Assalamualaikum....

Sebagai penutup 2012, akhirnya baru lah terhegeh2 aku nak hapdet travel log ke Bandung 2012 uhuhuhu.
Percutian kali ni sebenarnya dari awal lagi niat nak bawak Mak & Abah pergi bercuti ke Bandung.
Tiket awal-awal lagi dah beli masa 2011.. masa tu Baby Dhiya pun dalam perut lagiii.
Tapi dah gamble beli ticket Dhiya siap letak nama termasuk tiket untuk Emak, Abah & Mak Long.
Seb baik baby keluar ikut jantina yg di ramalkan makanya tak ada tiket adjustment yg di buat
since nama Dhiya pun di beri ikut plan asall.. pheww!


Walaubagaimana punn.. di sebabkan keadaan kesihatan Abah yang tak mengizinkan, 
makanya kali ni aku cuma dapat bawak Emak & Mak Long bersama. Itu pun asal-asal
Emak dah give tak nak pergi jugak sebab Abah tak sihat.. tapi diskas2 punya diskas
last2 satu keputusan di buat, Bibik aku hantar balik kampung demi membantu urusan 
kerja2 rumah sementara Mak Ngah ambik  alih tugas jaga Atuk untuk sementara waktu..
Lagipun tiket dah lama booking, nak kanselkan tiket Emak pun tak sampai hati jugak kann.
Maka pada tarikh yg telah di booking setahun sebelumnya, kami bertujuh
akhirnya berangkat ke Bandung! Alhamdulillahhh....


Kami bertolak pada 10th Julai 2012.. 10 hari sebelum bulan Puasa yg lepas.
Penerbangan malam dan sampai tengah malam...
 Kali ni pergi sambil shopping sambil nak makan angin.. kira tak la schedule full untuk shopping semata-mata
lagi pun bawak emak berjalan sekali kann.. kira package Shopping & Relaxing macam tuhh..


Dhiya masa ni baru masuk 7 bulan hehe


Tu dia wajah-wajah yang bakal berangkat meninggalkan tanah air kejap lagii


Dah settle check in baggage, ready untuk perlepasan...



Sempat lagi posing ngan Model Hugo Boss... 
"Please do not lean' opsssss!! terkantoi di situ ahahahhaa


Wajah2 ceria nak orang nak gi makan anginnn


Tahun lepas ke Bandung berempat.. kali ini dah berlimaaa! Weeee~!!


Danish & Dania membelek menu dalam Flight dan akhirnya mengorder
"Maggi Cup" ! hehe. Macam tak de benda lain kannnnn.. isk isk


Setelah hampir 2 jam perjalanan akhirnya kira-kira jam 12:30 waktu tempatan kami
 tiba di Lapangan Terbang Sasteranegara Bandung


1 shot.. tapi camera tak sempat setting dalam gelap uhuhuh


Ahaaa...!! antara poster poster yang menanti kunjungan pelancong2 ke Bandung...!! Yeaaahaa...!!!
Kemanakah destinasi kami kali ni...??!! Yang pasti malam ni apa-apa hal check in hotel
and tidurrr ZZzzZzzZzzz duluu...!!!!  Esok baru start acara ;).
To be continueee... tunggguuuuuuuu!!

3 sweet comments:

Nad @ MamaZN said...

pegi dlm pose ek kak?

Cho Zila said...

semua orang cerita bandung jeles akak ni ha... bilakah akak nak sampainyer...
tiket air asiani gituler yerk sebab booking dah lama macam2...

hendi apenk said...

FYI NEED DRIVER IN BANDUNG?

RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
1 CAR FOR 2-7 PEOPLE

DOWN TOWN AND SHOPPING PLACES : RP 425.000 / 129 RM / USD 42.5
INCLUSIVE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

LEMBANG AREA : RP 525.000 / 160 RM / USD 52.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

CIWIDEY AREA : RP 625.000 / 190 RM / USD 62.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DOWN TOWN + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

GARUT AREA : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DOWN TOWN + GARUT ( KAMPUNG SAMPIREUN, ASEP STROBERI )
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

DROP OFF JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

HOMESTAY + ONE DAY BANDUNG CITY TOUR: RP 900.000 / 273 RM / USD 90
INCLUSIVE:
> STAY 2D1N at PESONA BALI RESIDENCE FOR 4 ADULTS AND 2 KID UNDER 5 YEARS, 2 BEDROOM, EACH BEDROOM IS QUEEN BED)
> BREAKFAST FOR 4 PAX
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

KAMI ADA PULA MOBIL LAINNYA FOR 7 PAX, 10 PAX, 11 PAX, 14 PAX, 17 PAX, 29 PAX, 35 PAX, 45 PAX, 47 PAX, 55 PAX

CALL OR TEXT : +62 82127771086
whatsapp : +62 82127771086
LINE : +62 82127771086
ym : hendiapenk@yahoo.com
email : hendiapenk@gmail.com
web :http://sopirdibandung.blogspot.com
PIN BB : 2843E84A
facebook : hendi.apenk@yahooo.com
twitter : @supirbandung
cp : hendi