Assalamualaikum......

Ahaaa.. tatkala aku menghapdet blog ni 
usia baby dah nak menjengah 33 minggu.
Tinggal beberapa minggu je lagi 
Baby akan menjengah dunia.. InsyaAllah..!
Semoga di permudahkan segala urusannn.. aminnnnnnn

Semalam aku terima SMS dari ofis@pregnant mate, Wah  mengatakan 
dia dah bersalin..! Baru 31 minggu.. kita EDD aku cepat 10 hari je dari dia.
Uwaaaa.. berderau darah aku dapat SMS tuh terkejutt...
Wah di jadualkan untuk bersalin awal di sebabkan Doctor detect
dia kena tekanan darah tinggi.. alhamdulillah both baby & Mamanya sihat 
dan stabil. Baby masih berada di NICU.

Tapi ye la kann.. aku pun terasa macam.. ehhh... aku punya turn 
pun dah tak lama je lagi nih.. huhuhuhuhu..! 
Kali ni aku ada 4 orang BFF pregnant serentak.. Wah dah selamat bersalin..
tinggal 3 orang lagi termasuk aku.. huhu

Dulu kat ofis lama pun ada 4 orang gak preggy mate.. turn aku last sekali.
Bila dapat berita sorang demi sorang dah bersalin memang
berdebor le menanti kedatangan EDD sendiri uhuhuhu.

Yang paling bestnya, aku ni belum prepare apa-apa pun lagik!!
Aduhaiiii...!!! Suspen plakk..Balik semalam terus ajak Abang keluar cari barang
baby hari ni. Just buat syarat laa..  prepare bag dlm kereta kan.
Aku pun kira dah masuk 8 bulan nih.. tak lama dah ni huhuhuhu


So nilah rembatan pertama hari ni..  alamakk.. nampak dah 
kaler apa yang paling banyak..? Kantoi!! ngahahahhaha...!!
Itu pun kalau apa yg Doctor scan betull.. Kitaorang pun tak kisah
mana-mana since dah ada sepasang Danish & Dania.
Kalau tak tepat apa yg Doc scan ni ada la sapa2
yang akan dapat hadiah tuh eheehehehe.

Aku pun tak cek lagi baju2& peralatan Danish& Dania kecik2 dulu. 
Tak tau apa ada apa yg tak de...
Pergi Jusco nak beli apa pun tak tau maklum le 
dah 4 tahun tak de baby.. tak berapa ingat sudah ehehehehe.

Hari ni sambar la h jugak baju 'sambut baby' beberapa helai 
dan sedikit kelengkapan asas lain. Ni pun tak complete lagi
tapi at least la.. ada jugak rasa 'kebersediaan' tuh uhuhuhuh.
Booking Hospital pun dah buatt.. mana lagi kalau tak kat spital 
yg jauh 10 min je dari ofis ku itu huhuhuhu.


InsyaAllah kali ni pun nak teruskan delegasi untuk breast feed baby
nanti. Set Avent manual breast pump yang pernah beli masa bersalin Dania 
dulu pun masih elok. Aku just tambah beberapa EBM storage je uhuhuh

So esok operasi utk kemas baju2 dan barang baby..
kaki aku pun dah start sembapp.. berjalan pun tak leh 
nak jalan laju-laju dahh. .nak jalan jauh-jauh pun tak larat..
mesti cepat penatt . Perut pun dah terasa tegangg 
sangat dah ni huhuhuhu

Apapun, doakan semoga segala urusan ku di permudahkan yekk..!
Aminnn........!



7 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

kekekekek...kantoi suda! :)
sama la kak, jantina baby kita...
tu pun kalu btul ikut apa yg doktor scan la, hehehe..

apa agaknye nama anak akak pasni ek? danisha kot ek? heheheh...

moga sama2 dipermudahkan segala urusan, kak...saya pun dok risau2 dah ni...almaklum 34mggu dah..huhu! ;)

eelobor said...

seronok setiap kali baca entri bercerita persediaan nak menyambut orang baru dalam keluarga. Insya Allah.... semoga rezeki saya juga akan tiba

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad :
Ngahahahaha..!! Kantoiiiiiiiiiii!!! ekekekekekeke. Nama InsyaAllah dah standby jugakk.. sebab dah booking flight utk dia tahun hehehehehe.

Nad pun sama kaler ngan k.izan ekk..? wah wah wahhhh.. sepasang la lepas nihhh..mudah-mudahannn.. aminnnnnnn!!

sama lah kita.. EDD kita pun tak jauh beza tuhhh.. kot2 nanti tetengok bersalin kat spital sama..? camnee..? eheheheh

anyway moga di permudahkan segala urusan Nas jugak yekkk.. aminnn!!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
InsyaAllah ada tu nantiii.. aminnn amin aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!

Dalila Hamid said...

tahniah!!

MrS. F!zA said...

moga dipermudahkan semuanya kak..teruja sy tgk org beli brg baby.. tk sabar rsanya tggu turn sy pulak..ngeee

armouris said...

info tentang berpantang selepas bersalin di SIHAT SELALU - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang