Assalamualaikumm.....

Ahaaaa.. masing2 baru balik cuti panjang 3 hariii..
ramai yg balik kampung or yg melepekk kat rumah je 3 hari ni kan ekkeke.
Aku ni muatan dah saratt.. dah masuk 35 minggu.
Last check up baby dah 2.5 kg dalam peruttt..
 memang tak larat dah la nak jalan jejauhh..
paling jauh pun larat dalam 20-30 km radius dari rumah uhuhuhu

Tambah pulak dengan kadar kesihatan yg tak berapa nak sihatt..
budak2 baru baik demam last week.. apa lagi..minggu ni 
semua tu dapat kat aku.. batuk + selsema + demam ringann..
aduhaiiiiiiiiiii.. memang tak larat badan menangungg!

Tapi dalam pada tu budak2 asyik request nak gi main taman.
Sekarang ni petang asyik hujan kan.. so last Sunday bawak la
budak2 ni gi Taman Tasik Cyber pagi pagi tu.
Aku sempat le masak nasi goreng, goreng nugget & keropok sket
wat bekalll... leh la picnic tepi tasik sambil tunggu derang main taman.


Sampai-sampai TTC tengok banyak giler kereta parking !
Rupanya ada pertandingan memancing hari ni.. isk isk iskk..
tak tau la plakkk.. uhuhuh. 
Seb baik dapat gak port kat Wakaf dekat ngan playground huhu


Pepagi breakfast dulu.


Aku yang dah makin sarattt.. tak larat bawak perut dah wehhhh!!!


Masa untuk Danish & Dania bersuka riaaa..!!! 

Teserlah keceriaanyeee kekekekekekek


Aku tak snap banyak punn.. tak laratt eheheheh


Kebetulan terserampak ngan member x-hostel masa zaman sekolah dulu.
Abang mmg pakat nyembang je laaa

Budak yg dah berpeluh-peluh kepenatan main


Danish dah request nak makan lagii... Nampak tak Dania 
kat belakang tu.. duk kejar burung2 yang terbang rendah & hinggap kat 
kawasan tepi tuh huhuhu


Tepi tasik penuh ngan org2 yg masuk pertandingan mancing.
Ada yg dah pasang khemah dan bermalam sejak malam semalamnye lagi!


Danish & Dania atas jambatannn
 

2 jam gak le melepakk.. Abang ajak balik sudahh. Tengahari ni ada 
Jemputan kenduri khatan budak ofis Abang lak.
Tengok la anak dara sorang ni.. tadi bukan main 'sihat' bila suh main playground.
Bila nak balik terus cakap letih la.. tak larat laa.. kaki 'putus' la *betis langgar apa ntahh.. lebam*
siap nanges2 suh orang dukung!


Last-last berdukung gak leeeeeeeee balik ke kereta.. sabor je laaa..
camne nak jadi 'kakak' ni dah besar2 nak berdukung lagi ekkeekek

Antara booth yg buka.. tak larat pun nak menapak tengokk..
tengok dari jauh je laaa


Kereta yg penuh parking2 sampai kawasan dalam tamannn


Dania tunggu bawah pokok sambil tunggu 
Papa sejukkan keta


Sempat kiss baby dalam peyut Mama..!
"Sayanggg baby...!!'

Pastu terus balik rumahhh...
Sampai-sampai umah elok je semua tertidur kepenatannn.. ekekkekekeke

al-kisahhhhhh

6 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

ya Allah kak izan...
comey nye perut akak!
mati2 saya ingatkan dania kiss belon kaler pink td
haha!
tertipu saya ;)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad :
Cam belon...? wahahahahaha... tergelak K.izan baca komen nko nihh.. tu lahhh.. dah bulat sangat dah perut rasanyaa... tegangg!

Lin said...

Woo..Mak Yong Pinky....tak lama lagi cuti 2 bulan la ko yerk..jeless Mak..

Dalila Hamid said...

bestnya piknik... :)

eelobor said...

cuti hujung minggu banyak yang boleh di buat entri sebab mak datang dari kampung. tapi kenapa lah mood nak membuat entri baru sekrang dah kureng

azura samsuddin said...

siyesla, zura pun igtkan dania kisses belon (lupe jap baju izan kaler pink) tp baca bwh tu 'sayangggg baby' hehehehe
yelah dah 35 weeks pun, mmg dah cantik bulat tu :)