahaaa....


Team Danish sedang bersungguh2 diskas n decide nak buat 'produk' apa uhuhuh


Dah dapat idea..! blingg blinggg!!! Buat 'kids fun chair'


Masing-masing mula bekerjasama melekatkan botol2 minuman untuk di buat
dasar kerusi tu


Dan antara kumpulan pertama yang siap dan naik ke atas pentass!!! taraaaaaaaaaa!!!


Antara produck yg  di hasilkan oleh kumpulan lain.


Judgement time!!! Tu dia juri juri sedang ronda setiap produk


Meja serbaguna... meja aka tong sampah *bila di terbalikkan*


Next event ~ Movie time..! tayang moie LORAX sambil lunch KFC.. nyumm!!


Of course Mama pun tumpang sekaki wee huuuu!!!
Masa budak2 layan Movie parent apa lagii.. online la sambung wat kerja ofis uhuhuhu.
Danish seronok sungguh hari nii


Next event.. Plant Tour!! jom ronda2 dalam ofis Mama.
Memula sekali gi reception area...


Ni Lobby 


Ruang menunggu. Ada Nescafe express, menyediakan minuman panas 3 In 1 sedia menanti bila-bila
masa semasa menungu. Cappucino, expresso, Black Coffee, Teh Tarik, White Coffee, 
Chococino.. Mocca semua 
ada FREE je.. bleh minum sampai kembung ehehehhe


Ada Klinik dalam campus HP ni  jugak just in case kalau tetiba rasa tak sihat badan
bleh terus jalan kaki ke klinik untuk dapatkan rawatann.


Ada Mother's Room jugak *wink!*


Next masuk dalam bangunan.. Meeting Room.
Kebetulan ada orang tengah bermeetingg... live gitew.


Ni Video Conference Room.
Mama pun tak pernah utilize. selalu Meeting kat meja sendiri je,
onlinevs Phone meeting 


Ahaaa.. ada plak hasil craft 


Next E-Club aka Pantry yg di sediakan di setiap Floor.
Bak kata tour lead - tempat Mama /Papa lepak2 kalau penahh..
sambil minum2 dan makan2 snack hehehe.
Of course kat setiap pantry ada 2 machine Nescafe express 3 In 1 tu dan 
bleh la minum sampai kembung..
tapi 3 in 1 ni tak leh amalkan selalu punn... maklum la
benda2 yg express & segera ni kan bukan elok sangatt..
so berpada-padalah lahhhhh


Next ke Cafe

Kaunter2 dalam Cafe


Kaunter beverage, buah-buahan and snack


Dalam cafe ada Convenience Store untuk beli makanan2 sampingan, 
jajan, ais krim, etc.. roti2 dan barang2 keperluan yg basic ada di jual di sini


Ada kaunter ala-carte.. kalo tak mo makan nasi campur leh order hidangan panass!!
Mee goreng Mamak.. Cantonese Yee Mee.. Nasi goreng kampungg 
antara hidangan yg di sediakann. Order sajaaa....!


San Francisco Coffee pun ada kat dalam ni... tak yah di jauh2.. nak lepak kat sini pun blehhh.
Of course bayar sendiri hehehehe


Ok next balik semula ke MPH tadi..


Ahaa.. next pergi Gymm


Memang teruja la bebudak ni main ngan alat2 sukan yg di sediakan dalam Gym


Danish pun nak test power jugak hehehe


Nak bina badannn pun bleh... ada bran..???


Last sekali Training Room..
ni yang paling budak2 ni sukaa.. dah penat jalan sana jalan sini last2 masuk
training room sejuk beraircond.. kerusi siap bleh pusing2.. 
masing2 amek feel best nye kalau sekolah macam ni kan heheheh.
sambil belajar leh main pusing2 kerusi empukk! Ehehkk!!


Next Event ~ Kids MasterChef!!! Wallaa..! instructor di bawa khas dari 
Sunway College.


Tu dia Chef Danish sedang bertungkus lumus siapkan Cup Cake decoration.


Mama pun nak interpreme.. jadi instructor tambahan kat sebelah eheheheh


Tengok Danish buattt.. dia picit sendiri tuh. kemas jugak laa.


Taraaa dah siappp!!!!!!


Cup Cake yg sudah siap dan 
di hantar untuk di nilai oleh para Juri.

Peserta Kids Masterchef bergambar beramai2 selepas siap mendeco Cup Cake masing2.

Next.. Scavenger Hunt!! Owh game ni agak complicated utk budak berusia 7 tahun.. memang budak2 9-10 tahun je yg konker gam ni uhuhuh


Ahaaa.. sessi bertanya Feed back oleh Mrs MC.
Danish pun sibuk ke depan nak berucapp.. bila di tanya
MC: Which activity you enjoyed most ?
Danish : All  except one!
MC : Haaa..? what is that ?
Danish : The Scanvenger Hunt..!
Hahaha.. memang dia tak enjoy lansung game tu sebab tak sempat nak participate kikikiki


Acara hampir sampai ke penghujung.. acara potong Cake.
Tema cake ikut tema movie hari ni ~ LORAX hehe

Acara potong cake. Sedap cake ni.. mashmallow cheese cakee... nyumm!!


Dah sampai ke acara penghujung... penyampaian Sijil.


Danish dah habis upacara. Sempat collect belon bawak balik hehe.



Usai acara. Tunggu Papa datang amek je. 
Ahaa... Ofis Mama kat belakang Danish tu,  kat1st Floor


Hari ni Papa hantar & fetch Mama & Danish kat ofis.
Opsss.. ni masa lepak mengeteh pekena teh tarik pagi tadi kat cafe uhuhu


Petang order ala carte masakan panass


Danish cam biasa paling berselera


Masing2 khusyuk isi peruttt


Dania pun berangan nak jadi chef gakk


Perut dah kenyangg.. tak yah masak dah malam ni yabedabeduu!! uhuhuhuhu
Danish & Dania last pose sebelum balik umahhh

ALhamdulillah.. Danish enjoyed sangat2 hari ni dengan aktiviti sepanjang hari.
Hopefully next year bleh join lagi event ni *wink!*

9 sweet comments:

Ezanin mohd iqbal said...

lynet eh name MC tu? yg selalu bg training new hire tu...
kids enjoy habis la tu kan...
lobby baru tu... cantik...xberpeluang tgk lagi... mase pregnant selalu ke lobby utk ke toilet hehehe...lobby bagunan ES kan?

Gieyana Muhamad said...

Bestnyer beb..syiok bila co ko buat xtvt cmni...kasi knowledge utk anak2 utk expose pd duni bkerja...motorola pon ada buat cmni...cantik la hp nyer opis...:-)

DiilaNordin said...

bestnya opis kak izan. yang paling best nursing room tu... =)

Cho Zila said...

best sesangatler yerk.. memang bertuah izan keje co yang hebat cam gitu.. anak2 dapat tumpang sekalikan.. majlispun sangat best.. pengisianpun best...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ezanin, ha ahh.. nama MC tu Lynet yg bagi training new hire tu. So far Danish mmg enjoy laaa. Much funn katernya.

Ezanin masih cuti maternity ker..? Lobby bangunan tu both ES & FInance global dia renovate balik. lebih kurang je paternnya ;)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Gieyana : betul tu.. tak yah gi Kidzania pun tak pee.. leh feel the real world kat sini ehehehhe

tu laa.. first time ni committee buat event ni.. mmg seronok gak laaa

*∽ IZAN ∽* said...

Re Dilla : Kann ada nursing room. Kalo tak ramai je yg pump kat Surau gak uhuhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Cho Zilla : Alhamdulillah.. moga panjang jodoh kat sini. Tak sempat bawak masuk kat tempat keja sendiri je sbb event pun dah habis lewat petang uhuhuh

Ezanin mohd iqbal said...

Ezan dah masuk keje dah. baby pun dah nak masuk 6 bulan.. Alhamdulillah.... kali ni due bile? hubby tanye ari tu, "eh, kawan blogger u tu pregnant ek?'
hehehehe...dah lame xupdate die pasal blogger2... sibuk citer hal anak2 pun xhabis...hehehe.. akak due bile ni??