Assalamualaikum...

Salam hari Khamis semuaa...
Esok dah Jumaat.. pastu dah Sabtu Ahad balik kannn.. mesti 
masing dah banyak plan nak bawak anak2 berjalan cuti sekolah.
Kitaorg weekend ni balik Pahang InsyaAllah.. kenduri kawen & Majlis Akikah 
adik ipar. 

Minggu ni macam biasa.. kerja sibuk macam selalu. 
Semalam training nak dekat satu harii.. belum lagi kerja2 operation yg nak kena handle
makanya lambat la sket aku balikk.. 
selalunya memang hari2 la masak lauk dinner... tapi semalam sbb
dah kelewatan otw balik tu dah terasa malas nak masakk.. terus call Abang cakap nak tapau 
Nasi Ayam je cepat & senang. Abang pun kata OK..

Terus la aku laju je ke Klassic Kopitiam, kedai yg pernah aku terserempak ngan 
krew2 drama Fasha Sandha dulu uhuhuhu. Memang aku suka gak nasi ayam dia ni.
So tanpa teragak2 aku order 4 bungkus terus!

Siap order terus balik umah. Sampai je parking keta terbau - bau wangi dari dapur.
Orang belakang masak kott.. tetengok Abang tengah masak Kari Daging + Kailan Ikan Masin +
Selar Goreng pekena sambal belacan yg berbaki dalam petii.. 
aku teruss.... Papa..!! Tadi kan dah cakap nak tapau je Dinner!
Abang cakap ada Watsapp balik kat aku kalo nak beli beli aku punya jee..
Errrkkk!!! rupa-rupanya Watsapp problem mesage tu tak sampai kat aku! uhuhuh


Penyudahnya TAK LAKU Nasi Ayam wehh!! Dania je makan separuh bungkus.
Kalau ada kari + sambal belacan kompem la sambar nasi putih kaaa.. memang aku pun tak pandang dah 
nasi ayam uhuhuhuh! Suh bibik makan Nasi ayam pun dia takmo. on diet sebab nak balik
kampung bulan depan! sabor je laa akakakakaka.
Anyway terima kasih daun keladi kekanda hati yang TERlebih rajin nak masak
walaupun dah offer nak tapau je uuhuhuhu.


Owh ok ni plak Ikan Tongkol tumis berlada air tangan Abang jugak masa aku balik lewat minggu lepas
dek standby rotation uhuhuhu. Hingga menjilat jari especially anak bujang aku.. kering lada tumisnya
kat ikan di bedalnya. Terima kasih kanda! Muahhh!!


Okeh ni plak Ayam Masak Merah yang di masak oleh En Suami sehari sebelum Hari Raya Haji uhuhuh.
Nak dijadikan citer, 2 hari sebelum raya Haji office mate tender notice 24 hours, sorang lagi long holiday..
tinggal la mak cik sorang terkapai2 hampir kelemasan nak mengcover uhuhuhu.
Ikutkan sehari sebelum Raya Qurban tu dah apply cuti nak travel balik kampung..
penyudahnya sangkut dek on call kat umah.. last2 Abang la yg masak lauk.
Akhirnya nak Asar baru bleh gerak balik kampung. Kul 11 malam baru sampai uhuk!
Seb baik la Abang rajin tolong masakkk...
First time dalam sejarah Menantu masak lauk raya!
Terima kasih Abang.. muahhh!!!


Ahaa.. ini PURI, menu breakfast kat cafe office aku hari ni. First time aku order & try makan..
budak kaunter tu dok promote.. aku tanya nak promote ni agak2 berapa bintang ? dia kata 3 bintangg..
owh ok.. aku pun try.. bila makan .. Eh! bleh tahan sedap jugak PURI ni ekkk
aku kasik 4 bintangg! HOHOHO


Ok .Sejak pregnant ni, inilah breakfast aku hari hari by default! unless aku teringin makan benda lainn..
kalau tak memang sedap makan sandwich je lahh.. kurangkan minyak la konon. Ada Sandwich Egg, Chicken, Tuna & Cheese.. aku tukar2 la menu nya uhuhuhu. 


Sejak Cafe ni di renovate Ramadhan lepas
makin banyak Menu macam2.. waffle, sandwich ala Subway pun ada.. tapi tu time lunch je available.
Daily special menu.. prawn Mee, Asam Laksa etc..
Rojak buah pun ada.. nyumm!!!! Coming soon kaunter Cendok & ABC! ohok!
Kira makan kat cafe pun puas hati gakk uhuhuh


Lately terjumpa POKKA PREMIUM MILK TEA ni pulak!!!
Wallaaa.. bagi penggemar Milk Tea kat Jepun memang rasa Pokka Milk Tea ni 
ada sentimental value la yg mengingatkan rasa Milk tea kat Jepun dulu.
First time jumpa kat RNR Plus highway.. rupa2 kat Cafe HP ni pun ada jual!!
Memang hari2 kitaorg beli sampai habis stok! akakakkaka
Ada satu lagi Roswel Mart kat Cyber Street Mall yg juall..
Rasa memang terbaik.. Milk Tea daru Cylone Tea gituhhh! 


Start akhir bulan lepas plak SAN FRANCISO COFFEE dah masuk jugak dalam Cafe HP ni.
Bila masuk cafe memang bau cofee harum semerbak.. hurmmmmmmmmmm!!!
Mula2 tak terasa gak nak beli sebab pulun Pokka Milk tea or Pokka Coffee Milk kat atas tu..
habis bila dah habis stok di borong last2 jejak jugak la SFC ni.. terpedaya jugak akhirnya uhuhuhu!


Kadang2 kalau rajin lagi pagi2 melepak kat Old Town Coffee pekena
Chocolate Ice, Roti bakar & Mini Prawn Mee dia.. nyumm!!


Best gak lepak sini sekali sekali sebab scenery sekeliling yang mendamaikann....

Al-kisah.. citer pasal makan je ari nih heheheheh

3 sweet comments:

Nad @ MamaZN said...

Tu la..citer pasal mkn sesaje akak ni =)
Lapoooo!! =p

Z@i Z@mR33 said...

terrer la suami akak masak...

suami sy just pandai siang ikan je...tp Alhamdulillah la dia mau tlg sbb sy x suka siang ikan...hik3

Cho Zila said...

alamak bnyknyer makanan... rajin betoiler suami izan yerk.. tahniah dapat suami rajin yerk...

tak tahantu bibikpun diet yerk.. akakni yang bilaler nak dietnyer..