First and foremost, Selamat Hari Guru kepada semua insan yang bergelar 'GURU' dimuka bumi ini. Jutaan terima kasih di atas jasa dan pergorbanan kalian dalam mendidik setiap anak murid sehingga insan sepeti aku mampu berdiri dimana aku berdiri pada hari ini. Jasa dan pengorbanan kalian tidak mungkin akan aku lupakan.. aku sedar untuk aku berdiri disini, puluhan guru telah menabur bakti sepanjang 20 tahun tempoh pendidikan sehingga tamat pengajian. Hanya Allah s.w.t sahaja yang dapat menbalas jasa kalian. Semoga hidup kalian sentiasa diberkati oleh yang ESA. Aminn..




Anyway, kalau last year cikgu Danish ajar Danish buat kad ucapan sempena Hari Ibu, tahun ni kami pula ajar Danish buat kad ucapan sempena Hari Guru...


Aku : Pereka grafik *ha ha ha*
Abang : Pembantu teknikal
Danish : Tukang tampal & tulis he he

Danish paling excited bila Kad Ucapan Selamat Hari Guru yang bertemakan imej 4 orang guru bersama watak Danish siap. Komen Danish
Danish : 'Kawan-kawan mana mama ?'
Aku : 'Oh Hari Guru letak gambar teacher Danish dulu yerr, kawan2 lain kali pulak'
*sebenarnya tak cukup space dahh wakakaka.
The next morning ada sambutan hari guru si tadika Danish. Aku bawakkan sedikit makanan - kek gulung. Sampai sekolah teacher macam biasa menunggu murid dipagar. Sampai2 je Danish dengan penuh excited menyampaikan kad ucapan pada cikgunya
'Teacher, for you!' Ucap Danish
Aku tengok lepas dapat 'Kad Besar' dari Danish cikgu dia pun berlegar2 kat dlm bilik darjah cari tempat nak letak kott. heheheh. Aku tumpang gumbiraaa je la huhuhu

4 sweet comments:

As said...

so cantik aper yg Danish buat... suka tgk... pandai tul dia....

*** said...

Wah, sungguh meriah kad Danish...colourful lagi...Ni sah teacher tampal kat dinding nih...

mizzlinda27 said...

Salam n hi akak..thank you very much ye..yes mmg blog akak la pengubat during my hard time..i just imagine myself if i my baby grow up maybe nmpk mcm danish..

whatever it is danish is sooooo kawaii=)

thanks to akak again n again..

hanny said...

izan, meh datang blog akak ambil tag ya...yoroshiku