Assalamualaikum...

Ahaha.. back dated entry. Update masa check up baby 6 bulan.
Check up kali ni gi malam.. so bawak Danish & Dania sekali.
Excited la derang masa kena scan dek Doktor huhu.


Start masuk 4 bulan ari tu tiap-tiap bulan Doktor scan baby..
macam biasa cek berat baby, saiz, EDD termasuk jantina.. 
moralnya masuk kali ni dah 3 kali scan baby dan ramalan
jantina nya tetap sama.. jeng jeng jenggg!!!


Danish & Dania memang tumpang excited la bila scan baby.
Tengok Dania siap agah-agah baby kat screen.. tak sabar-sabar 
nak jadik kakak!! Doktor pun gelak2 je tengok gelagat derang nih
masa scan wahahahahaha..!!


Kali ni aku kena minum air gula dan cek darahh!! uwaaaaaaaaaaa...!!
Seb baik la air gula kali ni ada perisa ribena. Dah siap di bancuh 
dan kena habiskan depan Doktor jugak! ngahahahaha..!

Ikut rekod dulu masa Danish aku kena minum air gula sebab 
Mak ada history kencing manis. Masa tu kena minum air gula
kat Hospital Putrajaya bila kandungan masuk 7 bulan.
Dia bagi gula separuh plastik & kena bancuh ngan air suamm.
Punya laaa mualll nak habiskan segelas air gula pekat tuu.. pastu 
kena plak ada segelas air lain utk hilangkan rasa loya.. so kena habiskan
nak dekat 2 gelas..! nak pitam rasanya ahahaha.
Seb baik masa Dania tak kena minumm.. 
tapi kali ni tukar Doktor check up maternity
so untuk Doktor buat reference letter ke Hospital, Doktor dah suruh
minum air gila & check up darah siap-siap. Dah sampai spital nanti senang
so I follow je lahh huhuhuh


Last but not least, scan baby masa masuk 25 minggu..
berat baby dalam 758gram. Aku pulak lepas raya naik sampai 3 KG.!! huhu.
Baby pun cam biasa..  cergas dan aktif menendanggg..
asal scan je mesti Doktor komenn.. aktif nya baby nih.. bergerak sana sini uhuhuhu.
Apapun doaku tidak putus-putus.. semoga di permudahkan 
segala urusan mengandung, melahirkan dan membesarkan zuriat ku ini.. aminnnnn

Al-kisahhh......

Nota kaki:
Masuk hari ni dah 3 hari Dania merungut tak mau pergi rumah baby sitter....
nak duduk kat rumah je dengan Abang Danish.
Semalam & kelmarin siap nangis-nangis tak mau pergi... aduh aduh!
semalam aku pujuk.. nanti aku carikan bibik so that dia boleh
stay kat rumah jekk.. hari ni bila aku dah siap2 nak gi kerja
dia tanya aku balik, 'semalam kan Mama kata 
nak panggil Bibik' Uhuhuhuhu!
Mana leh dapat sekelip mata je sayangg..
sebenarnya aku pun dalam dilema ni.. dah usha2 jugakk..
ada yg macam dah nak dapat tapi last2 agent pas kat orang lain..
ni pun tengah tanya-tanya lagi nak ambik bibik...
Budak-budak ni nampaknya lebih selesa duduk rumah sendiri
dari duduk rumah orangg.. hmmmmmmmmmmmmmm


4 sweet comments:

eelobor said...

hehehe.... aku pun nak tumpang seronok sebab masih berharap rezeki akan datang lagi untuk kami

lieyalatif said...

bestnye izan...rindu plak rase dayyan dok dlm perut ari tu....lagi 2 tahun aku ar preggy lagi ekekeekekek

mmg kan, seronok tgk gelagat anak2 kite....hepi jek bile tgk image scan tu....nanti ko buat 4d bawak budak2 ni jugak...sure bertambah excited...

ape2 pun semoga ko dipermudahkan segala urusan okey....

** selamat hari raye aidiladha buat izan sekeluarga....

MrS. F!zA said...

hikhik..teruja lah tgk scan baby..rindunya saat itu..tklama lg mungkin turn saya pulak..amin..amin..amin.. :D

azura samsuddin said...

insyaAllah baby n mama sihat n selamat utk sumenya yer ... dah bersalin kalo b'kesempatan gtau yer izan, zura kat putrajaya ni jer boleh jupe izan n newborn ;)