Last Saturday hari ambil report card Danish sekaligus dibuat upacara Hari Anugerah Cemerlang kat Tadika Danish. Kira-kira pukul 9 ++ kitaorang dah sampai kat Tadika Danish. Danish baru berumur 4 tahun dan kami hantar Danish ke Tadika supaya Danish boleh develop social-friendship skill since kalau duk rumah ada Bibik & Dania je. Rakan sekelas Danish pun tak ramai.. cuma 5 orang. Baru-baru ni Danish ada exam... dah keputusan examnye Alhamdulillah Danish masih mengekalkan prestasi seperti Mid-year exam hari tu.. 100% untuk semua paper sekaligus mengekalkan kedudukan No.1 dalam kelas cuma kali ni berkongsi kedudukan dengan sorang lagi class-matenya, Farah. Teringat masa mula2 tengok result Danish mid year dulu kitaorang pernah tanya cikgu dia, Danish buat sendiri ke exam tu ? *Tak sangka punya pasall...sungguh kurang asemm kui kui kui*. So Ambik result kali ni beriya-iya Cikgu dia suh tengok kertas peksa Danish.. tak ada padam2.. semua buat sendiri dengan confidentnyerr.. kater cik gu Danish ekekekek. Anyway Congrate sayanggg...!

Ni antara persembahan yang Danish masuk...
Nyanyian dan Fashion Show He he he... Bab Fashion Show tu yang tak berapa nak 'FASHION show' pun si Danish gara-gara ada mis-communication... tanya cikgu katernya pakai je baju apa-apa.. biasa2 pun tak perr... so kitaorang pun pakaikan kemeja je laa... ruper2 nak kena naik pentasss... saborr je laa... wakakakakakak!

Antara persembahan yang mendapat sorakan gemuruh.. tarian Hindi lagu 'chori choria' tu..huhuhu! Acara kemuncak, majlis penyampaian Hadiah..


Tu dia senyuman lebar Danish lepas ambil hadiah..!

Lepas usai acara kami di jamu dengan juadah tengahari - Nasi Minyak berlaukkan ayam masak merah, kari daging dan popadom berserta Air Asam boi & buahan... Perut pun dah kenyang, lepas acara terus balik rumah sebab Danish pun dah tak sabar-sabar nak buka hadiahhh!
Hadiah berupa Math workbook, Buku bergambar, Buku cerita & stationary set. Balik rumah terus excited nak buat 'homework' baru!!!

Anyway, tahniah Mama dan Papa ucapkan buat permata hati tersayang, Danish Aiman. Semoga kejayaan akan terus mengiringi perjalanan hidup Danish Aiman.. aminnnnnnnnnnnn.......

5 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

tahniah danish....erm vangga ko izan kan....mudah-mudahan sampai ke sekolah rendah n menengah laa die berprestasi cenggini...amin

aku pun suke kalo tgk konsert budak, buat joget hindustan...comel ade, kelako pun ade....hihihihi....

aku plak konsert taska anak aku bulan 12 nieh.....berdebar2 gak tgu ape laa show mia n mija kali nieh....

IZAN said...

Re Lieya,
Ekekekekke.. kembang kejap tapi dah kuncup balikk punn...hehehe. Tu lah mudahan sampai ke besar cam tuu..aminnn.. wah Lieya lan 12 plakk? memang excited ler tgk budak2 buat showw.. rasa cuteeeee & kelakarrr jekkk wakakkakaka!

noor said...

Salam perkenalan izan...
wah pandainyeee....Tahniah danish...so cute jee dia dapat hadiah tu...

noor said...

salam p'kenalan izan..
pandainye dia....so cute je danish ambil hadiah kat pentas tu..TAHNIAH DANISH...

farah : m0mma HD said...

taniah danish !

hehehe..aku pon x sabar nak tgk anak aku masuk sukaneka
hahahhaha...mama yg terlebih excited