Assalamualaikum...
Selamat berhujung minggu semua. 
Ahaaa.. kali ni entry pasal my cheeky Dhiya Ariessa plak!
Ahaaa... sedar-sedar gigi dah nak masuk 4 batangg..!
Gigi KAPAK atas tu baru tumbuh lagi 2 batangg..besarrr ko!! kkekekeke


Wrap up progress Dhiya :-

Dhiya Ariessa 8 months :
- Akhirnya dah pandai duduk sendiri!
Walopon baru pandai duduk sendiri tapi bab memanjat memang teramat advance 
sehingga berjaya memecahkan rekod Abang Danish & Kakak Dania, baby pertama yg
terjun dari walker! huhu
- Dah mula sebut 'Mama' & 'Papa'
walopon sebutan nya jadi "Ma ma ma ma...! & "Pa pa pa pa...!"

Dhiya Ariessa 9 months :
- First 2 batang gigi yg tumbuh masa Dhiya 3 bulan tu dah bertambah lagi 2 batang gigi...!
Gigi Kapak lagii!!! 
- Dah pandai tepuk tangan bila dengar orang menyanyi. 
- Murah 'sengih' especially bila Mamanya nyanyikan 
lagi turun temurun "Bom ca ka bom, BOM BOM!!'
*ulang selagi suka*
Adik beradik derang ni je yg tau lagu ni kikikiki
- Dah mula panjat tangga 1-2 anak tangga uhuhuhu
- Bab bab makan dah makin 'advance!' pantang nampak orang makan 
dia dah start terkumat kamit mulut mengunyahhh.. pastu sedar2 
dah kat sebelah kita mintak simpati untuk di suapp!
- Moralnya sangat suka mengutip benda jumpa atas lantai masuk mulutt!!!!
Eeeii...!! memang aku risau sket anak dara sorang niiiiiiii. Dah macam2 jumpa dalam 
mulutnya tu.. benang laa.. kain perca laa.. pandai je tangan dia kuit2.!
nampak aje matanyaa!!!

Dhiya Ariessa 10 months :
-  Akhirnya pecah rekod dah panjat tangga lagi dua anak tangga nak sampai 
tangga tengah yg rata tuh..! Kuss semangatt..! Nak gugur jantung  Mama dengar.
Bibik cakap dia naik atas jap, sedar2 Dhiya dah panjat tangga pastu merengek
panggil orang..! uhuhuhuh
- Dah pandai lambai-lambai oranggg! Especially bila hantar Papa, Abang & Kakak 
nak gi sekolah pepagiii ;)
- Dah pandai marah orangggg tuhhh!!! Paling marah kalau dia pegang barang 
orang lain ambikkk dari tangan dia hohoho!
- Makin tak duk diamm... bibik cakap kejap je 'hilang!'
kang sedar2 dah dalam bilik.. kadang lepas ke bilik air tengok kakak dia mandi uhuhuhuhu


Geram tengok kalo dia dah start tayang gigi.. rambut je la alahaiiiiiii..
halus mulussss.. jenuh la Mama nak tunggu rambut Dhiya panjangg Nak oiiii!

p/s: Projek ke LEGOLAND sempena cuti sekolah ni terpaksa di tangguhkan gara2
dengar kabar cuma fasa 1 je yg baru siapp.. ada 7 fasa semuanyaa...
katanya tak berbaloi nak pergi sekarangg...
so bring foward ke cuti sekolah tahun depan la jawabnyaa uhuhuh

5 sweet comments:

Gieyana said...

Gigi cmni kalau geget mau senak perut nih..

Comeyyy...:-)

Nad @ MamaZN said...

sgt cheeky!
tak jadi marah jadiknya kalu dhiya asek tayang sengih nmpk gigi tu ;)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Gieyana : Kompemm weeyyy!!!!!!
ohokkkkk!!!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad : ahahaha.. tu la pasalll.. geram je tengok budak tayang gigi niii kikikiki

Cho Zila said...

dah lama tak kesini.. dah besar pun dia.. cepat betoiler masa berlalu... macam2 peel dahkan...
ps akak baru balik dari legoland.. legoland secara keseluruhan dah siap... cuma ada tambahan nanti ada water park dan hotel.. itu belum siap...