Assalamualaikum....

Ahaa.. lagi update kisah balik kampung.. Hari Deepavali tu pagi-pagi dah gerak 
balik Johor. Emak & Abah dah rindu sangat kat umah & kebun nyer tuhh..
sebulan berjalan ke rumah anak-anak.. paham2 je lah kan eheheh.

Hari Rabu sampai Johor, hari Khamis buat kenduri doa selamat sikit kat rumah. 
Buat ringkas ad-hoc & ringkas.. Rabu malam tu jugak Mak, Abang & SIL 
pergi belanja ke Kip Mart..aku memang dah pancitt kepenatann.. 
alan jauhhh di kala perut dah cecah 31 minggu nih (7 bulan ++).. letih letihhh.. uhuhuhu


Menu bihun sup & rojak petis.. nyumm nyummmm..!
Apapun terima kasih banyak-banyak pada Emak, Abang Nuar & K.Ezah 
organize kan kenduri kali ni.. 


Ahaa.. yang paling best dapat lepas ngidam pekena
BELANGKAS MASAK PEDAS! Seb baik dapat..!!
Cam biasa Abang aku la tukang order sebab dia kenal 
tukang masaknya. Balik kampung ari tu pun ada order 
tapi masa tu kurang telurnya so kurang kick uhuhu 


Harganya RM5 . Ni kalau Abang aku tak dapat order memang 
terpaksalah jejak Restoran Belangkas Mahkota kat KT nun uhuhu.
Tengku Mahkota Johor pun turun sini pekena belangkasss tau


Ni rupanya bila kita siat kulitnyaa


Zoooommm lagii... nampak telur dia tu.. masak sambal pedas
pulaknyaa.. ooolala..!! memang terangkat lahhh!!


ZOOMMMMMMMM lagii!! eheheheh
Beli 3 bungkuss.. licin di kerjakan dengan anak2 sedara.
memang hantu meratah semua eehheheheeh


Ni menu tambahan yang Abang Nuar order,
SIPUT GONG GONG namanya..! haaaaaa... aku pun first time try!
Beriya Abang aku kata sedap..lagi sedap dari sotong..!


Ni bila dah di tarik keluar.. aku pun first time try nih.
Ada je menu pelik2 kat sini kan ehehehehe. Aku pun jenis tolak 
batu ngan kayu jekk.. yg lelain memang boleh bedal ngahahahaha!
Bila try memang sedapppp wehhh!! 
di rebus macam masak senggang putih tu je tapi rasa 
manis & lembut isinya (bukan manis gula). TerBAEK lahh!!


Ni rupa lain.. beli RM15 pun sekejap je licin! ehehehe.
Terima kasih Abang Nuar bawak menu yg pelik2 jek ekekeke.
Agak-agak korang ada berani cuber..?? hehe

8 sweet comments:

azura samsuddin said...

siyes x penah makan belangkas, n pestaim tgk belangkas dah siap masak ... mcm x termakan tp xleh jugak sbb zura pun suke gak terai2 ni hehehe

siput gong2 tu penah dgr n sama jugak xpenah makan ...

besh sbnrnye kite dpt mkn apa yg org x mkn lagi tau he3

iduraz said...

cam menarik jer telur belangkas ngan siput tu..kita cam awak, ske makan benda peli2..try n error..hehe

♥ Elin ♥ said...

kak apa rasa belangkas tuh>

elin x pernah makan pun, sebab melaka nih belum pernah jumpa menu ada belangkas.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

makanan eksotik laa kiranya ni yer. me penah makan sup belut ajer paling pelik pun :p

MrS. F!zA said...

akak pregnant kali ni mmg suka mkn seafood ke?dlu sy pnh baca kalo anak pompuan mmg lbih suka mknan seafood kan..

kenapa tetiba sy nmpk belangkas mcm sedap..haha walhal dlu kalo tgk geli..eh telur dia tu mcm kentang dipotong dadu :p

eelobor said...

tak pernah cuba lagi & tak berani nak mencuba

e.l.i.z.@ said...

aiyaaaaaaaaaaa...awat pelik sgt mknn² tu? kompom eli xleh telan hihih

lieyalatif said...

aku tak penah mkn lagi belangkas (name jek org johor hahaahahah)....siput tu pun tak penah....cam ngeri lak nak try siput tu koooo .....