Assalamualaikum...

Aku tak la kerap makan maggi..
tapi ada masa-masa kalu hujan ke sejuk2..
orang kat umah dah kenyang tak yah masakk..
memang kadang carik Maggi jugak lerr untuk di masakk
tuk perut sendiri..!!


Kalau dah tengok ingredient ni tapi tak INSAP jugak tak tau laa uhuhuhu!
Yang pasti jangan kerap bagi anak-anak makan maggi.. kesian kat diaorang.. uhuhu.
Tapi anak-anak ku pun kalau dah request nak makan maggi sampai 
merajuk-rajukk..! puas la plak nak pujuk uhuhuhuh

Teringat kecik2 dulu, darjah 5-6. Ada jiran pemborong barang 
runcit kering depan rumah. Emak kalau beli mee segera ni tak agak-agakk..
 2 KOTAK besar bebb!! Dalam tu ada 24 bungkus kot..
aku hari-hari balun Mee Goreng Ibumie perisa asli tuhhh!
Kadang sehari balun lebih dari sebungkuss..!!!
Memang peberettt terbabass....!!


Balun punya balun punya balun.. terasa makin bengap kepala jap..
peksa result turunnn! terkeluar terus dari TOP 3 dalam kelas..! sadis sadiss..!!
Terus aku insap (pada waktu tu) tak balun dah maggi.
Seb baik cepat sedarrr sebelum UPSR.
Alhamdulillah result UPSR OK dan tak terjejas.. uhuhuhuhu.
Moralnya sendiri mau ingat laa.. uhuhuhuhu

6 sweet comments:

Hanis MY said...

uwaaa pengsan.. bahayanyaaa huhu... thanks for sharing...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

SALAM IZAN,BAHAYA GAK NIE YER!K.ATIE NK COPY N3 NIE & KONGSIKAN KAT BLOG K.ATIE...BLH TAK?tqqqqq

lieyalatif said...

uih...takut aku dengan pendedahan ko ni izan....aku tak le minat sgt, tapi kdg2 mmg nak jugak makan....dahle kalo gi mamak aku selalu order megi goreng hahaahaha...adoi laa....ni ko dah up isu ni, harus aku berhati2 lepas ni.....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

huhu..kadang2 makan jugak..time busy nak masak atau travel...cam mano ni??

eelobor said...

masa kecik2 dulu, selalu kawan2 cakap kalau makan megi banyak2, nanti kepala jadi botak

ambrynaa said...

Tapi, still kerajaan tak haramkan penjualannya kan...so, still selamat la tu...hehheh
anyway, kenapa org2 bijak pandai tak cipta meggi yang berkhasiat ek??