Assalamualaikumm..

Salam cuti sekolah semua.. mesti masing2 tak lekat duk rumah
musim2 cuti sekolah ni kann. Danish pulak start semalam dah mula intensif kelas
Jawi, Iqra' & Al-quran selama sebulan kat Sekolah Agama. Aktiviti mengisi masa lapangnya
kalau tak kat umah kompem layan Tab & TV tah hingat...

Ahaaa... ni nak share.. 
lately tetiba famous de amos betul CREPE DURIAN ni kann!
Aku asyik tengok orang post kat FB jekk uhuk!
Tak pernah plak terjumpa org jual kat luar lagi..
risik punya risik rerupa ex-ofis mate Abang pun ada yg wat bisnes
Crepe Durian ni.. apa lagi terus order!!!!


Semalam Abang order terus di hantar on the spott..
dah buat pertama kalinya.. akhirnyaaa....
dapatlah aku merasa crepe durian ni nyummmm!!!!
Owh lemak berkrim kurang manis penuh rasa durian isinya ekk!!
Sungguh nyummehhh!! Sepaket 4 pcs ni RM10.
Sedap di makan sejuk sejukk.. wallaa..!!
Terima kasih daun keladi Abangg! muahhh


Ahaa.. pagi ni plak check up baby. Baby dah masuk 22W ++. Dan bulan ni berat badan aku naik 3 kg setengah! kohokk!! Pregnant kali ni mmg aku rasa perut makin besar padahal baru nak masuk 6 bulann...
ada yg tanya.. eh ingatkan dah 7 bulann!! uwaaaaaaaaaaa... ngerrii makk!!!! Berat baby plak dah 500g ++..
baby tak yah besar2 sangat okehhh... agak2 keluar nanti 3kg pun OK. Nanti kat luar Mama 'besar'kan uhuhuhu. Ikut rekod Danish 2.95kg, Dania 3.4Kg & Dhiya 3.55 Kg... anak panah menaik tu kalo tengok graff uhuhuhu!

Hari ni plak kena minum air gula..! uhukk!! Siap di bancuhkan dan kena minum depan Doktor habiskan!
hohoho!! Kali ni dapat perasa orangee... masa Dhiya dapat perasa anggur.. ok la sket rasanya walopon
manis teramat. Ingat lagi masa Danish dulu.. kat Hospital Putrajaya dia baginya separuh plastik gula suh cari
air suam, bancuh & minum sendiri kat cafe.. kompemmm muall tekak nak habis kan uhuhuhu!



Ok. Result akan dapat dalam masa beberapa hari. Kalau time Dhiya dulu bacaan gula dalam darah aku SELEPAS minum air gula lagi rendah dari sebelum minum air gulaa.. buat 2 kali pun result lebih kurang sama..... camne tuh ? uhuhuh

Apapun harap baby sihat dalam perut mama Okehh!

P/S: Lately sibuk sket... nak berblog pun kurang mood walopon terlalu banyak cerita yg nak di ceritakan. Hujung minggu semakin kerap aku balik kampung tengok Abah.. Terima kasih Abang kerana sentiasa berada di sisi menemani. Sebenarnya keadaan kesihatan Abah semakin merosot. Kanser Limfoma Abah dan masuk ke tahap 4 dari tahap 2 masa di kesan Februari lalu.  Rawatan Radioterapi terpaksa di hentikan kerana faktor usia dan kondisi Abah utk terima rawatan tu. Kimoterapi masih di teruskan pada dos rendah.. cuma makan pil. Adik beradik cuba rawatan alternatif menggunakan B17, biji aprikot.. semoga Allah permudahkan urusan kami. dan tabahkan hati kami..
Air mata ni senang sangat mengalir setiap kali lepas solat berdoa untuk kesihatan Abah.. sebenarnya nak cerita pun rasa tak sanggup sebab bila teringatkan Abah senang sangat air mata ni nak gugur...

Apapun doakan semoga Abahku berupaya untuk sembuh ya kawan-kawannn.... tak sanggup tengok orang yang kita sayang menanggung sakit apatah lagi kedua orang tua yang kita sayanggg...




5 sweet comments:

Gieyana said...

Alaaa..x aciii..nak jugaakkk..mak x merasa lgi nih...:-)

JaSSNaNi said...

x aciiiiii gak ar.. nak gakkkk

Nad @ MamaZN said...

rindu kat kak izan!

kak, moga abah akak dikurangkan rasa sakitnya ye...
moga terus beransur sembuh, in shaa Allah...
saya pun tumpang sedih
tapi akak n adek bradek kena tabah dan kuat..!

take care kak!

yatie chomeyl said...

nmpk sedap. x sbr nk tggu habis pantang..nk mkn durian crepe jugak ngeeeee

Aleyn said...

Aku x merasa lg crepe durian ni....carik gak kat kedai...mmg blum dicommercializekan lg kot...huhu

Tabahkan hati yer Zan....doa jer byk2 untuk kesihatan Abah ko....

mak mertua aku pun baru2 ni jatuh longkang...sian aku tgk...siap pth tulang tangan lagi...sebaik dah ok sket skrg...