First time baru perasan dah ada jual packed onigiri kat Mesia nih!
Kalau kat Japanese Restaurant tu memang la ada kan ala-carte onigiri tapi yang dah packed and ready to eat Onigiri ni (atau nama manjanyer 'nasi kepal').. memang first time aku jumpa lahh...! Kat mana..? kat mana lagi kalau bukan kat Jusco! Atau lebih tepat lagi Jusco Bukit Tingi, Klang. Huhuhu
Anyway teringat zaman2 belajar dulu... Apartment aku tu dekat je ngan 'sekolah'. Kira berbasikal seberang jalan terus masuk pintu gate sekolah. Depan apartment aku tu pulak ada sebuah karaoke box (baru tau naper dulu leh jadi 'antu' karaoke. Dah la depan umah... hari biasa rate cuma 200 yen/hour. Kalau tengahari tak ada kelas sempat lagi melayan karaoke ngan classmate sementara menunggu kelas petang!) dan sebelahnyer ada 24 hours convenient store - Lawson. Memang aku akan lalu untuk pergi kelas. So almost every morning ni lah sarapan aku, singgah beli kat Lawson. Biasa aku beli sandwich atau onigiri bersama Cafe-ore!(Cafe au lait) . Suka sangat makan onigiri sebab ianya simple, sempoi, mobile dan yang paling penting mengenyangkan!Nanka hisashiburi naa makan onigiri nihh.. huhuh.
Anyway kat Jusco ada 4 perasa. Unagi, tuna mayo, salmon mayo & tak ingat lagi satu. Harga RM2.50 satu.... so sesaper yang teringin tu bleh la gi terjah Jusco.. he he he. Dari segi rasa aku bagi 3.5 out of 5.0 star (^o^;)/

14 sweet comments:

rudy bluehikari said...

kena carik nihhh...

☆ lieya latif ☆ said...

wei ko tau...aku pun peminat sushi dan yg seangkatan dgn nye.... hepi aku bace entry ko ni tau...betul ke ade kat jusco...mane2 jusco ke...aku gi equine ari tu tak de pun....bende ni baru ke....takpe2 pasni aku terjah lagi lah....huhuhuhu

hepi aku tau....nak gi sushi king dah payah skrang pasal kes nitsume ngan sushi yg ade unagi tu tak halal.....tecekik aku mase manager sushi king tu tegur bagi tau kiteorg ko...dahle mase tu sedap2 aku ngan kawan2 tgh melantak sushi...huhuhu

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah sedap, sedap.. tapi mimi tak berapa lalu kalau yang mentah2 sangat tu.. cuma suka makan tuna mayo jer (tu jer pun yang lalu dek tekak)

hanny said...

Akak pun suka onigiri. Oh ya, singgah blog akak jawab tag kalau free ya.

IZAN said...

Re Rudy..
Carik jangan tak carii! tapi mungkin tak semua Jusco ader kott...

IZAN said...

Re Lieyaa..
weii makan sampai nak tercekik, tu mentekedaghah namernyerr! wakakkak..! Anyway mungkin tak semua Jusco ader.. hari tu gi terjah kat Jusco Bukit Tinggi Klang. Jusco IOI pun rasanyer tak der kottt..

IZAN said...

Re Mimi,
Ok la tu.. tuna tu pun sedapppp.. yang penting ada gak le variasi kat tekakk.. heheh

IZAN said...

Re K.Hanny..
Tu lah.. memang suker sangat onigiri. sedap, simple & mengenyangkan! huhuh.. Taggg..? insyaAllahh yekk. Nanti kiter singgah...

fiziskandarz said...

hmmm.. onigiri tuhs macam california roll kah kak izan?

Aleyn said...

Onigiri tuh ..cam ner rupa dalamnyer..ko tak snap plak....

pastu ader rasa unagi plak tuh...mmg favaourite tuh...

IZAN said...

Re Zakie..
Sangat tidak sekali Zakiee.. onigiri ni ada lauk dia tepek kat tengah2... sedap di makan begitu sahajaa.. hehehe

IZAN said...

Re Aleyn,
tak dan nak snapp bila dah bukaa.. terus NGAPPP jekk!! ekekekkee

Ambry dan Zalina said...

Biras aku memang ngidam onigiri..memang mencari la jugak aku..baru ada kat Jusco ek..aku dah inpom kan Biras..tapi tu la 2-3 ari lagi nak beranak..hahahha

prince Amiey said...

yappa nihon no onigiri ha saikou danaaa !