Arrghh minggu yang busyy busyy dan busyyyyy lagiiii!!! Aku ingat dah berapa hari(minggu)lunch makan kat pantry je malas nak turun kantin. Schedule global network upgrade weekend ni memang betul2 buat aku sesak nafass.. Hari-hari balik kerja pun lambattt.. sian Abang & both DAs uhuk! Weekend ni pun kerja direct dari malam sblm 1st May sampai 3rd May non stop!. Apapun semalam lepas buat meeting baru la otak rasa lega skettt.. moralnya lunch hisashiburi la gi makan kat luarr. ..
Semalam first time gi test makan Takoyaki kat Plaza Massalam Seksyen 9 Shah Alam! Sebelum ni kalau nak makan kena gi Jusco kat Mid Valley nunnn. Tapi kali ni kat Shah Alam pun dah ada. yang aku bangga hak milik bumiputera kita dan yang aku lebih tumpang berbangga.. dai dai sempaii (ex-ex- senior) punya kedaiii!!!!!! Dari segi rasa memang aku rasa besttt giller laaa.. 4.5/5 bintang! Selain takoyaki ada okonomiyaki & Inari sushi as well. Takoyaki price Rm4.80 for 4 pcs and Okonomiyaki RM7.80. Ada few flavour - Squid, prawn, cheese/sosej & apatah satu lagi. Even nak campur2 pun boleh.

Cuma peringatan kalau beli tu nak yg panas kena inform baru dia panaskann.. Sambil makan layan sembang dgn both adik-adik part-timer kat kedai tu.. Mai & Yanti. Yanti nih born and stay in Japan for 15 years! Both lepasan SPM & mmg dah terror la buat takoyaki tuh!! Layanan memang memuaskannn.. Cayalahh..!
Anyway, tahniah pada sempai pemilik Takoyaki Dani Dana..! Moga suksesss.. Dengarnya nanti nak bukak kat SACC plak. Makin rajinla aku datang singgahh karangg.. hahahahahahah

2 sweet comments:

umeboshi said...

plaza masalam? kat tingkat berapa tuh? kang weekend ciknoora p serbu. nampak menarik sungguh lorr... err..sebenarnye, kiter tak berapa suka pun takoyaki tapi bila tgk gambo izan ni, jadik terhingin!!

Mama Erina said...

wahhh..ada takoyaki dah kat shah alam? sempai lak yang bukak tu? hebattt..harus singgah ni!