Assalamualaikum...
Selamat menyambut Ramadhan buat semua rakan taulan dan bloggers diluar sana. Sedar2 dah pun masuk hari ke-3. Macamana ramadhan korang kali ni?


Ramadhan kami bermula dengan kunjungan ke Klinik dan seterusnya ke Hospital di pagi hari uhuhuhh
Delisha dah start demam hari Khamis lepas... demam nya mcm on off tapi pagi Ahad tu bangun pagi penuh mcm ruam satu badan.. nak kata campak pun mcm ia. Gi Klinik terus Dr suh gi spital cek darah since dah demam lebih 3-4 hari huhu terus lah kami ke Columbia yg terletak di Puchong. Sampai lepas zuhur gitu gini gitu gini menunggu akhirnya pukul 5 lebih baru settle. Terus balik singgah param je laa... terbantut terus niat nak memasak juadah berbuka sementelah hari cuti kan huhu.



Esoknya Mama WFH monitor Delisha... sempat gak gi cari buah kelapa muda. Time2 bulan posa ni mujur ada 1 gerai jual air kelapa muda tu berniaga mcm biasa. Mama beli 1 siap belah dan 2 biji spare kat rumah.


Petangnya elok Papa ambik abg Kakak dan Dhiya tengok2 mata Dhiya pulak dah merah sebelah.. sah la sakit mata huuuu. So hari ni Papa dia pulak take turn jaga Dhiya kat rumah... nak hantar taska confirm tak boleh takut berjangkit. Delisha dah ok... Dhiya pulak la melepek ni. 
Moga cepat sembuh anak2 Mama.. aminnn

5 sweet comments:

eelobor said...

begitulah bila kita ada anak kecil nie.... cuti tahunan kekadang terpaksa kena simpan sebab risau berlaku kes kecemasan sebegini. apapun, semoga Delisha cepat sembuh

Norma NML said...

alahai kesiannya..cuaca panas ni mmg boleh menyebabakan alahan...kawan ofis akak ni ank dia dua2nya kena sakit mata..panas dlm kot..

Nad MamaZN said...

dugaan...
moga delisha n dhiya cepat sembuh

ambrynaa said...

semoga cepat sembuh

lieyalatif said...

ya Allah dugaan koooo.... aku dpt bygkan kelamkabutnye koooo...tapi tu dugaan kecil beb...ade hikmah disebaliknye....aku pun mcm ko laa...awal2 puase ari tu aku ngan budak2 batu2 selsema....pastu aku sorang jek demam... hope tak demam laa budak2 ni...si mija je semput dtg balik...same laa keadaan kite....

rasenye faktor cuaca kot kan beb.... sian delisha...hope dah okey die....dhiya pun same .... hope semua dah kembali ok yea izan.... ko pun take care...kang jadi nurse tuk anak2, dgn ko2 tak sihat.....jaga makan okey...