Photo by : PrettyPeektures
Dah ada yang tanya, tak ada update ke pasal Daniaaa...? Opppsss.. baru perasannn dah 2 bulan tak ada update dedicated pasal Dania... huhuhh. Sorry ye sayang mama...

Anyway, Dania sekarang ni dah makin becokkkkk mulutnya tapi
  • Sebutan perkataan biasanya tak penuh.. tak tau la nak kata pelat ke tapi biasanya huruf pertama perkataan mesti missing iskk iskk iskk. Cth .. Tolongg = Olonggg...!
  • Masih Breast Feedinggg.. perkataan pertama yg disebut kalau aku balik kerjaa.. 'Nak nenennn.. plishhh (pleaseeeeee)' He he he
  • Ada terbaca article yg sebut pasal pahala bila dukung anakkkk.. bila bermain dengan anakk.. TAPI Dania ni pantang aku dukung ke, ajak main sket ke.. cium skettt ke ringan je mulut dia request 'Nak nenennn.. plishhh (pleaseeeeee)' He he he. Aku memang geramm betul bila Dania mintak apa2 pandai sebuttt plishhhhhh macam Abang dia! hu hu
  • Suka sangat menjerit bila marah atau protesss! Amboiii amboiiiiiii! Tak padan kenitt! hu hu
  • Dulu masa Dania kecik2 selalu gak kena buli ngan Danish.. sekarang pantang la Abang dia buat skett silap-silappp yang meraung Danishh!! ha ha ha..! opsssss!
  • Masih tersasar2 lagi panggil aku 'Ma ma.. selalu sangat keluar perkataan Ba ba
  • Makanan peberet finger-food atau apa-apa sajer yg boleh dia ambil, pilih, pegang dan makan sendiri.
  • Berbanding Danish lebih gemar makanan yg manis.. biskut2, nuget2, buah2an
  • Dah boleh faham arahan2 mudah.. contoh suruh ambil pampers dia sendiri dalam bilik
  • Ni lagu yang suka sangat aku nyanyikan sejak Dania bayii.. liriknya berbunyi

- Bom ce kebom bom bom... bom ce kebom bom bom! *repeat selagi larat*

- Cantik cantek can..tekkkkkk... cantek cantek can...tekkk! *repeat selagi larat*

- Comelll comell cooooomellllll....comel comel coooomellllllll!! *repeat selagi larat*

Kalau tgk lirik ni mesti korang kata tah apa-apa la lirikk.. tak ada nilai comersial langsung! Tapi kalau aku menyanyi Dania memang boleh berjoget sambil buat muka comelll.. hahahahah TAPI Melodinya aku sorang je la yg ingatt.. jgn mareee hehehehhheh

NOTE : Teringat baru-baru ni, Danish & Dania entah main apa kat pintu grill rumah.. Dania nak kunci yang Danish pegang (well.. Danish dah pandai bukakan pintu grill dengan kunci sekarang bila aku / Abang balik dari kerja) tapi malangnya Danish tak bagi. Masa Danish tengah nak mengadu kat Abang tetiba Dania terkam Danish sambil gigit perut Danish.. apalagi! Meraungggg la Danish!! Aku memula tengok nak tergelak pun ada tengok tindakan spontan Dania sekali cek2 tengok tu diaaa.. lebammmm perut Danish dek penangan gigitannn Daniaa! Terus la letakkan plaster kat Danish yg hampir tak nak berenti menangis! Wakakak

**************************************************************************

Tahniah jugak kepada diva kita, Erra Fazira di atas kelahiran Engku Aleesya yang comelll. Kredit kepada : gua.com.my

** Sebelum pergi kerja pagi tadi tengok video Clip Erra Fazira mendendangkan sebuah lagu baru untuk Puterinya , Engku Aleesya Engku Emran.. first time dapat dengar dan tonton. Aku tak tau apa tajuk & macamana liriknya*cari pun tak jumpa lagi* tapi aku memang terusss suka sangat dengar lagu tu. Sukerr sangatt! !!Since nama Dania pun dekat dengan nama Engku Aleesya - Dania Aliesya yang kami pilih bermaksud 'protected by god'. Mama tujukan lagu ini jugak khas untuk puteri kesayangan mama, Dania Aliesya. Sayang selaluuu manjerr mama...!!! Semoga terus menjadi permata yang bersinar dihati mama & papa.. begitu jugak buat Engku Aleesya!

6 sweet comments:

farah amoi said...

hehhehe...anak dara biase le...tang mulut becok memang x leh lari

tu dia...sian abang danish...kena gigit ngan dania
kot dulu izan byk minum kacip faimah kot...hehehhhe

As said...

hmmm... alahai.. DAnia..pandai nyer dia... yg x tahan tuh....plissss....
hmm ganas gak dania buli abg dia ya..

Aleyn said...

Baru semalam tengok citer orang puteh kat Astro pasal minah yg terror buat pie tu...dia ader dodoikan anak dia lagu...lirik dia cam nih...

Baby don't cry, mama's making a pie, with the heart in the middle

Baby don't cry, mama's making a pie, in the middle of my heart

Nada dia sweet sangat..

Uncle Lee said...

Hello Aizan, beautiful blog you have and enjoyed looking at your pics.
Best regards, Lee.

☆ lieya latif ☆ said...

comel jek lieya bace yg nak nenen plish tu....hi hi hi kiut laaa...boleh bygkan die cakap tu....he he he he

fiziskandarz said...

"repeat selagi larat" itu adalah sungguh lawak sekalik hohohohohoho.. saya tegelak2 gila baca nihs lol!! :D